Opinie Ogromny wir

Discussion in 'Archiwum - centrala' started by TL_Mouse, Feb 28, 2018.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. niki1990

niki1990 Komandor forum

jeszcze godzina dziesięć i zobaczymy ile dadzą dwa pola żyta. baśka się nie popisała

bogusiania and leloszek373 like this.
  2. kkowalczykzdw

kkowalczykzdw Czeladnik forum

Dokładnie, ja sama wielu rzeczy nie mam (parę lat przerwy), ale pierwsze co zrobiłam po powrocie to uszlachetnienie goździków (dzięki o forumowicze za rady :) ) i mam dwa w jednym: niezłe ilości wypadajek, plus zapas do wykorzystania do zadań/eventów typu: oddaj roślinkę o określonej wartości.
    Eventów nigdy nie kończę po 24godz jak co niektórzy na forum, ale kończę bez problemów, tylko wystarczy pomyśleć.
    Na chwilę obecną brakuje mi 356 wioseł, ale za godz zbieram goździki, jutro jeszcze jeden zbiór więc powinnam skończyć,bo średnio wypada mi wioseł ze wszystkich pól ok 200 (łącznie z wyspą oczywiście) :)

3. gregorg

gregorg Młodszy ekspert

a mnie dzis braklo 9 wiosel do skonczenia ev

4. fankaromka

fankaromka Wielki mistrz forum

mam 114 poziom,uszlachetnione rośliny(kilka)puchary 30/30,korzystam ze wszystkich dostępnych dobroci,sieję na wszystkich dostępnych polach(6),a brakuje mi ponad 200 wioseł aby skończyć,na noc posiałam na każdym polu inną długo rosnącą roślinę(rzepa,melon...itd.)i tak jest za każdym razem,mam problem z wypadajkami,więc nie mów że trzeba się przygotować,bo każdy na pewno jest przygotowany(jeden lepiej ,drugi gorzej)....jednym lecą jak szalone,a drudzy narzekają.........(np. z całego pola melona wyleciało mi 25 sztuk wioseł,a z rzepy(uszlachetniona)27.....uważasz że to jest dużo?

5. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

nie jest to dużo - siałam goryczkę (minimalnie dłużej rośnie od rzepy) i wyleciało 169/552... a puchary mam 29/30 - chyba przestaje to rozumieć.... a wioseł mam 1104 w nadmiarze...

6. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

a wytłumaczy mi ktoś po co siać melona jak macie problem z wypadajkami?? ja odpaliłam maskę tiki do tego alchemik i siałam kolczoch dzięki temu miałam prawie 3 zasiewy na dobę rośliny 15h. Więc jest różnica bo melona zrobicie max 2.

7. JonnyZu

JonnyZu Koneser forum

Dokładnie tak jak wyżej napisane, do eventu przygotowany, roślinki uszlachetnione, sumienne zbieranie itp... ale jak widzę że z 200 małych pól eventówki wylatują 4 wiosła, to chyba jest coś nie tak, 2 sprawa orkisz i cebula które nigdy mnie nie zawiodły tutaj bardzo słabo, gdybym nie miał zapasu sn to bym pierwszy raz od 2 lat eventu nie ukończył

8. kaska860

kaska860 Wszystkowiedząca wyrocznia

Ja po raz pierwszy ponarzekam na wypadajki :p
    Otóż jutro z rana mam ostatni zbiór (do gry mam dostęp dopiero po 15, a więc po evencie). Kasztanka już nie da rady odpalić. Brakuje mi 238 wioseł, a za godzinkę powinnam lulać...:sleepy:
    Posiałam długorosnące na 3 polach i podlałam SN, a na pozostałych taki miksik, trochę tego, trochę tamtego. Zawsze pod koniec BP odkręcało konkretnie kurek i gdyby event był do 16 to pewnie bym uzbierała, ale tak...cóż...nadzieja matką...
    Koniec narzekania xD

Teoretycznie mam zapas FL, ale usilnie i uparcie zbieram na drugą menażerię

9. Bilonge

Bilonge Wszystkowiedząca wyrocznia

Rzepy nie da się uszlachetnić. U mnie też nie ma rarytasów z wypadajkami ale jednak trzeba im pomóc wypaść. Takie goździki z wszystkimi rarytasami możesz zebrać dwa razy w ciągu dnia bo rosną ponizej 8 godzin. Event skończyłem rano a teraz na plusie mam tylko 248 sztuk choć sialem morszczyn rosnący 9 godzin ale po dodaniu alchemika zebralem go 2 razy. Jeszcze jedna sprawa. Zawsze moim zdaniem należy siać na małych polach bo jest większe prawdopodobieństwo. że wypadnie więcej niż z dużych pól.

10. fankaromka

fankaromka Wielki mistrz forum

rzepe pomyliłam z gożdzikami(sory),na początek rozsiewam eventówkę na dużych polach,a pózniej sieję na małych(3-4 razy,zależy co i kiedy mogę(praca na zmiany)az do zakończenia eventu i nigdy(od kiedy gram(2010)nie miałam po zakończeniu więcej niż koło 50 sztuk wypadajek,ale zawsze gram do końca z lepszym lub gorszym wynikiem,dla mnie to jest relaks od realu a nie wyścig,kto pierwszy.....

11. -agax3-

-agax3- Naśladowca mistrzów

Skończony event, wioseł 184 w stodole zostało:D Powodzenia wszystkim walczącym;)oby jak najwięcej wioseł Wam wypadało:)

12. niki1990

niki1990 Komandor forum

Do skończenia eventu brakuje równiutko 450 szt wiosła... czekamy na cuda jutro rano, jak dojrzeją goździki i melony, jak również drzewka, zagrody i reszta tego tałatajstwa co się po polach pałęta...zaczyna się czarnowidztwo szczerze mówiąc...nie zdziwię się, jak trzeba będzie dwie dychy dołożyć do skończenia eventu.. grrrr, urlop eventowy będzie jak nic...asy na bank odpuszczam, polowanie na czerwony diament może, może zrobię, ale tak to okopuję się na dworcu i czekam na pociąg z zagrodami... przyda się parę kolorowych warsztatów szczerze mówiąc... może jakież różyczki wpadną...

13. md_m

md_m Naśladowca mistrzów

Mądrego miło poczytać:D

bogusiania and -agax3- like this.
  14. Bilonge

Bilonge Wszystkowiedząca wyrocznia

Ja lubię szybko kończyć eventy jak mam możliwości i czas. Skończę i uzupełniam braki lub sieję do misji. Ostatnio robię normalnie i też kończę. Spróbuj miksera na goździki. Naprawdę zobaczysz różnicę. Wyrwiesz te wypadajki jak chwasty. Jeden lubi szybciej, drugi wolniej a jeszcze inny nie robi w ogóle. To nie są wyścigi, to możliwosci darmowe, które znajdują się na farmie. Oprocz kombajnu.

15. marciaaa84

marciaaa84 Książę forum

Brawo Ty. Tylko troszke grzeczniej moglabys graczom podpowiadac..bo ledwo sie powstrzymalam, zeby nie zacytowac twoich postow jak byl event gdzie nie mozna bylo uzyc kasztanka i innych dobrodziejstw- bladzilas jak dziecko we mgle, takze tego..xD

Rano zbieram ostatnie wiosla i zaliczone...Milego wieczoru :)

16. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

koniec :) przed chwilą wypadły ostatnie wiosła :) wystawiłam zagrody i troszkę drzew na baśce. nie układałam wszystkiego na dawne tory bo za pasem kolejny event... i nie chce mi się marnować czasu :D chyba, że poradnik mnie do tego zmusi bo event nie będzie powalał nagrodami :p
    Powodzenia dla walczących :)

17. jadwiga67

jadwiga67 Aktywny autor

i właśnie moi drodzy farmerzy jak w życiu jeden z górki a drugi pod górkę

18. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Tak,dokładnie,event wypadajki z eventówki.A czemu błądziłam?Bo mi szkoda sn było.I dodaję :) :) :),żeby było super grzecznie i milusio :inlove::inlove:
    W temacie 591 wypadajek ponad komplet.

19. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Gram już wiele lat, ale wciąż wystarcza mi stary sposób - dobrze przygotować się na start, a potem siać tak, żeby na polu nie stały dojrzałe rośliny, czyli regularne zbiory. Raz dłuższe, raz krótsze, ale tak żeby zbiór wypadał kiedy jestem w okolicy kompa. Do tego wystarcza woda, małe poletka i kombajn - ręczne zbiory to już tylko dla hardkorowców. Obornik rzadko stosuję, bo drogi i nie chce mi się go rozrzucać (sieję ręcznie). Kupony też rzadko - jak muszę coś bardzo szybko posiać, albo gdy uzupełniam zapasy najkrótszych roślin.
    Starcza tego na bezstresowe robienie eventów, wypadajki mam zawsze z mniejszą lub większą górką. Teraz górka jest mniejsza - 550 szt. na plus czyli jakieś 25%. Bywają górki 50% i 100%.
    Parę razy testowałam ten sposób na mojej farmie doświadczalnej (kurczakowejxD) z ok. 74 poziomem. Wypadajek trochę mniej, bo nie mam tam kompletnych pucharów tylko chyba 23% i też z górką starczało.

Dobre są produkty z alchemika - można skrócić wzrost o 10%, czyli więcej razy obrócić zbiorami, a wiadomo, że każdy zbiór to wypadajki. Podobny skutek dają bonusy z miksera w SPA i uszlachetnienia w szklarni - skracające czas wzrostu czy wzmacniające działanie wody i nawozów. Tu już gracze pisali, że można skrócić np. wzrost goździka do 8h i zebrać go 3 razy w ciągu doby zamiast 2. Moja farma jest średnio-intensywna i korzystam z tego tylko awaryjnie:p

Przy eventach, gdzie wymagane jest dużo wypadajek małe pola są zdecydowanie lepsze niż duże i niż zagrody.

A super nawóz to już naprawdę w bardzo wyjątkowych przypadkach, gdy nie miałam czasu na granie albo przy eventach o charakterze TOP czy z bardzo bogatym sklepikiem.

I tyle. Się spisałam, ale i tak kto powinien to z tego nie skorzysta, bo wie lepiej...

20. aagajkowska

aagajkowska Młodszy ekspert

Dzień dobry, nareszcie koniec, pnącze odpalone. Powodzenia walczącym:)

CHUDYJUREK, draculik34 and -agax3- like this.
Thread Status:
Not open for further replies.