Oplacalnosc pol

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Pochichrana, 7 lipca 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Pochichrana

Pochichrana Forumowy żółtodziób

Znalazłam na forum jakies stare tematy wedlug ktorych najbardziej oplacalnymi polami sa male pola. Czy cos w miedzy czasie sie zmienilo ?

Poniewaz jak obserwuje w grze to na zasianie takiego pola zuzywa 1 roslinke i dostaje 2 spowrotem. Pczy czym przy duzym polu tez uzywam 1 a dostaje 5.. wychodzi na jedno a pracy jakby mniej.

Czy cos mi umknelo ?

2. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Umknęły Ci bonusy takie, jak: dżem dyniowy, chutney marchwiowo - jabłkowy czy Super Nawóz Zosi. Zwiększają one zbiory z jednego pola tak, jak w tej Tabeli:
    upload_2020-7-7_23-13-3.png

Więcej o bonusach na farmie poczytasz TUTAJ.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. Pochichrana

No ok.. ale jako ze jestem poczatkujacym graczem, nie mam zadnych bonusow. To rozumiem ze bez znaczenia czy duze czy male ?

4. cyfrzakk

cyfrzakk Cesarz forum

ilościowo bez znaczenia, jak robisz bez bonusów, jedynie przy małych polach używasz więcej wody :)

5. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

cyfrzakk dziękuję za pomoc.

Dodam, że siejąc na małych polach ciężko to robić ręcznie i bez pomocników na dłuższą metę byłoby to męczące, na dużych polach pracy jest jednak mniej a jeśli bez żadnych bonusów to ilość zebranych roślin będzie taka sama. Warto jednak używać chociaż dżemu dyniowego, na targu jest tani i daje +1 roślinę z pola więcej.

Czy Autorka ma jeszcze jakieś pytanie?

6. Pochichrana

Nie podchodze do gry bez pomocnikow :D
    Ok wiem juz co chcialam wiedziec. Mozna zamknac ;)

7. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

W takim razie powodzenia w grze życzę i temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.