Opinie Ogromny wir

Discussion in 'Archiwum - centrala' started by TL_Mouse, Feb 28, 2018.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. fankaromka

fankaromka Wielki mistrz forum

to i ja się pochwalę-238 wypadajek(a posiane było...rzepa na farmie,a na wyspie melony)czyli tradycji stało się zadość:);):)(nie mam co liczyć na ogromny wysyp wypadajek,jak zwykle,zawsze mam z tym problem)

-agax3- likes this.
  2. baby148

baby148 Forumowy żółtodziób

dlaczego nie można kupić koszyków za esemes

3. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

-agax3- likes this.
  4. draculik34

draculik34 Chodząca legenda forum

Dzień dobry.

U mnie tyle wypadło wioseł.

Na farmie miałam 3 łąki w drzewkach nawozowych, a na wyspie 1 łąka w koalach, dwie pozostałe w drzewkach.
    Polatałam z Jaśkami i dlatego dziś wypadło więcej niż zwykle.

Powodzenia życzę :)

5. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Jeśli nie umieścisz pucharów na drzewie, to niewiele dają, chyba że będziesz je przestawiać z łąki na łąkę i za każdym razem odświeżać grę.
    Musisz mieć odblokowaną runę na drzewie "żywa legenda":

Deponujesz w niej puchary - ten roślinny i zwierzęcy. Dopiero wtedy działają na całą farmę wraz z Bahamą. Puchary wypełnione na max zwiększają szansę na wypadajki o 30% (każdy z nich o 15%), ale już 25% robi dużą różnicę.

Puchary to podstawa, bez nich będzie Ci trudno kończyć wypadajkowe eventy.

6. danusias23

danusias23 Książę forum

No to śmigaj z nim na drzewo mądrości i uzupełniaj w miarę możliwości ten od zwierząt. Niestety, taka już specyfika tej gry, aby coś dostać trzeba najpierw włożyć :) ja tez dopiero niedawno zaczęłam kończyć wszystkie eventy przed czasem :)

-agax3- likes this.
  7. dodotrzy

dodotrzy Forum Pro

237 wioseł na początek, trawa posiana. Zobaczymy, jak się rozwinie - spiny nie ma.

-agax3- likes this.
  8. .-Kamilka-.

.-Kamilka-. Forum Pro

Ale ten puchar zwierzęcy to chyba zwiększa wypadalność tylko z zagród? A ja zagród już teraz nie będę mieć. Z zasiewu wypadalność zwiększa chyba tylko ten drugi puchar czyli maksymalnie o 15%moze zwiększyć?

9. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Nie ma takiego podziału.Podałam ci link do poradnika,tam masz wszystko opisane.

-agax3- likes this.
  10. Zwierzaczek2311

Zwierzaczek2311 Wielki mistrz forum

Gratuluje.

A co to są te Jaśki? :)

-agax3- likes this.
  11. draculik34

Dziękuję :)
    Jaśki to taka potoczna nazwa itemu John Cytryna-zwiększa szansę na przedmioty o 5 %.
    Tak wyglądają.

ANIUTKA1959, kacper_07 and -agax3- like this.
  12. Zwierzaczek2311

Zwierzaczek2311 Wielki mistrz forum

Dziękuje za wyjaśnienie, teraz rozumiem czemu wszyscy ich tak poszukują na g&t :)

draculik34 and -agax3- like this.
  13. .-Kamilka-.

.-Kamilka-. Forum Pro

No to muszę puchar zwierzęcy też podgonić bo mam tylko srebrny.. eh kiedy te zwierzęta hodować skoro ciągle jest nowy event i sieję.
    Na razie nie odkryję runy dla pucharów bo mam tylko 45 gwiazdek.
    CHyba powinnam odpuścić eventy i robić misje w spółdzielni.

14. draculik34

Jedna czy dwie sztuki nie robi różnicy ale powiedzmy tak 20- 30 szt. potrafi dużo podnieść wypadalność. Potwierdzone na własnej skórze :)

15. Renia1920

Renia1920 Komandor forum

Miałam 2 jaśki ale się ich pozbyłam,bo wypadalność nic większa nie była jak ich nie mam

olgs3 and -agax3- like this.
  16. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Runę odkryjesz szybko choć kosztuje 300 gwiazdek (nie licząc run po drodze), robiąc misje z owocami drzew specjalnych. Dużo jest tego w spółdzielni a owoce starszych drzewek są dość tanie. Jedyne co potrzebujesz to sianogrosze, ale teraz łatwo je zarobić. Rozejrzyj się na targu, upatrz sobie coś czego uprawa będzie ci pasować czasowo i działaj:D

17. draculik34

Przy 2 szt. nie zobaczysz zwiększonej wypadalności ale tak jak pisałam wyżej przy 20 szt. jest i to ogromna.
    Czekam na badyla, żeby rozsiewać go dalej.

18. Dotti

Dotti Wielki mistrz forum

Myślałam, że tylko ja latam z JC, a tu jednak miła niespodzianka. :)
    Eventu nadal nie robię - podgonię sobie wyższe misje w Spółdzielni. :) Ale test z Jaśkami standardowo przeprowadziłam, z ciekawości, żeby zobaczyć jak tym razem będą leciały wypadajki. :)
    Wyszło tak:
    Zbiory z wszystkich 6 stref gry (mieszanka goździka, imbiru cytwarowego i drzew).

19. draculik34

Brawo Dotti :)

20. .-Kamilka-.

.-Kamilka-. Forum Pro

Mam też mały dylemat: na głownej mam 16 dekoracji każda zajmuje jedno małe pole:są to kury, krowy,owca,krzaczek, nie dają PD tylko dekorują-gdy chce je usunąć to jest napisane że znikną na zawsze.
    Macie takie dekoracje czy pousuwaliście?Zabiera to miejsce.

Thread Status:
Not open for further replies.