Opinie Opowieści z baru tiki

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 9 lipca 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ***MoniaM***

***MoniaM*** Okazjonalny autor

Ja powróciłam do gry po długiej przerwie i nie mam takich zapasów ani możliwości wyrobienia wszystkiego w tak krótkim czasie!!!
    To jest kolejny event w którym nie bierze się pod uwagę graczy jak ja. Nawet nie mam tylu zwierząt aby stworzyć je w oazie a już nie mówię o super paszy której potrzeba tysiące !!!!
    To nie sprawiedliwe!!!
    I jeszcze 2 eventy w tym samym czasie z dużymi wymaganiami !!! czy wy sobie zdajecie sprawy z tego, że niektórzy ludzie pracują albo chodzą do szkoły !!! chyba wam umykają te drobne szczegóły w momencie wymyślania tych eventów - wy zapominacie, że dla was tworzenie gry jest pracą a my pracujemy aby mieć pieniądze!!! wy możecie spędzać cały dzień na grze a niektórzy niestety nie mają na to tyle czasu albo możliwości!!! Może pomyślcie nad tym troche!!!!

2. bogusiak80

bogusiak80 Wszystkowiedząca wyrocznia

Nie wiem jaką kierowali się logiką,że BB jest tylko jutro 14-22. Event trwa dłużej niż 8 godzin.To nie ma sensu.

3. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

pewnie jeszcze BB będzie w weekend,zawsze tak jest ale mogło by BP zastanowić się i dać dzień obniżek,ja mam załadowane oazy za 1SP czyli 132 zaoszczędzone :p ale czy chce mi się oddawać tyle zwierza,chyba tez wszystko mam 8)8),no do jutra do 14 mam czas aby przemyśleć 8)8)

4. gangrion

gangrion Stały bywalec

Po pierwszym czytaniu poradnika zdecydowanie nie... może zrobię po 10 przeczytaniu, ale raczej nie :)

5. 3mimoza7

3mimoza7 Stary wyjadacz

cos mi sie wydaje, ze podczas wekendu bedzie obnizka
    tez na to licze bo sp nie za duzo mam,
    jakos to bedzie, po co martwic sie na zapas

6. bogusiak80

Dlaczego mamy się domyślać czy będą obniżki.Niech pomyślą o graczach z mniejszymi możliwościami jeżeli chcą zatrzymać ich w grze.Event obliczony na ściągnięcie dóbr ze stodoły dla graczy zaawansowanych i" majętnych" tylko nagrody niestety słabiutkie. Mnie nie interesuje nagroda w postaci złotych bananów czy przeskoku poziomu na Baha.Raczej zachowam zwierzęta i SP do klonowania podczas Dożynek lub na inny event.

7. d_anulka

d_anulka Hrabia forum

Całe szczęście, że nie mam zapasu SP, to i nie muszę się zastanawiać, czy robić ten event ;). Sprawa rozwiązała się sama.
    A gdybym miała SP, to zwierzęta potrzebne do tych pasków wolałabym oddać do misji, bo mam w nich jeszcze sporo zaległości :p.

8. lidia1963

lidia1963 Analityk forum

ja też robie passss,odpoczynek,a pozatym nagrody nie warte tego co sie odda

9. Matisiek200

Matisiek200 Stały bywalec

Zwykłe zwierzaki zakupione. Jeśli będzie wesoły dzień obniżek, to może się pokuszę o całość. :)

10. klonek68

klonek68 Generał forum

A ja robię bo lubię zajęcia w oazie:inlove: nie marudźcie i tak będziecie robić;)...znam wasxD a na jutro BB odpakowali;)

Ostatnie edytowanie: 9 lipca 2025
  11. mania4691

mania4691 Forum Pro

To jest wyzwanie, trudne i kosztowne. Ale chyba nie zbankrutuję. Coś się przez lata uciułało.

12. grania.

grania. Baron forum

Oazy załadowane za 1 Sp więc zacznę,misje hodowlane upiorne i ośmiornice nie skończone, więc jak dadzą obniżkę na weekend to zrobię, może....

13. kaska860

kaska860 Cesarz forum

Lubię hodowlane eventy, bo robię kiedy chcę, nie ściągam nic z pola, a i klony ciekawe czasem wyjdą. Można sprzedać na targu, albo wybudować róż/neon na wymiankę podczas G&T, ale...drogi ten event, a pnącze lipa totalna :(, ale pewnie i tak zrobię, bo co mi szkoda...SP dużo. Może to będzie okazja, żeby zwiększyć zasoby SG.

To co mi się nie podoba najbardziej, to fakt, że dawniej eventy hodowlane były solo i rzeczywiście wtedy można było mieć co się chce na polach i wchodzić do gry kiedy ma się ochotę, a teraz muszą jednocześnie odpalać drugi event siewny -.-
    W dodatku w tym drugim są ciekawsze nagrody -.-

14. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Moim zdaniem również. Odechciało mi się robić ten event, już siewny wypada przy nim lepiej8)

15. freska_kreska

freska_kreska Komandor forum

Jest tego tyle do oddania, że nawet chat gpt nie ogarnia. Ogłupieli. Poddaję się na starcie, czyli sprawdzeniu czy wszystko mam w stodole. Nagrody kompletnie nie są warte wkładu. Odpuszczam.

16. oset53

oset53 Chodząca legenda forum

Jak zwykle nie robię eventu ze zwierzakami a zwłaszcza tymi hodowlanymi.

17. bogusiak80

Teraz już mogę napisać z całą pewnością eventu nie robię.Policzyłam tylko same zwierzęta hodowlane i potrzeba ich 595.Zwykłych już nie liczyłam bo ktoś w BP za długo przebywał na słońcu.Czy wszyscy posiadają takie zasoby SP na tyle hodowli?

Odważnym życzę powodzenia.Ja wysiadam z pociągu " Oaza w likwidacji"

Ostatnie edytowanie: 9 lipca 2025
  18. hapsak89

hapsak89 Hrabia forum

Ja eventy robię odkąd zaczęło mi wychodzić kończenie ich i (a nawet przede wszystkim) zdobywanie kompletnych rzędów chmur. Raczej nie oceniam ich pod kątem opłacalności, tylko po prostu staram się je zrobić przynajmniej w takim stopniu by zdobyć gałązkę pnącza. Tutaj ta tabela jest tak gigantyczna, że nie bardzo mam ochotę po wymagającym i bardzo męczącym dniu pracy, ślęczeć nad tym i sprawdzać czy mam wymagane zwierza, naprawdę zwyczajnie nie mam na to sił. Problem z tym eventem jest taki, że mogę zwyczajnie nie być w stanie go zrobić, bo jak znam życie na bank nie mam tego co akurat jest potrzebne. Sianogroszy nie mam - tak jestem tym farmerem, który kompletnie nie umie zarabiać na farmie, więc na targu nie dam rady dokupić. Super paszy na koktajle mi wystarczy, jeśli dobrze czytam forum, ale mam niewiele więcej, więc klonowanie braków odpada. A już na pewno nie podejmę prób klonowania bez obniżek. I tu jest kolejny problem, bo jeśli BP zachowa zasady jakie do tej pory stosowało, to prawdopodobnie obniżki, jeśli będą to w weekend, a ja akurat ten konkretny mam wyjazdowy i to w miejsce z bardzo mocno ograniczonym internetem, o ile w ogóle mi farma przez telefon ruszy - nie korzystam z apki farmowej, tylko normalnie przez stronę wchodzę jak na każdym innym laptopie czy kompie stacjonarnym.
    Przyznam szczerze, że już trochę się przyzwyczaiłam, że eventy jednak umiem robić, czasem z bardzo dużym trudem, mozołem i wysiłkiem, ale jednak pnącza zdobywam. Tutaj natomiast, odpadam na starcie, bo bankowo utknę, gdzieś po drodze i nijak nie będę mogła nadrobić zwierza, żeby te 150 kroków wyskakać. Nie powiem, zrobiło mi się smutno :cry:

19. ***MoniaM***

***MoniaM*** Okazjonalny autor

zgadzam się kogoś zdecydowanie przygrzało słoneczko wymyślając ten event !!!

20. hapsak89

hapsak89 Hrabia forum

Jak już wywalili takie ilości to mogli od razu dać skrypt albo inne coś, gdzie cała ta tabela byłaby weryfikowana pod kątem zawartości stodoły gracza i wywalała na czerwono braki jakie mamy. Byłoby prościej

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.