Opinie Odyseja Helgrid

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 24 czerwca 2026 o 09:02.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Eviana

Eviana Team Leader Team Farmerama PL

Witajcie Farmerzy,

Wykorzystaj swoje niesamowite umiejętności farmienia w lochu Helgrid! Spraw, aby w ciemności na nowo rozkwitło życie, odkryj skat i zdobądź żetony klejnotu do wykorzystania w akcji specjalnej "Puchar Farmy"!

Czwartek, 25.06.2026, godz. 14:00

Środa, 08.07.2026, godz. 22:00

Pozdrawiamy,

Zastrzegamy sobie prawo do edytowania tego wątku w przypadku, kiedy Community Manager prześle nam informacje na temat zmian lub uzupełnień.

hiacynta lubi to.
  2. twardy81

twardy81 Analityk forum

Robię dla 200% ale to sianie badyla na dwóch różnych polanach niepotrzebne nie może się to wszystko odbywać na głównej??

3. Mastiff41

Mastiff41 Okazjonalny autor

Oczywiście że robię. Pozdrawiam Wszystkich.

4. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

Bry :)

to ja mam od razu pytanie odnośnie zgodności Poradnika z rzeczywistością." Do przejścia pierwszej mapy potrzeba w sumie 122x kościany klucz" - mnie wychodzi z tabelki 124 klucze i teraz pytanie które klucze? Bo dla mnie to powinny byc klucze lochu ale może się mylę.

Możemy to doprecyzować.

5. Eviana

Poprawiłam na klucz do lochu

6. zira2255

zira2255 Czeladnik forum

Dla ,,hodowców itemów,, tak byłoby lepiej, ale ,,siewcom sałaty,, absolutnie to nie przeszkadza - wręcz jest lepiej, że na dwu łąkach, bo praktyczniejsze wykorzystanie bonusów, więc tacy jak ja pewnie są zadowoleni :p

Też się nad tym zastanawiałam przy tej lekturze :

Klucze do lochu służą do otwierania drzwi między komnatami.
    Klucz do lochu- wszystkie drzwi na 1 piętrze
    Kościany klucz - wszystkie drzwi na 2 piętrze

i :

Do przejścia pierwszej mapy potrzeba w sumie 122x ....... klucz

ale zapewne będą to klucze do lochu :music:
    .....
    widzę zresztą , że już zostało to poprawione więc temat kluczy wyczerpany , to teraz temat ilości ziela które należy wysiać - jeszcze nie liczyłam , licząc że ktoś podrzuci ,,gotowca,, :p

hapsak89, Marzenakruczek oraz hiacynta lubią to.
  7. -mala159-

bardzo dziękuję :)

EDIT:

mnie się nie zgadza ilość kluczy do lochu ale .... w sumie każdy może sobie policzyć sam.
    Tym razem gotowca nie będzie 8)

8. Eviana

Tak tak, już poprawilam
    Również dzięki :)
    Co do ilości kluczy w tabelice, sprawdzę wieczorem jak wrócę z pracy. Może gdzieś się pomyliłam :) ale ogólna liczba kluczy wg posiadanych informacji ma niby być 122 na 1 piętrze.

Ostatnie edytowanie: 24 czerwca 2026 o 09:54
  9. -mala159-

Eviana to poproszę jednak o sprawdzenie w wolnej chwili, bo mnie wyszło z wyliczeń 124szt, w FAQ jest 122szt a na HU i DE 120szt. Są rozbieżności( no co ja poradzę, że chodzę na boki), a może ja już nie umie liczyć :(.

10. hiacynta

hiacynta Chodząca legenda forum

Lubię te wędrówki po lochach więc nie ma mowy żebym odpuściła. Już uzbrajam się w cierpliwość i zaczynam studiowanie obszernego poradnika;)

11. Montwa

Montwa Weteran forum

Ech...
    Zapał, chęci i animusz chyba się u mnie zupełnie wyczerpały do takiej formuły rozrywki. :(
    Od dłuższego czasu co środę mam nadzieję, że jak wejdę w faq do nowego eventu to wyjdzie, że nie będe musiał go robić.
    I od co najmniej 3 tygodni tak właśnie było. :)
    A teraz? :oops:
    Jest 200% do itemów.
    Niby powinienem się podnieść, a jednak mi się nie chce.
    Kiedyś to noce bym zarywał dla takiego pnącza.
    A teraz mi odpowiada, że od 3 tygodni raz dziennie wchodzę na farmę, robię co mam zrobić i mam święty spokój do następnego dnia.
    ...200%
    Aktualnie to dawałoby 2 mld pd dziennie więcej.
    Ale jaka różnica czy zdobywasz 400 mld czy 402 mld.
    Tym bardziej, że gracze światowego TOP10 robią już po 600 mld dziennie.
    Kiedy oni zdążyli tak odjechać?
    ...nie, a jeszcze to ściąganie itemów z łąk. Na eventy powinna być jakaś osobna łąka na stałe.
    Przez te 3 tygodnie bardzo przywykłem do aktualnego układu, no nie zmieniam, nie ma szans.

.

12. Eviana

Bo każdy z nas starał się policzyć :) event jeszcze nie wystartował, wyjaśni się może do tego czasu. Nim posiejemy na 120-124 klucze, to trochę zejdzie

Marzenakruczek, -mala159- oraz hiacynta lubią to.
  13. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Długa wędrówka pełna nieprzewidzianych przygód :p

jak na 2 tygodnie ilości nie są duże
    ! sprawdzić !
    120 klucze x 147 = 17 640 kruczoziele + 2400 kruczoziele szt do zadań = 20 040 szt kruczoziela
    pyłek wylotka - 2040

do zadań z NPC potrzebny oprócz innego towaru - tamburyn *
    macie ?
    uff ja mam :p specjalnie produkowałam na taką okazję ;) i nie jestem za zmianą [​IMG]

* produkują je Gargulce świat pełni

Ostatnie edytowanie: 24 czerwca 2026 o 18:40
  14. Kasandra

Kasandra Aktywny autor

Też mi wyszło, że potrzeba 124 klucze do przejścia pierwszego piętra.

Jeszcze mam pytanie. Na drugim piętrze w komnacie 44, żeby dostać nagrody od NPC-a trzeba oddać m.in. 2x szafir. Jedną sztukę możemy otrzymać w nagrodę na pierwszym piętrze w komnacie 14, a gdzie zdobyć drugą?

-mala159-, zira2255 oraz agniecha$ lubią to.
  15. -mala159-

Aga no nie osłabiaj mnie :(, klucze lochu sa do sprawdzenia. Ja wiem, że każdy sieje troszkę więcej rośliny ale ... no właśnie to maleńkie ale.
    Liczę na TL, że to odrobinę będzie mniej ;) :).

Dopra teraz już znikam.

gosiunia007, Marrylan oraz agniecha$ lubią to.
  16. Eviana

Okrutna xD

zira2255 i agniecha$ lubią to.
  17. MaksM

MaksM Okazjonalny autor

Dobrze, że mam tamburyny w stodole, bo bez pełni to ciężko będzie zrobić ten event

18. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

pewnie zamiast tej zdublowanej naklejki będzie 1 szafir ;):pxD

cytat z poradnika
    xD:cry:xD

zira2255, Eviana oraz Kasandra lubią to.
  19. Eviana

Sprawdzę po pracy czy czegoś nie uciełam przy wstawianiu tabelki z nagrodami i dam znać

Kasandra lubi to.
  20. zira2255

zira2255 Czeladnik forum

Hmmm... :music:
    jeszcze się tak nie zdarzyło , żeby gotowca nie było
    zawsze znajdzie się...

jakaś,,dobra dusza,, :inlove:
    Dzięki ! :) szczególnie za te tamburyny, bo ja nie zdołałam się ich dopatrzeć :p trzeba by o lepszy okular się wystarać xD:cry:albo większą wnikliwość przy czytaniu :p

gosiunia007 i agniecha$ lubią to.