Odwiedź Kozisława

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Myszka58, 4 marca 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Myszka58

Myszka58 Okazjonalny autor

Witam mam problem z wymianą, wrzuciłam rośliny żeby zwiększyć współczynnik wymiany niestety żaden z przycisków nie jest podświetlony i nie działa jedynie pokazuje , które zioła mogę wymienić. Proszę o pomoc bo event się kończy...

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witam.

U Kozisława wymieniać możemy jedynie nasiona, które otrzymujemy z tajemniczych pąków (za rozgrywanie minigier).

W oknie, jakie się otworzy klikamy w nasiona, które chcemy oddać (po lewej stronie) i w nasiona, które chcemy w zamian otrzymać (po prawej stronie). Gdy to zrobimy uaktywnią się przyciski, którymi możemy zwiększać i zmniejszać ilość nasion podlegających wymianie (+1/-1 - dodajemy/odejmujemy po 1 szt. nasion; +10/-10 - tak samo, tylko po 10 szt.; strzałka z poziomą kreseczką - do wymiany trafi cały zapas nasion, które mamy do oddania):

Zapraszam do zapoznania się z całością poradnika: Ziołowe zagadki.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. Myszka58

To wszystko wyczytałam już w poradniku, niestety przyciski się nie uaktywniły i dlatego prosiłam o pomoc :(

4. SMOD_Atena

Myszka58 trzeba kliknąć najpierw w górnej części tego okna na nasiono po lewej stronie, następnie po prawej a na koniec w dolnej części wybrać przyciskami plus lub minus jaką ilość nasion chcesz wymienić.

Czy możesz dodać zrzut ekranu z widocznym tym okienkiem?

5. Myszka58

Zrzutu ekranu nie potrafię zrobić, natomiast w Farmeramę gram od początku i nie zawracałbym głowy nikomu gdyby wszystko było ok :( Potrafię czytać poradniki...dziękuję :(

6. SMOD_Atena

Czyli rozumiem, że nasiona posiadasz, klikasz w górnej części po lewej i po prawej stronie wybierając nasiona do wymiany i w dolnej części nie podświetlają się przyciski plus, minus i Wymień się. W takim razie zapraszam do PT: Pomoc Techniczna, tam są możliwości aby sprawdzić co dzieje się na koncie, bo tutaj na forum bez zrzutu ekranu nie da się tego sprawdzić i wyjaśnić problemu.

Mogę się tylko domyślać, że nie masz po prostu nasion, czyli wszędzie jest 0:

0.png

W takiej sytuacji nic się nie podświetli po kliknięciu w nasiona bo nie ma nasion do wymiany.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

Ostatnie edytowanie: 4 marca 2020
  7. Myszka58

Tego typu odpowiedzi spodziewałam się w pytaniach ogólnych dlatego z problemem zwróciłam się tutaj. Już pisałam, że gram od początku i nie zawracam nikomu głowy bez potrzeby bo potrafię czytać ze zrozumieniem. Może tu jesteś świetna ale wróżka z Ciebie żadna ...Mam 1067 kolczastego grzyba i chciałam wymienić na czepetke której mam tylko 66. Dziękuję za pomoc i miłego dnia życzę.....

8. SMOD_Atena

Myszka58 niestety nie jestem wróżką i tak jak napisałam, tutaj bez zrzutu ekranu mogę się tylko domyślać ale skoro twierdzisz, że masz 1067 kolczastego grzyba to widzę, że dobrze się domyślałam bo tak jak już wyżej napisałam i jest napisane w poradniku - wymieniać u Kozisława możemy jedynie Nasiona (Nasiono kolczastego grzyba, Nasiono dolinnej róży i Nasiono czapetki), które otrzymujemy z tajemniczych pąków - nie rośliny zebrane z pola, te ostatnie oddajemy do zadań po prawej stronie planszy eventowej lub sprzedać możemy na targu.

Nasiona w tabelce po lewej, rośliny zebrane z pól po prawej:

Również miłego dnia życzę i temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.