Opinie Odyseja Helgrid

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 24 czerwca 2026 o 09:02.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. gosiunia007

gosiunia007 Stary wyjadacz

A podobno to ma być zabawa :p 30 kont, to nie zabawa, a ciężka orka xD

2. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

Aga to nie są dodatkowe klucze to jest ujęte w tabeli: komnata 28 -5szt kluczy aby przejść do komnaty 1 i odblokować skrzynie z SN. Z tego wynika, że w komnacie nr.1 będą do otworzenia 4 skrzynie :p. Z komnaty 24 wejdziesz do komnaty 1 i tam znowu odblokujesz skrzynie :). Trza popatrzeć na mapę, wszystko na niej jest widoczne. Trasa w sumie prosta.
    Miałam już zamilknąć, echhh, uciekam 8).

3. Kasandra

Kasandra Aktywny autor

Myślę tak jak -mala159-, że te klucze są już ujęte w tabeli. W uwagach napisane jest, że skrzynię nr. 3 możemy otworzyć wchodząc do komnaty 1 z komnaty 23 przy użyciu 5 szt. kluczy. Czyli jak za pomocą 5 kluczy otworzymy drzwi, to skrzynia nr 3 otworzy się i dostaniemy nagrodę. Analogicznie, jak będziemy w komnacie 28 i otworzymy drzwi, żeby wejść do komnaty 1, to automatycznie otworzy się skrzynia numer 4 i dostaniemy nagrodę.

Zawsze to jeszcze mniej zielska do wysiania ;)
    ...
    Tak w ogóle to w tabeli z kosztem otworzenia drzwi jest napisane, że przejście znajduje się między komnatami 23 a 1, natomiast na mapie przejście jest namalowane między komnatami 24 a 1.

Ostatnie edytowanie: 24 czerwca 2026 o 15:48
    agniecha$ lubi to.
  4. Marianka2011

Marianka2011 Analityk forum

ile trzeba nasiać zielska,policzył już ktoś?

5. -mala159-

OK, aby Wam ułatwić ile i gdzie potrzeba klucze, proszę:

Na czerwono zaznaczyłam przy każdych drzwiach ile potrzeba kluczy. 2 i 16 na zielono - drzwi - potrzebny jest Rubin.Przestrzeń wolna między komnatami - nie potrzeba kluczy.

To by było na tyle - moja pomoc dla Was :).

EDIT:
    drzwi 18 na zielono(16-21) - potrzeba 2 klucze.

Ostatnie edytowanie: 24 czerwca 2026 o 16:25
  6. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

no niech Wam będzie , przekonaliście mnie ;)
    by nie myliły idę usuwać posty :)

a widzisz ile kluczy z komnaty 26 do 27 ?
    nie ujęte w tabeli
    może inaczej się wchodzi ?

kalinamala i Kasandra lubią to.
  7. Kasandra

Kasandra Aktywny autor

Przejścia też zwróciły moją uwagę, ponieważ w niektórych miejscach nie zgadza mi się to co narysowane na mapie z tym co podane w tabeli.
    Na mapie są otwarte przejścia: między 2 a 3 (w tabeli koszt otwarcia 2 klucze), między 5 a 6 (w tabeli koszt otwarcia 2 klucze) a także między 21 a 22 (w tabeli koszt otwarcia 6 kluczy)
    Z kolei tak jak wspomniałaś przejście między 26 a 27 jest zamknięte a w tabeli nie jest ujęty koszt wejścia w kluczach.

Skoczyłam na moment do sąsiadów zza Odry i u nich w FAQ między niektórymi przejściami są podane inne ilości kluczy jak u nas. Całość rzeczywiście jak już ktoś wspominał u nich wynosi 120 kluczy na pierwszym piętrze, u nas tymczasem 124.

Żeby podać dokładną ilość zielska do wysiania, to ilość tych kluczy musi zostać zweryfikowana. Czekam zatem na obiecaną wieczorną aktualizację poradnika :)

EDIT:
    W ogóle ciekawa sprawa, bo u niemiaszków w FAQ w wymaganych rzeczach dla NPC-a w komorze 44 wymienione są 25x grabie, 15x hydrant, 25x deskorolka oraz 2x szafir i 2x nefryt a u nas są podane takie same wymagania jak dla NPC-a z komory 14o_O W takim razie proszę jeszcze TL o sprawdzenie tego przy okazji sprawdzania kluczy :)

Ostatnie edytowanie: 24 czerwca 2026 o 17:16
    agniecha$ lubi to.
  8. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

no nie ujęte , może dlatego że do tej 27 trzeba wejść z 10-tej by odebrać nagrody

No... coś podobnego u Niemców mi mignęło , ale nie zdążyłam się przyjrzeć, bo Mietka szturchnęła mnie w ramię i rzekła stanowczo : - ,,Wracamy !
    tu ni ma co paczeć bo uni to chodzą całkiem innymi drogami ,, xD:cry::p
    tak że wróciłyśmy do naszego forumskiego lasu i dały sobie spokój z rozkminianiem kluczy - okaże się w trakcie ile dokładnie będzie ich potrzeba

Honorat. i agniecha$ lubią to.
  9. Eviana

Eviana Team Leader Team Farmerama PL

zaktualizowałam już npc w uwagach w tabelce, zaraz idę sprawdzać te nieszczęsne klucze :)

Kasandra lubi to.
  10. agniecha$

a jutro się okaże że jest jeszcze piwnica xD

podałam dane według naszej tabeli
    potem poprawie jakby co :)
    a faktycznie :)

jeszcze się event nie zaczął a już błądzimy xD
    co to będzie
    strasznie będzie ?
    czy z tych lochów wyjście będzie

xD:cry:xD

Honorat. i kalinamala lubią to.
  11. Kasandra

Kasandra Aktywny autor

Wydaje mi się, że tak:

Pierwsze pnącze: Wchodzimy do komory nr 11 i za rozegranie gry dostajemy 1 rubin. Wracamy do komory 10 i przy pomocy zdobytego rubinu wchodzimy do komory 27. W komorze 27 rozgrywamy grę i zdobywamy kolejny rubin. Wchodzimy do komory 29 i przy pomocy zdobytego rubinu otwieramy drzwi do komory 30 gdzie w nagrodę mamy gałązkę :)

Drugie pnącze: Tu trzeba będzie oddać m.in. szafiry NPC-owi żeby dostać pnącze, a jeden z szafirów jest do zdobycia u NPC-a na pierwszym piętrze właśnie za oddanie mu tamburynów. W takim wypadku, rzeczywiście, żeby mieć drugą gałązkę trzeba posiadać owy produkt z pełni...może otworzą w ciągu tych dwóch tygodni :)

morelowesady, agniecha$ oraz kalinamala lubią to.
  12. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Otóż to - i nie tylko 2 szafiry dla NPC-a trzeba mieć ale i kolejny rubin by w ogóle się do tej 45 komnaty dostać ( przynajmniej na grafice drzwi jest ikonka rubinu ... chyba że źle widzę) Zaś te 2 rubiny zdobyte w komnacie 11 i 27 na I piętrze musimy na tymże piętrze też wydać - by wejść do 27 i 30-stej komnaty
    tak że ... nie da się tych tamburynów ani obejść ni przeskoczyć .
    ...no miejmy nadzieję, że tą pełnię otworzą , bo inaczej ... będzie płacz i zębów zgrzytanie :p;) choć w moim wieku już nie bardzo jest czym zgrzytać :cry:xD:cry:

morelowesady, agniecha$ oraz Kasandra lubią to.
  13. bogusiak80

bogusiak80 Chodząca legenda forum

Magdziu żebyś nie straciła tak cennych okazów:p;) to jeżeli będzie taka możliwość to Ci podeślę tamburyny:).Nie mam jak sprawdzić czy można wysłać ze spiżarni w prezencie.Ktoś wie?

kalinamala lubi to.
  14. Kasandra

Kasandra Aktywny autor

U nas tego nie było podanego wcześniej w FAQ ale na niemieckim forum doczytałam, że potrzebne są 3 rubiny, żeby otworzyć drzwi do komnaty 45. Te z kolei dostajemy właśnie od NPC-a w komorze 44, a dla niego szafiry, a na szafiry tamburyny itd. xDxD

Choć mnie akurat tamburynów nie brakuje to i tak w skrócie: otwórzta pełnię :p

kalinamala i agniecha$ lubią to.
  15. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Bogusiu tamburyny to produkt nie rzemiosło. Niestety nie da się wysłać. A że to pełniowe to kupić także

bogusiak80 i agniecha$ lubią to.
  16. Eviana

Oby 3 komnaty następnej razy nie dali xD
    FAQ zaktualizowane, może nic nie spsułam : p

Honorat., -mala159- oraz agniecha$ lubią to.
  17. -mala159-

dla mnie mogą być III piętrowe lochy ja się nie boję, dam radę.

Eviana teraz jest wszystko ok i powiem, że bardzo czytelne, brawo :) :)

EDIT:

wytrzymasz jeszcze marudę :(.
    Może jeszcze to :
    powinno być z komnaty nr.24

Ostatnie edytowanie: 24 czerwca 2026 o 18:48
    Eviana i agniecha$ lubią to.
  18. Eviana

aaa, za chwilę zerknę :) dzięki

bona53 i -mala159- lubią to.
  19. bogusiak80

bogusiak80 Chodząca legenda forum

Powinien być Targ pełniowy tak jak Młyn.

20. agniecha$

nie ,nie ,nie
    zostawmy strefę pełni wyjątkową :)

kalinamala lubi to.