Opinie Opowieści z lwiego Grodu

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 15 lipca 2026.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. klopsikowa1

klopsikowa1 Okazjonalny autor

Szkoda, że już dawno nie było nic na polanie eventowej, nie lubię robić demolki...

2. twardy81

twardy81 Komisarz forum

Robię jak każdy, itemy dobre szkoda, że pnącze bez bonusu

3. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Aga masz rację. Misja I a zadania 2,3,4 > Ja po prostu interpretuję misje w spółdzielni w ten sposób. Misja srebrna złota diamentowa . Sorry za wprowadzenie w błąd

hiacynta i agniecha$ lubią to.
  4. Mobilis_A075

Mobilis_A075 Wyjątkowy talent

słabe pnącze to przepis na odpoczynek
    Jeszcze te wylotki tylko z drzew to skutecznie zniechęca

5. CHUDYJUREK

CHUDYJUREK Ambasador forum

nie dla mnie...jak ktoś zauważył pnącze z samym pd to za mało...

hiacynta, twardy81 oraz bogusiania lubią to.
  6. WERONII

WERONII Moguł forum

Hamaczek

hiacynta, twardy81 oraz bogusiania lubią to.
  7. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

To ja teraz piszę do tych wszystkich niedowiarków i hamaczkowców.

Pnącze jest rzeczywiście słabe ale może czas najwyższy przyjrzeć się 3 itemom, w sumie można zdobyć podwójne i bez pnącza.

Patrzcie dobrze a ja mogę jeszcze pożyczyć swoje okulary :p, itemy 2 polowe 4000x Poziom 12h.

To teraz pokażcie mi lepsze itemy :p

Zmusiliście mnie aby wyszła ale już znikam 8)

8. Krokodylek75

Krokodylek75 Fanatyk forum

Pnącze daje 16000 PD x poziom Farmy. I wymaga trzech itemów po 4000 PD każdy. Czyli pnącze daje lepszy przelicznik niż trzy itemy postawione poza pnączem. Poza tym na itemy to już nie ma miejsca.

hiacynta, kobuma oraz bogusiania lubią to.
  9. freska_kreska

freska_kreska Fanatyk forum

Krokodylek idź przeczytaj jeszcze raz poradnik i nie pisz głupot :D

Chyba zrobię. Z drzewami lipa, bo mam posianą hortensję. Ale co tam, 520 nie brzmi tak strasznie. Może dam radę?
    Itemy zbieram co 24h, ale znajdą się jeszcze gorsze na polach, więc mam co wymienić :)

10. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Itemy dają 4000xpoziom farmy co 12h Czyli inaczej- 6 itemów daje 24000xpoziom farmy co 12 godz
    Można też postawić 3 itemy na pnączu i mieć te 16000x poziom farmy i postawić 3 itemy dodatkowo na polach i z nich mieć 12 000x poziom farmy co 12 godz...
    Czyli masz rację
    Czyli osobom którym zależy na pd bardziej opłaca się postawić na pnączu i drugi komplet na polu . Pod warunkiem,że będą zbierać co 12 h
    Ale to liczenie bez wspomagaczy(dzięki za przypomnienie -mala159-)
    Edit: Po przyjrzeniu się pnączą z pd i itemom z pd stwierdzam jednak że itemy z tego eventu są bardzo mocne natomiast pnącze słabiutkie i nie opłaca się ich stawiać na tymże . Chyba że ktoś nie zbiera pd a ma inne priorytety

Ostatnie edytowanie: 16 lipca 2026
  11. Krokodylek75

Krokodylek75 Fanatyk forum

Skoro piszę głupoty, to znikam. Nie będziesz musiała już czytać takich bredni. Miłego grania.

hiacynta i bogusiania lubią to.
  12. bogusiania

bogusiania Hrabia forum

Nie znikaj, Krokodylku. Każdy liczy po swojemu, a wiesz, że kobiety lubią być przekorne. Sama nie wiem, czy robić event, czy nie, i ew., gdzie postawić itemy eh...

13. kobuma

kobuma Stały bywalec

a event w jakim języku?...

hiacynta lubi to.
  14. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

W normalnym języku polskim :p

Z oaz hełmy lecą moim zdaniem bardzo dobrze, na wsad 132 -98szt hełmów 8).

15. bogusiania

bogusiania Hrabia forum

Jednak robię event :) Misje II i III w spółdzielni szybciutko zrobione :) Z drzew z 2 pól wypadło 314 hełmów, do misji I oddane 40 sztuk :) Nie jest źle :)[​IMG] [​IMG] Event sam się robi :) Powodzenia dla grających :)

16. dariodiablo

dariodiablo Książę forum

U mnie będzie szare pnącze. Trudno jest zbierać 12-to godzinne pnącze. Gdyby miało max 11 godzin to owszem...

bogusiania, hiacynta oraz nikolabln lubią to.
  17. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

No tak całkiem sam to się nie zrobi, bo jednak tego badylka wysiać trzeba, ale faktycznie nie jest źle :music: dwie łąki drzew dały 424 hełmy ( w tym 6 dendrologów no i gromadka jaśków)
    Dwie misje zaliczone i kilka drzwi otwarte - teraz zostaje cierpliwe czekanie na piołunowego badylka , ale i z nim powinno dość szybko pójść bo Mietka trochę koło poszturchała i 2 x 100% , 1 x 200 % i 1x ,,+1,, za to dostała - jak na 58 szturchnięć to wyjątkowo obficie fortuna rzuciła :p

18. $-$farmer$-$

$-$farmer$-$ Młodszy ekspert

Event zakończony :) choć raz to mogę napisać jako pierwszy

19. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Eventu nie robię
    testowałam
    z dwóch łąk wylatało 362 wylotek
    na straży 16 jaśków liczyli xD

nikolabln, bogusiania oraz hiacynta lubią to.
  20. hiacynta

hiacynta Chodząca legenda forum

Już zaczęłam pierwszy rozsiew, za 3 godziny zbiór z drzew, ciekawe jak sypnie wypadajkami.

nikolabln, bogusiania oraz Makowiska lubią to.