Opinie Odyseja Helgrid

Discussion in 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' started by Eviana, Jun 24, 2026 at 9:02 AM.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. Karakuliambro

Karakuliambro Książę forum

Też nie wiedziałam co to NPC. Dopytałam córki, która gra na konsolach we wszystko co się da. Według niej NPC to stworki będące tłem, z którymi nie wchodzi się w interakcje. Ja akurat nie gram w inne gry nawet mając do dyspozycji konsole i mnóstwo płyt z grami. Pewno gdybym zaczęła w nie grać dawno i na zawsze rzuciłabym w diabły farmęxD. No i wiedziałabym przynajmniej co to NPC!
    Dopiero rozsiewam. Nigdzie się nie śpiesząc. Wieczorkiem dokładniej zapoznam się z poradnikiem.

2. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Eee tam Gram w farmę,wiedźmina Dziedzictwo Hogwartu i spoko Mam jeszcze czas na życie ksiązki i pracę . Nie rzuciłabyś . Po prostu

3. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

OK to teraz proszę o uwagę bo niestety ale wszystko się zmieniło, cała droga :(.

Tak trzeba przejść I labirynt lochu:

Tłumaczę: od 1 - idziemy czarną linią do 11 i w dół 12 aż do komnaty 26 i wchodzimy do komnaty 27 - tu zdobywamy Rubin, czyli trzeba przejść cały Labirynt aby dostac ten Rubin , który jest potrzebny 29-30 -otworzyć drzwi.
    Z komnaty 11 cofamy się do 10 i wchodzimy do 27 aby rozegrać minigierkę i wychodzimy z niej(zero ruchu).
    Reszta to już chyba jest czytelna(tak myślę).

4. vanielfra

vanielfra Czeladnik forum

A to raczej symulatory chodzenia niż gry. W sumie "rozgrywkę," to akurat mają bardzo podobną do siania sałaty (symulator siania) - są banalne. Odpowiednie dla każdego od 5 do 105 roku życia.
    Oprócz graficzki (oczywiste) różnią się chyba tylko tym, ze akurat klikadło jakim jest sianie, nie ma końca - a takie fabularki to jednorazówki. Więc no tak, nie rywalizują ze sobą o czas.
    Te które mogłyby, są adresowane raczej do młodszych.
    Chyba to jest największy atut farmeramy - jest dobra dla osób starszych, a nie ma wielu takich gier.

Nie, nic się nie zmieniło. Od początku to tak przebiegało :p

Marzenakruczek likes this.
  5. ***MoniaM***

***MoniaM*** Młodszy ekspert

co to ma być symulator mini gier jest beznadziejny !!! nie da się trafić pierwszych rzędów aby zasiać rośliny bo kiedy strzał pada i rośliny są wyśrodkowane są już na drugim rzędzie !!!!
    Już w ostatniej grze było trudno w niektórych mini grach trafić w baloniki ale teraz to już przesada aby od pierwszej komnaty było tak wręcz niemożliwe do przejścia !!!

Marzenakruczek likes this.
  6. szary_ludzik

szary_ludzik Weteran forum

Jeszcze tym razem nie strzelałam, ale pamiętam, że kiedyś najlepiej było upilnować tego najdalszego, bo wszystkie kaktusy psuły pole, które urosło. Ale fakt na jednej, czy dwóch planszach trzeba było zrobić przerwę i sobie pójść na spacer, bo co urosło, to kaktus zniszczył.
    Życzę wszystkim cierpliwości. :)
    Z mapy myślałam, że żeton złapię dzisiaj, ale z tego co na forum zamieszczono, to chyba tak prosto nie będzie, trzeba zrobić kółko i dopiero będzie żeton.
    Może i gorąco na dworzu, ale siedzieć nad farmą w tak piękną pogodę to trochę szkoda Słońca.
    Lochy powinny być zimą, a w lato szybka sauna i żeton w dłoń!

7. zletrafileskotku

zletrafileskotku Nadzorca forum

Właśnie w taką pogodę mam ochotę schować się w lochach-tam chłodniej trochę ;)

8. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Nie nie są banalne. Są fabularne z możliwością wielokrotnego wyboru > Chyba nie bardzo wiesz o czym piszesz. Poza tym nie dla 5 cio latków Zdecydowanie nie wiesz o czym piszesz. A może próbowałaś/ leś i było za trudne?
    W jednej z komnat strzelanie do balonów u mnie to nigdy niekończąca się historia Wszystkie rośliny wyrosły a gra się nie kończy....

Last edited: Jun 25, 2026 at 6:16 PM
    -mala159- likes this.
  9. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Weszłam do komnaty 27 (z 10-tej) i nie mogę odebrać rubinu :eek: bo od tej strony nie ma dojścia do skrzynki z nim :cry:
    wygląda na to że muszę się tam dostać od drugiej strony :music:
    czyli przejść wszystkie pozostałe komnaty po obrzeżach mapy ( wróciłam więc do 11-stej )
    a w 14-stej spotkałam tego gościa
    chciałam go namówić na jaki zamiennik za te tamburyny ale tak zaczął biadolić że ich nie mam i tak tymi zębiskami kłapać, że czym prędzej trzeba było się ewakuować do następnego loszku nawet tych gierek nie rozgrywając (choć we wszystkich wcześniejszych rozgrywałam na bieżąco )
    Tak doszłam do loszku 16 i zabrakło wypadalcy by ukręcić klucze
    w sumie całkiem spoko to wałęsanie się po podziemiach i z pomocą mapy nie sposób pobłądzić nawet gdyby się chciało :music:

Sookie and gosiunia007 like this.
  10. Marzenakruczek

Marzenakruczek Generał forum

Robimy powoli do końca ile się do.

twardy81 likes this.
  11. *dzuga*

*dzuga* Komisarz forum

czy ktoś mi wytłumaczy jak dostać się do dwóch skrzyń z pierwszej planszy, tych gónych? (z super nawozem i żetonem)? Otworzyłam dwie dolne i mogę co najwyżej przejść na inną planszę. Dzięki.

12. ***MoniaM***

***MoniaM*** Młodszy ekspert

no właśnie dokładnie takim sposobem jak mówisz robiłam poprzednio event - a teraz nie ma szans bo balony tak jakby były gotowe na strzelanie od pola drugiego ....czyli na pierwszych polach nie jestem w stanie niczego ustrzelić :(
    tak się cieszyłam na ten event a już mi się go odekchciało :(

13. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

To życzę powodzenia w lochach :

Nie jest łatwo, troszkę jednak zabłądziłam ale w sumie dałam radę, kto jak nie ja xDxD

14. vanielfra

vanielfra Czeladnik forum

To takie klasyczne. Z jakiegoś powodu ludzie lubią myśleć, że to w co się angażują nawet jeśli to tylko rozrywka - ma głębie, trudność.
    Oczywiście, że wymienione przez Panią gry są banalne, i nie ma w tym nic złego.
    Generalnie, gry to nie jest zadanie dla tytanów intelektu.
    Chociaż są takie, które dosłownie wymagają trenerów, by im rozpisano co właściwie się dzieje i lat faktycznych treningów( i nie jest to przejście w jednokierunkowym korytarzu z ponumerowanymi komnatami i dwoma odnogami jak event powyżej).

Ale fabularki i jeszcze z poziomami trudności (czego?) do wyboru, to praktycznie interaktywny serial.
    Nie ma co się denerwować.
    Oj, spokojnie, by sobie niejeden 5 latek dał radę. No dobrze, czytanie sprawiłoby mu trudność, bo trochę tego tam jest, a w Wieśku jest trochę z dużo scen dla dorosłych... więc już lepiej temu 5 latkowi odpalić nie Wieśka, a RDR2.
    Czytanie i utrzymanie uwagi - główne bossy tych gier dla 5 latka.

Żarty, żartami
    Pozdrawiam.

15. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

wyprawa po żetony [​IMG] zakończona sukcesem [​IMG]

idę dalej :p a raczej wracam po nagrody ;)

gierki strasznie irytujące [​IMG] potrzeba ogrom cierpliwości [​IMG]

kalinamala and dantic3 like this.
  16. bogusiak80

bogusiak80 Chodząca legenda forum

17. twardy81

twardy81 Komisarz forum

Badyl na całość już jest pozostaje zabawa z wylotkami

18. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Po całym kółku to chyba powinny już być wszystkie cztery żetony
    ja obecnie mam już 3 sztuki z loszków : 3 , 17 i 22 - a po ten z 1 trzeba będzie wejść od 24
    na tą chwilę jestem w 23 i tym razem nie na wylotki a na badylka czekam

Należy przejść kolejno wszystkie lochy od 1 do 24 i dopiero stamtąd wchodzimy do 1 bocznymi drzwiami ,wtedy po rozegraniu gierki można odebrać żeton klejnotu -
    a by dostać te 20 SN trzeba wejść z loszku 28 ( czyli wrócić z 1 do 24 i iść dalej do 25, 26... itd. )

Sąsiadko ja także Gratuluję :) przemknęłaś przez te lochy jak wicher
    a ja od tej 23 już sobie spacerkiem postanowiłam iść i dziś przenocować z Helgrid w tych loszkach :p

bogusiak80 likes this.