Opinie Opowieści z baru tiki

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 9 lipca 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ***MoniaM***

***MoniaM*** Okazjonalny autor

Ja nawet nie mam tygrysów odblokowanych w oazie bo nie mam wystarczająco złotych bananów, a możliwości aby ich zdobyć jest niewiele !!!!

2. bogusiak80

bogusiak80 Wszystkowiedząca wyrocznia

Usiłowałam to policzyć ale zrezygnowałam.Szkoda mi czasu .Ja zastanawiam się kto i w jakim celu wpadł na taki pomysł za tak marne nagrody. Za zwierzęta hodowlane powinno być coś wartościowego i pożądanego przez graczy.Ja tutaj nie widzę nic dla siebie.

3. klopsikowa1

klopsikowa1 Czeladnik forum

No tem event mi zdecydowanie nie podszedł. Trochę słabo, że trzeba mieć te posągi odblokowane na bahamie, żeby zacząć. Ja jeszcze nie jestem na takim poziomie.

4. wio3

wio3 Młodszy ekspert

Pewnie odpalą BB z 1 paszą ale na 1 dzień.Warto robić dla zagród i warsztatów. Mam 381 sp i 719 perfum.Tych drugich mało.

5. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Są eventy łatwe i są eventy trudne kosztowne paszo i stodoło żerne
    ten akurat z tych kosztownych

trzeba przeliczyć czy warto ''towar'' oddać i co dostaniemy w zamian
    czy pnącze które obecnie zgarniemy będzie aktywowane czy tylko sobie wisieć ? co jest naszym celem w tym evencie dla naszej farmy itp ?
    czy mamy zapas super paszy i tu potrzeba dalekowzroczności bo za jakiś czas będzie hodowlany może z dużo lepszymi nagrodami albo takimi akurat pasującymi dla naszej strategi farmy
    wypstrykać się jest szybko nadrobić trudno

a to że dwa eventy w jednym czasie ?
    to jest plus
    one w żaden sposób nie kolidują ze sobą
    ja uwielbiam mnogość eventu w jednym czasie ;) te akurat dwa w innym typie są niezależne od siebie

Też odpuszczam
    chociaż z bólem aj żal 4 neonowych zagród i to dobrych zagród :cry: na piechotę nie ma szans zdobyć za te znikome ilości super paszy

przemyślałam przeliczyłam sprawdziłam stodołę
    nie nie nie :sleepy:
    eh pasza to pikuś za biedna stodoła :oops::sleepy:
    za niedługo eventowa misja z oddawaniem zasobów ze stodoły lepiej towar zostawić
    a nóż okaże się strzałem w dziesiątkę

ja wiem że to nie jest żadne pocieszenie
    kiedyś musi być ten pierwszy raz ;)

podziwiam :D
    wszak lata temu a nie zawsze udało się zrobić wszystkie eventy tak by zgarnąć pnącze ale tu bardziej wylotki stanowiły problem nie hodowlane
    super paszę to mieliłam na umór
    tyle że z czasem zaczęłam wybierać niby te atrakcyjne czytaj tanie a dobre w nagrody :pxD

6. Marzenakruczek

Marzenakruczek Ambasador forum

Witam wszystkich czy ktoś konkretnie policzył ile i czego? Może zrobimy

krasnoludek10 i Matisiek200 lubią to.
  7. ztomcio76

ztomcio76 Okazjonalny autor

nagrodowa nędza, szkoda paszy i zwierząt hodowlanych...

krasnoludek10 i hapsak89 lubią to.
  8. ***MoniaM***

***MoniaM*** Okazjonalny autor

co do czasu może tobie to w niczym nie przeszkadza, że są dwa eventy w tym samym czasie ale mnie tak - bo ja nie mam, aż tyle wolnego czasu aby siedzieć przy kompie na farmie :( :p

A co do nagród ... to może dla Ciebie nie warto ale ja bym zrobiła event dla pnącza ale niestety nie mogę bo jak pisałam wcześniej nawet tygrysów nie mam odblokowanych w oazie jeszcze. I nie dam rady ich odblokować bo nie mam tylu bananów :( i nie mam takich zapasów (info. w poprzednich moich postach).

9. Kloni17

Kloni17 Książę forum

hihi taki event już jest pod tytułem Dożynki i prawie wszyscy go robią.
    A ten event odpuszczę jak i ten drugi zmęczyła mnie farma ciągle się wiesza robie sobie dłusze wakacje od gry.
    Powodzenia wszystkim

krasnoludek10, wio3 oraz hapsak89 lubią to.
  10. d_anulka

d_anulka Hrabia forum

Perfumy możesz kupić w czerwonym koszyczku po 600 sg za sztukę.

krasnoludek10 i wio3 lubią to.
  11. Mobilis_A075

Mobilis_A075 Mistrz forum

Ewent tragiczny. Hodowlany, a wymagają mnóstwo zwierząt specjalnych, które kosztują krocie, lub zwierzaków 8 kategorii! Sąsiedzi, nie wysyłajcie mi koktajli, odpuszczam, nie pamiętam tak nędznego ewentu "hodowlanego"

12. gosia198729

gosia198729 Zaawansowany

czy można wybrać ktore zadania robię czy trzeba według kolejności od 1 do 100?

krasnoludek10 lubi to.
  13. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

Taki tam event.
    Niby wszystko się w nim dodaje...
    (Jak tak rzuciłam okiem na tabelkę), a brak tu...bo ja wiem... "czynnika ludzkiego".
    Więc nie, słoneczko nikomu nie przygrzało... to raczej procesor się przegrzał :p
    Taki super atrakcyjny event dla "początkujących" i... zupełnie dla nich niewykonalny.
    Oczywiście, że towarzystwo drugiego eventu (wcale nie najłatwiejszego) w tym samym czasie, to dodatkowe utrudnienie dla nich.
    Dwie łąki zajęte. Jedna pod badyl, druga pod wypadajki z roślin i drzew...
    A jak się nie ma miliardów SG, czy masy skrzyneczek dających "kolorowańce"... To wypadałoby, gdzieś zagrody - przynajmniej dla tych "podstawowych" wystawić.
    Zostawić pole do manewru - strategii jak kto woli.
    Kiedyś chyba tak było.
    A jeśli nie było, to proszę o link... Z przyjemnością poczytam te lamenty xD
    Co do starych...nic tu dla nich nie ma. Taki event na zasadzie " i tak machną z przyzwyczajenia, bo hodowlane eventy traktują - zalicz - zapomnij - nie myśl".
    A można w ich przypadku nawet i "toto zasobozerne"... zrobić z mniejszą lub większą łatwością.
    Tak mi się wydaje - na oko, tylko SP to dla mnie koszt...
    A SP idzie w góre i szkoda jej marnować dla zasady, że się coś "bez wysiłku odhaczy"...
    No szkoda ich trochę, - tych kurczaczków... przynajmniej dla nich byłaby to atrakcja.
    Oczywiście, że nie robię.

14. gradient48

gradient48 Okazjonalny autor

Nie chce mi sie studiować wymagań i nagród cząstkowych, ale jak zobaczyłem neonowe chomiki jako tą naj-naj nagrodę dla najbardziej wytrwałych, to się uśmiałem. Dlaczego? Bo ze skrzyni neonowych zagród, które co jakiś czas skądś tam mam, w 95% przypadków wychodzą mi albo chomiki, albo salamandry. Także ze wszystkich neonów, właśnie chomików mam najwięcej.
    A i tak wszystko siedzi w pasku, bo do czego w tej grze jeszcze potrzebne są chomiki?

Jak będzie obniżka to może coś tam dziubnę, ale na całość zdecydowanie nie ma motywacji.

15. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Tak patrzę na kalendarz i na dzisiejsze rewelacyjne opisy eventów,że aż się boję czy w tym miesiącu zanadto sznurki od hamaka na tyłku mi się nie odcisną...Chyba czas jakąś miękką podusię sobie podłożyć..:p

16. bogusiania

bogusiania Weteran forum

A ja w tonie bardziej optymistycznym. Na spokojnie przejrzałam FAQ i oto, co mi wyszło. Z każdej strony zadań jest do oddania po 13 rodzajów zwierząt podstawowych, po 20 x ilość koktajli tiki ( 250 sztuk na 1 stronę) i po 67 rodzajów zwierząt kolorowanych. Przejrzałam z grubsza zawartość stodoły i prawie wszystkie zwierzaki podstawowe mam, resztę zdążę wyhodować do jutra. Trochę SP mam, wyleci jeszcze ze skrzynek ew. brakująca ilość. Zwierząt podstawowych nie potrzeba aż tak dużo, a kolorowe to prawie wszystkie mam, mało co do oazy, resztę zwierząt pokoloruję z pełni na wylotki. Zwierząt podstawowych na całość - 9 x 30szt., 3 x 50 szt., 1 x 60 szt. na 1 stronę. Tych zwierzaków kolorowych to naprawdę niewielkie ilości potrzeba. Ja za dożynki się nie biorę, bo za słaba ze mnie farmerka, wyczyszczę stodołę do zera, a i tak nie będę w czołówce. W sumie to w tym evencie nie ma dla mnie nic ciekawego, nagrody przeciętne, takie sobie. Jedynie zagadkowe zagrody Karoo - gronostaje i Namib - tapiry - by mnie interesowały, może tam dotrę. Event wybitnie dla graczy na niższych poziomach, mniej zasobnych w zgromadzone dobra - ale nie w takich kosmicznych ilościach i różnorodności. Lubię eventy hodowlane, zwierząt kolorowych mam sporo i nie odczuję tak bardzo ich braku. Powodzenia dla tych, którzy zmierzą się z tym eventem, a dla "hamakowiczów" miłego wypoczynku :)

Ostatnie edytowanie: 10 lipca 2025
  17. freska_kreska

freska_kreska Komandor forum

Jak przeglądałam sobie tabelkę, to zauważyłam, że zwierzaki idą mniej więcej stopniowo, czyli na końcu są ze stopnia 3 od końca. Wystarczy, że sprawdzisz końcówkę - jeśli je masz, to może się udać, jeśli nie, to bez szczęścia, wyhodowanie ich będzie kosztowne.

18. hapsak89

hapsak89 Hrabia forum

O dzięki za podpowiedź, to już bardziej zachęca niż analizowanie całej tabeli

krasnoludek10 lubi to.
  19. mjanakiewicz

mjanakiewicz Naśladowca mistrzów

Jeśli ktoś chciałby się zdecydować na zrobienie eventu, to podzielę się moimi zestawieniami.

W nawiasach obok liczby potrzebnych zwierząt jest numer kroku w którym to jest potrzebne (np.: L29 - lewa strona, krok 29).
    Niektóre zwierzęta hodowlane potrzebne są w dwóch różnych krokach, więc wymienione są dwukrotnie.
    Z góry przepraszam, jeśli gdzieś wkradł się błąd :)

Powodzenia robiącym!! ;)

Zwykłe zwierzęta:
    BAHAMARAMA
    Agama30 (L12)
    Aksolotl30 (P22)
    Cykada30 (L17)
    Delfin30 (L2)
    Dodo30 (L14)
    Flaming50 (P72)
    Foka30 (P7)
    Homar30 (P9)
    Krokodyl30 (P12)
    Lori50 (L62)
    Łuskowiec30 (P4)
    Mandryl50 (P62)
    Meduza30 (P14)
    Modliszka50 (P67)
    Tukan50 (L72)
    Ważka30 (P17)
    Wombat30 (L7)
    Żuraw30 (P27)
    FARMA
    Kukawka60 (P82)
    Pająk50 (L67)
    Pstrąg tęczowy60 (L82)
    Skorpion30 (L27)
    Skunks30 (P2)
    Traszka30 (L22)
    Wiewiórka30 (L9)
    Wilk30 (L4)
    Zwierzęta hodowlane (z podziałem na kolejne poziomy hodowli):
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    Nietoperz
    9 (L29)​
    4 (P25)​
    4 (L59)
    4 (P69)​
    Świnia
    7 (P3)​
    4 (P23)​
    3 (P49)​
    2 (P79)​
    1 (L100)
    1 (P100)​
    Niedźwiedź
    12 (P77)​
    Koza
    9 (P32)​
    5 (P44)​
    4 (P60)​
    Chomik
    12 (P52)​
    5 (P39)​
    3 (P73)​
    Krowa
    12 (P47)​
    7 (P58 )​
    5 (P78 )​
    Skorpion
    9 (P37)​
    7 (P48 )​
    Kot
    9 (P42)​
    7 (P53)​
    4 (P74)
    5 (L87)​
    Koń
    12 (L57)​
    5 (L43)​
    3 (L68 )​
    Pies
    9 (L42)​
    7 (L53)​
    3 (L74)
    5 (P87)​
    Żaba
    9 (L19)​
    5 (L38 )​
    3 (L55)​
    3 (L97)
    3 (P97)​
    Gęś
    9 (L24)​
    4 (P20)​
    2 (L35)​
    1 (P89)​
    Salamandra
    9 (P19)​
    5 (P38 )​
    3 (P55)​
    2 (P93)
    2 (L93)​
    Motyl
    7 (P15)​
    5 (P34)​
    3 (P50)​
    2 (P70)​
    1 (P85)​
    1 (P90)​
    Ryba
    7 (P13)​
    5 (P33)​
    2 (P45)​
    2 (P65)​
    1 (P80)​
    1 (L95)
    1 (P95)​
    Szop
    7 (L5)​
    4 (L18 )​
    2 (L40)​
    2 (L88 )​
    Kukułka
    9 (P24)
    12 (L77)​
    4 (L20)​
    2 (P35)​
    3 (L98 )
    3 (P98 )​
    1 (L89)​
    Pszczoła
    7 (L15)​
    5 (L34)​
    3 (L50)​
    2 (L70)​
    1 (L85)​
    1 (L90)​
    Ryś
    12 (P57)​
    5 (P43)​
    3 (P68 )
    5 (L83)​
    Żółw
    7 (L13)​
    5 (L33)​
    2 (L45)​
    2 (L65)​
    1 (L80)​
    Osioł
    12 (L52)​
    5 (L38 )​
    3 (L73)​
    Kameleon
    7 (P10)​
    4 (P30)​
    4 (P64)​
    2 (P75)​
    1 (L94)
    1 (P94)​
    Bóbr
    9 (P29)​
    4 (L25)​
    4 (P59)​
    Małpa
    7 (P5)​
    4 (P18 )​
    2 (P40)​
    2 (P88 )​
    Rekin
    7 (P8 )​
    4 (P28 )
    7 (L63)​
    3 (P54)
    5 (L92)​
    2 (P84)​
    Słoń
    12 (L47)​
    7 (L58 )​
    5 (L78 )​
    Anakonda
    7 (L10)​
    4 (L30)​
    4 (L64)​
    2 (L75)​
    Wielbłąd
    9 (L32)​
    5 (L44)​
    4 (L60)​
    Panda
    7 (L3)​
    4 (L23)​
    3 (L49)​
    2 (L79)​
    1 (L99)
    1 (P99)​
    Tygrys
    7 (L8 )​
    4 (L28 )
    7 (P63)​
    3 (L54)
    5 (P92)​
    2 (L84)​
    Ośmiornica
    9 (L37)​
    7 (L48 )​
    4 (L69)
    5 (P83)​
    SUMA
    288
    157
    134
    40
    8
    8
    Z moich wyliczeń wynika, że do oddania jest 960 zwykłych zwierząt i 635 hodowlanych :eek:

20. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Jesteś wielki/wielka:inlove: Na całe szczęście i tak większości nie mamxD:cry:xD

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.