Ograniczenia hodowli i upraw

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Lishka, 11 marca 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Lishka

Lishka Czeladnik forum

Dzień dobry, jestem nowa i ciągle jeszcze paru rzeczy nie ogarniam, z góry proszę o wyrozumiałość jeśli pytania, które będę stawiała już doczekały się odpowiedzi

1. Czy w grze są jakieś ograniczenia dotyczące posiadanych zagród i drzew? Nie mogę dostawić kupionych drzew owocowych i stawu (mam już jeden, chciałam dostawić drugi).

2. Ani razu nie wyświetlił mi się żaden film w kinie. Co może być powodem?

Pozdrawiam

2. MOD_Scarlett

MOD_Scarlett Guest

Zarówno drzewa jak i zagrody kupować w sklepie możesz w ilości posiadanych funduszy (i w zależności od posiadanego poziomu) i tyle postawić, również te co zdobywasz kupując tajemnicze sadzonki lub stajennych. W ograniczonych ilościach otrzymujesz zdobycze z eventów (tyle ile jest zawsze w poradniku określone). Jeżeli kupiłaś ulepszenia do drzew to musisz je postawić na wersję podstawową, w przeciwnym razie powinnaś móc je postawić, pamiętaj, że część zagród i drzew rośnie tylko na wyspie a część na farmie, to samo dotyczy również zwierząt. Zastanawiam się, czy chodzi Ci o Staw żabiego króla, jeżeli masz 30 poziom i kupiłaś to powinnaś móc postawić
    Podrzucam tabele.:
    Tabela - drzewa
    Tabela - zagrody

Pytanie drugie - Kino jest opcją zewnętrzną w grze, podrzucam poradnik Kino oraz ogłoszenia KLIK i KLIK

I jeszcze jedno, jeżeli masz problemy z grą, nie możesz czegoś postawić to dobrze jest wyczyścić ciasteczka -->KLIK
    Czy masz jeszcze jakieś pytania? Życzę powodzenia w grze :)

3. Lishka

Lishka Czeladnik forum

Dziękuję za odpowiedź i tabele :)

Już opisuję problem: Kupiłam sobie śliwy , jabłonie, orzechy. Miejsca w swoim gospodarstwie na dostawienie kolejnych drzewek mam jeszcze trochę. Niestety nie jestem w stanie dostawić żadnego drzewka więcej. Mogę słabsze drzewko (zwykłe) zastąpić drzewkiem XL, ale nie mogę postawić nowego. Kiedy wyjmuję je z inwentarza plansza robi mi się taka mgliście zielonkawa i każde miejsce, w którym usiłuje postawić drzewko świeci się na czerwono (a powtarzam jeszcze raz, miejsce jest i na kilkanaście drzewek). Dlatego zaczęłam się zastanawiać czy nie ma pewnych ograniczeń, np. że na poziomie 15 nie można mieć więcej niż 8 zagród czy 15 drzewek.

4. MOD_Scarlett

MOD_Scarlett Guest

Czy nie stawiasz przypadkiem na polach, musisz je najpierw usunąć.
    Bardzo proszę, wyczyść przede wszystkim ciasteczka -->KLIK , zmień przeglądarkę a jeżeli to nie pomoże to przeinstaluj adobe flash player -->KLIK. Jeżeli te wszystkie zabiegi nie przyniosą efektu to wyślij zgłoszenie do Pomocy Technicznej.
    Z całą pewnością te rady powinny Ci pomóc.
    Czy masz może jeszcze jakieś pytanie?

5. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

a np małe pole da się postawić na tym wolnym miejscu? bo może masz za mało sąsiadów i nie są odblokowane te wolne miejsca? albo są w ogóle nie odblokowane - sprawdź jeszcze to

6. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

7. Lishka

Lishka Czeladnik forum

Niestety nadal nie. Zrobiłam wszystko po kolei, wyczyściłam cookies, przenistalowałam adobe flesha, użyłam innej przeglądarki. Pole da się postawić, nawet duże, a drzewka i zagrody nie. Jestem nieszczęśliwa od rana ;) Muszę chyba skorzystać z pomocy technicznej. Sąsiadów mam, prezenty wysyłam ale dostaje tylko od mentora.

BTW ta plansza, kiedy próbuję postawić drzewko lub zagrodę wygląda tak, jak wtedy, gdy się upraszcza siew lub podlewanie. Jest taka rozmazana. Nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć, może jestem mało precyzyjna. Jak się podlewa, to można na każde pole klikać osobno, ale można też wybrać ikonę z błyskawicą i wtedy wystarczy jedno kliknięcie w każde pole. I tak właśnie wygląda to u mnie kiedy staram się posadzić drzewo.

Twoje posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj"przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

SMOD_Atena.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 11 marca 2017
  8. SMOD_Atena

Czy plansza wygląda tak jak na niżej wklejonej grafice?

dr.jpg

9. Lishka

Lishka Czeladnik forum

Prawie tak samo, choć u mnie te miejsca zielone są czyste, widać na nich kamień, puste miejsce ale wszystko jest właśnie takie zamglone, widoczna jest także siatka kwadratów.

10. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

a próbujesz stawiać na pewno zwykłe drzewko a nie np xl?

11. Lishka

Lishka Czeladnik forum

AnnDżelina, jesteś genialna. Dziękuję Ci bardzo, jak to się stało, że odgadłaś ścieżkę myśli takiej owcy początkującej jak ja. Już rozumiem, czyli muszę najpierw kupić zwykłe drzewko zanim postawię na nim to lepsze, oraz zwykłą zagrodę zanim postawię na niej lepszą :)

Zwykłe drzewko stawia się bez problemu. Bardzo Wam wszystkim dziękuję i przepraszam za zamieszanie.

AnnDżelina lubi to.
  12. SMOD_Atena

Dokładnie tak, wszystkie ulepszenia drzew XL i XXL stawiamy na zwykłe drzewa, a kolorowe ulepszenia zagród i fabryk na zwykłe zagrody/ fabryki.

A skoro wszystko już zostało wyjaśnione to temat zamykam.

AnnDżelina raz jeszcze dziękuję za pomoc.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.