Ogłoszenia z dzisiejszego dnia

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika zagma, 24 maja 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. zagma

zagma Chodząca legenda forum

2. BA_Czerwona

BA_Czerwona Chodząca legenda forum

Z pierwszym ogłoszeniem chyba się trafiłam jeszcze w termin "dziś".

Natomiast jeśli chodzi o drugą sprawę, to zazwyczaj gdy coś się zepsuje to pierwszą czynnością jest analiza i przekazywanie informacji. W tym przypadku nie bardzo było wiadomo jakie dokładnie przedmioty i bonusy są objęte problemem.
    Teraz, mając więcej informacji wiemy, że jest wręcz przeciwnie - bonusy dotyczące roślin mrocznych działają na eventową, natomiast na Meduzową wierzbę nie działa wzmacniacz żniw podczas pełni księżyca, za to na drzewa działają upiorny bukiet i bonus pnącza. jak sama widzisz pomieszanie z poplątaniem, więc wszystkie bonusy i kategorie wymagają szczegółowej analizy.

Jeśli informacje są wg Ciebie niepełne, możesz poprosić o wyjaśnienie, jednak nie mogę zapewnić, że zawsze będziemy posiadać takie dane.
    Czy masz jeszcze jakieś pytania?

3. zagma

Tak, mam.
    U Niemców od początku było wiadomo, o które bonusy chodzi. Nic w ogłoszeniu nie ma na temat złego działania czegokolwiek na eventówkę.
    http://de.bigpoint.com/farmerama/board/index.php?threads/fehlerhafte-wirkung-von-grusel-bonus.75992/

Ogłoszenie, które zamieściła TL wprowadza w błąd.
    Mod_Zła się nim zasugerowała i podpowiedziała graczowi, że owszem bonus z pakietu przeprosinowego powinien działać na eventówkę, ale żeby miał też na uwadze ogłoszenie o błędach.
    Więc gracz, żeby nie ryzykować, czeka z odpaleniem pakietu. Podczas gdy spokojnie mógłby go użyć i nie bać się, że mu może przepaść.
    https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/bonus-1-z-rekompensaty.59849/

Proszę, powiedz mi, jak to jest możliwe, że są gracze, którzy mają dostęp do pełnych informacji i są tacy, którzy dostają częściowe bądź nieprawdziwe i są wprowadzani w błąd?
    Nie chce mi się wierzyć, że centrala wysyła do każdego kraju inaczej sformułowane ogłoszenie. Wszyscy dostajecie to samo, musicie przetłumaczyć przed powieszeniem.
    Jak rozumiem u nas są z tym problemy. Brak czasu, mała znajomość języka?
    Może czas w takim razie przekazać tą pałeczkę komuś innemu? Podejrzewam, że jest w ekipie ktoś, kto dobrze zna angielski czy niemiecki.
    Pozdrawiam.

4. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

zagma, tak masz rację, nie zawsze jest możliwości napisania szczegółowego ogłoszenia, więc lepiej napisać je ogólnikowo, czy nie pisać w ogóle. W obu przypadkach zawsze są pretensje, każdy gracz uważa, że członek ekipy zobowiązany jest jak nim zostaje poświęcić tu 100% swojego czasu - to ja wyprowadzę z błędu, każdy z nas ma życie prywatne a w nim obowiązki, czego użytkownicy chyba niestety nie rozumieją, może zamiast wytykać błędy zapraszam do ekipy, stanowisko się znajdzie, zrealizujesz się w pełni udzielając rzetelnych i bezbłędnych informacji.

5. zagma

Na innych forach członkowie ekipy też pracują i jak sądzę, mają życie prywatne. Ale działają zespołowo, czyli dzielą się obowiazkami i jak przypuszczam, więcej niż 2 osoby mają dostęp do wiadomości z centrali. Co za tym idzie, gracze mają w zasadzie natychmiastowy dostęp do informacji o błędach, naprawach czy usprawnieniach.

Za zaproszenie dziekuję, ale nie skorzystam. I nie dlatego, że nie mam czasu.
    Moje przyjście do ekipy niczego nie zmieni, będę tylko pionkiem w waszej strukturze. Widać wyraźnie, jak jest rozłożona praca i uprawnienia i to się nie zmieni, czy do Was przyjdę, czy też nie.
    Poza tym:
    - czułabym się niekomfortowo świecąc oczami przed graczami w momencie, kiedy jest np błąd w grze, a ja muszę udawać, że o niczym nie wiem, bo stosowne OO nie pojawiło sie na OFF-ie,
    - nie chcę wstydzić się za współczłonków ekipy, którzy nie znają poradników a próbują udzielić rad, po czym piszą 'ups',
    - i w końcu nie chciałabym być zmuszoną do kasowania pseudo offtopów w wątkach eventowych, postów, które są nie po myśli ekipy tudzież banowania niewygodnych osób.

Dziękuję za uszczegółowienie i poprawienie ogłoszeń, o których pisałam w pierwszym poście.
    Wobec powyższego temat do zamknięcia.

6. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Również dziękuję i temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.