Opinie Opowieści z zagrody

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 27 lutego 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

zadna tam konkurencja te nowe drzewka,,,,goja i pitomba maja wiecej....

2. MobilisA075

MobilisA075 Weteran forum

Wie ktoś ile potrzeba tych roślinek do całości? Nie ma podsumowania.

niebo016 i robins71 lubią to.
  3. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Wszystko zależy od tego, którą karmę wybierzesz.:)

4. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

To po powrocie z kliniki wystartowałam ( 4 godzinne opóźnienie mam) i rozsiewam.
    Wypadajki na starcie tak z karnegii i chryzantemy oraz trochę drzew i zagród:

Na wyspach już wysiałam karnegię na jutrzejsze zbiory.

5. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

Przyjrzałam się poradnikowi dokładniej i sporo tego badyla potrzeba. Moim pierwszym planem było zdecydowanie się na dwie rośliny (naiwnie sądząc, że będzie to pewne ułatwienie)- jedną główną i jedną "zapychajkę", ale jak tego nie liczę, najbardziej opłaca się trzymać "ulubieńców"- mniej rośliny i paradoksalnie mniej roboty. Zacznę od tulipana, bo go potrzeba najwięcej. Pozostałych wysieję tyle, by mieć przygotowane nasiona na "ich kolejkę" i po kolei będę brać je na tapet (na noc może stokrotkę). Wypadajek na start po 500-520 sztuk.

Aha, jakby to komuś miało pomóc potrzebne rośliny w wariancie "ulubieńcy"

Tęczowy fiołek - 8160
    Tęczowy tulipan - 10200
    Tęczowa stokrotka - 5400
    Tęczowa róża - 8160
    Razem : 31 920 badyla

Główna roślina + "zapychajka"
    Tęczowy fiołek - 35700
    Tęczowy tulipan - 39900
    Tęczowa stokrotka -23580
    Tęczowa róża - 30120

Zapychajki to dodatkowy koszt od 8100 (lub ulubieńca innego niż "główna" roślina) do 15300 dodatkowego badyla...(w zależności od badyla i "luki" do zapełnienia)...

Pozostałych konfiguracji moc i nie będę ich tu już przytaczać.
    Generalnie poniżej 32k ilość badyla nie spada, najwięcej udało mi się doliczyć 43k (szukając tylko w wersjach pozornie najmniej badylożernych)
    Obliczenia "na oko" więc mogłam się "machnąć".

Ostatnie edytowanie: 28 lutego 2019
  6. malgos63

malgos63 Mieszkaniec forum

Ja tez będę karmić ulubioną, tak jest ekonomiczniej;)ale przyznam, że sianie czterech roślinek jest hmmm...
    łagodnie mówiąc nie wygodne:eek:

7. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

dzięki,to wiele wyjaśnia,,dzięki

nuka20, robins71 oraz niebo016 lubią to.
  8. niebo016

niebo016 Generał forum

:sleepy:W ogóle się nie przygotowałam na te Opowieści z zagrody, bo wstępnie miałam ich nie robić, i jeszcze jeden dzień odpadnie mi. Klocków mam 185; Piłek mam 173; a Pluszowych miśków mam 161. Chyba nie skończę tego ewentu.:(

anna0089 lubi to.
  9. marciaaa84

marciaaa84 Książę forum

Nie rozumiem. Jesli zakladam, ze jakiegos eventu nie robie (uwierz mi, jestem mistrzynia w odpuszczaniu- z calego tego siewnego zamieszania ostatnio zlapalam sie tylko za kosci i ziola)- to nie robie. Wiec tak- pewnie nie skonczysz. Swiat, nawet na farmie, nie skonczy sie. I kto ma Cie teraz przy tych smutnych minkach poratowac?

Eventy sa obecnie wymagajace- kto chce skonczyc robi od poczatku do konca albo wcale. Opcji- zastanowie sie czy robic i najwyzej rozsieje potem- juz nie ma. Od dawna.

10. niebo016

niebo016 Generał forum

:) na królową karnawału to jestem przygotowana na 100%. Na noc wysiewam tęczową stokrotkę i fiołki.

11. marciaaa84

marciaaa84 Książę forum

No to walcz u krolowej. Pierwsze pnacze mozna zdobyc przez wypelnienie srebrnych misji. A tutaj wez to co sie uda, nie warto za mocno- jesli chodzi o nagrody. Powodzenia :)

12. anna0089

anna0089 Książę forum

Przyszłam z pracy i melduję na polach róża igiełkowata , na wyspach karnegi
    piłka - 513
    klocki- 469
    miś 436
    w pracy z telefonu rozsiewałam na dużych polach rośliny ewentowe a na wyspie posadziłam na szybki zbiór hibiskus .
    Jak tak dalej będzie tak dobrze się sypało to będzie super

Wyspa przygotowana do królowej :D

13. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

Można zgrać czasy 2 eventówek (wyjdzie prawie to samo)
    - tulipan z wodą + fiołek z wodą i nawozem
    - róża z wodą + stokrotka z wodą i nawozem
    Poniżej czasy

14. matołekrzadzacy

matołekrzadzacy Forumowy żółtodziób

a po co te piłki

15. jadwiga67

jadwiga67 Aktywny autor

Wszyscy zabierają głos więc ja także , dlaczego? bo chciałam zrobić event a jakże, ale z wszystkich pól zastawionych zwierzakami minimum 12 godzinnymi a i z warsztatów wysypało: klocki 151, piłka 141.miś 126.Nie robię eventu bo to rosyjska ruletka i niech mądry odpowie co jest nie tak z wypadajkami? że u jednych 400 to minimum a u drugich ....masakra to jest dyskryminacja graczy ot co.

Panie Lolek sprzedaj mi przepis na wyłączność w sprawie wypadajek,zazdroszczę ot co

Twoje posty połączyłam, ponieważ na forum nie piszemy swoich postów jeden pod drugim. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj"przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->Edycja posta oraz Łączenie postów
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń
    MOD_Zła

Ostatnio edytowane przez moderatora: 28 lutego 2019
  16. marocco

marocco Stały bywalec

Zagroda zajmuje 4 małe pola i wypada jedna wypadajka ( w tym evencie teoretycznie 3 różne ). Gdybyś zamiast zagród posiała długorosnącą roślinkę na małych polach, miałabyś co najmniej podwójną ilość wypadajek :)

17. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Z około tysiąca pól małych poletek 1x1 obsianych dwudziestogodzinną rośliną zawsze poleci więcej wypadajek niż z około 200 zagród dwunastogodzinnych.
    Gracze już wiele razy zwracali na to uwagę i nie jest to żadną tajemnicą. Wystarczy poczytać kilka ostatnich wątków eventowych.
    Zasada jest taka, że in=m dłuższy czas wzrostu/dojrzewania, tym większa szansa na wypadajki.
    Ilość pól/zagród też jest istotna. Bo z jednego pola zawsze poleci jedna wypadajka. Czy będzie to duże, czy małe pole. Zagrody zajmują niestety duże pole.
    Wyjątkiem są magazyny, gdzie na jednym dużym polu możesz mieć nawet 8 zagród czy warsztatów.

Polecam lekturę Poradnika do eventu -> KLIK
    Piłki jak i inne przedmioty eventowe oddajemy zwierzakom celem osiągnięcia postępu w grze.

18. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

19. jadwiga67

jadwiga67 Aktywny autor

dzięki stokrotne Marocco :inlove:

miwi45, kalinamala oraz marocco lubią to.
  20. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

witam :)

idę tylko ulubiona karmą. Aby wykonać wszystkie zwierzaki na poziom 12 trzeba:
    fiołek 8 160
    tulipan 10 200
    stokrotka 5 400
    róża 8 160

klocków 1 980
    pluszowych misi 1 620
    piłek 2 796

o ile gdzieś się nie pomyliłam :oops:
    wyszło mi tak samo więc chyba jednak dobrze, ale ilość potrzebnych piłek troszkę przeraża.

nic nie oddaję, sieję wymaganą ilość zielska i dopiero wtedy zacznę oddawać. Po ostatnim evencie tyle się oliczyłam (pilnując aby nie przehandlować badyla potrzebnego do ukończenia eventu) że mam nadzwyczajnie dosyć. A za dużo nie ma sensu wysiewać bo trzeba będzie skupić się na wypadajkach z tego eventu oraz potrzebnych koszykach do królowej.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.