Odpowiedzi z "Centrali".

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika hlnrys, 13 kwietnia 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

hlnrys jak widać w dziale ogłoszeń o aktualizacjach czy naprawach błędów nie ma żadnych informacji ani o jednej, ani drugiej sprawie a to znaczy, że żadnych informacji w dalszym ciągu nie otrzymaliśmy. Przekażę Twoje uwagi ponownie i jak tylko otrzymamy jakieś informacje to je przekażemy.

Jeśli chodzi o rzędy chmur to kiedy zgłaszaliście takie problemy ustawiłam 4 strony rzędów w kategorii "Ulubione" w ramach testu i do tej pory nie zmieniły one miejsca. Jeśli dochodzą nowe rzędy to podczas eventu zanim je zdobędę to są samym początku jeśli mam wybraną widoczność wszystkich rzędów a po zdobyciu przesuwają się niżej ale w kategorii Ulubione nic się nie zmienia, oprócz czasu w jakim są gotowe do zbioru ale to już zależy od tego . Fakt, że mam ustawionych według czasu tylko kilkanaście rzędów bo za duża rozbieżność czasowa jest no i rzędów mnóstwo, ale tak jak napisałam, te które ustawiłam miejsca nie zmieniły.

Niemniej jednak tak jak napisałam, uwagi przekażę i będziemy czekać na jakieś informacje w obydwu sprawach.

3. hlnrys

Czekaj tatka latka?.
    Wątpię, żebym się doczekał odpowiedzi, to nie problem z "koszyczkiem".
    Mimo tego przypomnę się za miesiąc.
    I tak do skutku.

MKMK2002 i olgs3 lubią to.
  4. SMOD_Atena

My też w takim razie będziemy się przypominać, ale na czas oczekiwania na odpowiedź nie mamy wpływu. Miejmy jednak nadzieję, że jakąś otrzymamy a wtedy ją przekażemy.

5. SMOD_Atena

hlnrys błąd wyświetlania drzew w Ogrodzie dendrologicznym jest przekazany do działu technicznego gry. A jeśli chodzi o "skaczące" rzędy chmur to jeśli będzie akurat jakaś wyprzedaż rzędów to będą one na samej górze a to spowoduje przesunięcie pozostałych rzędów (czasami przesuwane będą już przed wyprzedażą) i tutaj nic nie będzie zmieniane.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

6. hlnrys

Z grafiką OK.

Z rzędami nie chodzi o rzędy z wyprzedaży.
    Ja ich nawet nie widzę, bo zbieram tylko ulubione i to właśnie w tym zakresie rzędy"skaczą", co zresztą potwierdzili gracze w zamieszczonym linku.
    Np. wczoraj rząd 22h znalazł mi się miedzy 48h.
    I znowu, żeby go przenieść na swoje miejsce musiałem się na wkurzać.
    Jak chciałem przesunąć o jedną pozycję w górę, to znikał. i musiałem wertować całość pnącza.
    Znalazł się kilka stron niżej!
    No to znowu jedną pozycje w górę, a rząd zaś kilka kart, tym razem w górę.
    I tak kilka razy, aż zaczął się przemieszczać o jedno miejsce.
    Czy dzisiaj wszystko gra - nie wiem, odpaliłem kupon.
    Próbowałem przelogowań, czyściłem ciacha, myśląc, że to może tylko grafika nawala, ale nie.
    Rzędy zmieniają miejsce "od czapy" i dla mnie przy zbieraniu ręcznym, takie roszady są irytujące.
    Żeby chociaż przy próbie ponownego ustawienia przesuwało się o jedno miejsce, a nie skakało o kilka kart i nie wiadomo w którą stronę.

MKMK2002 lubi to.
  7. SMOD_Atena

hlnrys nie wiem co u Ciebie dzieje się z tymi rzędami, u mnie tak jak napisałam - po ustawieniu kilkunastu rzędów w kategorii Ulubione - nie zmieniły one od dawna swoich miejsc. Zwróć proszę uwagę czy konkretne rzędy na pewno zmieniają miejsce czy może tylko czas dojrzewania tych rzędów się zmienia w zależności od momentu ich zebrania, bo innego wytłumaczenia nie widzę. Może zrób zrzut ekranu z ustawieniem kilku rzędów a po zebraniu sprawdź jak są ustawione, zrób ewentualnie zrzut jeszcze raz i napisz w tej sprawie zgłoszenie do PT, tam zostanie to zweryfikowane. Z pozycji forum niczego więcej nie wymyślimy.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

8. hlnrys

Czas dojrzewania się zmienia?
    Wszystkie mam pogrupowane czasowo i jeżeli jest coś nie tak z czasem (pnącze zmieniło miejsce), to widzę to od razu.
    To żart?
    Nie rozpoznaję swoich ustawień i nie rozróżniam czasu 48h od 22h (opisany przypadek)?
    Screeny?
    Co to da?
    Przecież mogę sam omyłkowo je przestawić, nieprawdaż?
    Robię sobie nagminnie pod górkę i cykam te nieszczęsne pnącze kilka stron w dół, a potem szukam, nie wiem czego.

Nie, PT w tej sprawie podziękuję.
    Ciasteczka mam wyczyszczone.

Lepiej zamknij, zanim napiszę jedno zdanie za dużo.

MKMK2002 i cyfrzakk lubią to.
  9. SMOD_Atena

hlnrys nie żartuję, próbuję pomóc ale trudno określić co się dzieje jak się tego nie widzi, szuka się wtedy przyczyny zaczynając od najprostszego rozwiązania a skoro twierdzisz, że u Ciebie rzędy chmur zmieniają miejsce a nie ma to żadnego związku z tym co otrzymaliśmy w odpowiedzi z Centrali BP i nie mają miejsca inne błędy na Cudownym pnączu to jedynie w PT może być możliwość weryfikacji co dzieje się na Twojej farmie.

W takim razie temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.