Opinie Obfitość misji IV - krowy i traktory

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 2 czerwca 2026.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Kochana, ja już chyba z 350 mln zarobiłam na pszenicy. Z eventu zdobyłam tylko naklejkę. Kasę na bieżąco wydaje na zwierzęta i owoce do misji. Dzięki temu wykończyłam zakładkę w spółdzielni z Tsami owocowymi. Ludzie na targu 3 się cieszą bo aktualnie wykupuje wilki, bizony, kucyki, mordosórki, sokoly... Wczoraj leniwce, kakapo, okapi i kapibary. Biorę wszystko jak leci żeby misje robić. A pszenicę sieję z doskoku i wynik jest mimo, że cena oscyluje średnio między 2 a 2500 tys SG. Z jednego zbioru mam na czysto 2100 pszenicy z CMJ i Chlebkiem owsianym więc jakieś 5-6 mln SG z jednego zbioru zarabiam.

Ostatnie edytowanie: 5 czerwca 2026
  2. Yabolek

Yabolek Nadzorca forum

I o to właśnie chodzi. Można nie mieć jakiejś zagrody czy warsztatu lub drzew, ale trzeba mieć trochę w głowie.
    O zarobkach mówił nie będę, bo to zależy od targu. Aby powiem, że jak ceny nieprzyzwoite to i zarobki też.

3. ChibiWeiWuxian

ChibiWeiWuxian Półbóstwo forum

Pięknie:) Ja to jednak podchodzę do tego jak pies do jeża. Kiedyś wystawiłam parę ofert (wydaje mi się w dobrych cenach) i wróciło to do mnie. I od tego czasu zraziłam się. Widać mało kto robi misje lub dawno zrobił. Ale tym razem będę próbować w czasie eventów bo widać wtedy mam większe szanse.
    Dobrze jednak poczytać mądrzejsze głowy:)

bogusiania, {Monia} oraz kalinamala lubią to.
  4. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

najlepsze jest to, że ja wszystko mam ale wiele po jednej czy dwie sztuki, jak mam robić misje gdzie jest potrzebne 100 zwierza a mam jedną zagrodę to nie wiem kiedy bym ją skończyła. Dam ludziom zarobić. Do tego doszła Bromelia, która schodziła wczoraj jak cieple bulki, tylko nie zdążyłam ogarnąć bonusów do kwiatów więc zarobek nieco mniejszy.

ChibiWeiWuxian lubi to.
  5. ChibiWeiWuxian

ChibiWeiWuxian Półbóstwo forum

Na moim targu bardzo szybko znika pszenica i jest popyt :D dlatego wywaliłam drzewka, ustawilam super pola i jazda. A, że leżę teraz jak kłoda by tak szybko nie zakwalifikowali mnie do operacji kolana to postaram co 30 minut wystawić zboże.
    Osoby z targu 2 w razie problemów zapraszam:D

bogusiania i {Monia} lubią to.
  6. bargla

bargla Czeladnik forum

mam kilka totemów tiki...nie wiem skąd one mi się naliczyły. Nie widzę, abym mogla stworzyć warsztat ...nie mam ani zagrody tukanów, ani warsztatu. Jak zdobyć zagrodę tukanów? Także ilości w tym evencie dramatycznie nieopłacalne

bogusiania lubi to.
  7. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Kup zagrodę w czerwonym koszyku na Bahamaramie

8. bargla

bargla Czeladnik forum

ok dzięki, a jak z kwestią warsztaciku totemów?

9. zletrafileskotku

zletrafileskotku Nadzorca forum

Ja też czasami pytam, - jak już nie jestem w stanie znaleźć sama odpowiedzi,ale naprawdę to można wygooglać i wyskakuje- wartszt był do zdobycia w eventach dawno temu,- można go też d=zdobyć w misji w spoldzielni - "bohater wyspy"

bogusiania i hapsak89 lubią to.
  10. bargla

bargla Czeladnik forum

myślałam, że na tych forach mamy się wspierać i pomagać. Miałam dłuższą przerwę w grze, pewne rzeczy też potrafię sobie wygooglować. I o ile już miałam zagrody tukanów, tylko nie chciało mi pokazać mojego wyposażenia. Nie zawsze mi pokazuje zagrody po wpisaniu kluczowych pierwszych liter. Tak nie rozumiem totalnie twojej odpowiedzi. Może zlikwidujmy te fora, bo wszystko można wugooglować. Miłego farmerowania

11. Yabolek

Yabolek Nadzorca forum

Forum trzeba trochę znać by umieć z niego korzystać. Podstawa to alfabetyczny-spis-treści-gra w dziale poradniki.
    Tam znajdziesz tabele zagród, warsztatów i innych. A w tabelach znajdziesz potrzebne informacje.

A tak wyglada odpowiedz ai:

: Farmerama - warsztat totemow tiki (mój prompt, czyli polecenie)

Warsztacik totemów tiki to fabryka (warsztat) przypisana do tukanów, którą umieszcza się wyłącznie na obszarach Bahamaramy. Produkuje ona produkt specjalny o nazwie totem tiki. [1, 2, 3]
    Zgodnie z informacjami z oficjalnego forum Farmerama PL, budynku tego nie można wybudować w miejskim warsztacie (Spółdzielni). [1, 2]
    Jak zdobyć warsztacik?
    • Misje stałe w Spółdzielni: Głównym źródłem zdobycia fabryki są nagrody w stałych misjach, takich jak "Bohater wyspy" (dostępna od wyższych poziomów) oraz "Różni bracia".
    • Wydarzenia czasowe: Pojawia się sporadycznie jako nagroda w eventach (np. Farmářský expres / San Gigantica, Świat dzikich zwierząt).
    • Handel i prezenty: Możesz spróbować wymienić się z innym graczem podczas cyklicznego minieventu Gift & Trade (Handel i Dawanie). [1, 2, 3, 4, 5]
    Wymagania i koszty produkcji
    • Wsad do produkcji: Do uruchomienia jednego cyklu potrzebujesz 3 x tukan oraz 1 x pasza dla tukana.
    • Czas produkcji: Bazowy czas wynosi 22:00 godziny. Można go skrócić wodą oraz super paszą.
    • Efekt zbioru: 1 x totem tiki + 180 PD dla Bahamaramy + 2 sztuki nawozu. [1]
    Wskazówka: Jeśli nie posiadasz warsztaciku, a potrzebujesz samych totemów do misji, możesz je zakupić od innych graczy na targu. Pojawią się one w zakładce produktów, gdy tylko odblokujesz posąg tukanów w Świątyni Małp.

Ostatnie edytowanie: 5 czerwca 2026
    bogusiania lubi to.
  12. zletrafileskotku

zletrafileskotku Nadzorca forum

Ale spokojnie,nic złego nie napisałam...
    I odpowiedziałam na Twoje pytanie,
    Ja szukam tak że w Google wpisuje Farmerama i szukana frazę,gdyby nie forum do Google też by nic nie znalazło,...

Myślę, że to jest każdego decyzja czy, woli pomalutku zbierać każdą " rzecz" i pomalutku oddawać do misji , czy wlaśnie dokupić to czego się nie ma, lub czego wytworzenie zajełoby długi czas- (ja osobiście tak robię)ale nie krytykuje i nie potępiam innych metod gry, - trochę zabrzmiało to tak, jakby ktoś robiący inaczej był " ograniczony umysłowo"? , :oops:w każdym razie ja czasami kupuje bo cieżko samemu wyprodukować po 100 lub więcej jakiegoś produktu, ale niech każdy gra jak chce, i potrafi ;)
    co do eventu to jak wyżej, nie tykam - zarabiam na nim =).

Twoje posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj" przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

SMOD_Atena

Ostatnio edytowane przez moderatora: 6 czerwca 2026
    bogusiania i hapsak89 lubią to.
  13. Yabolek

Yabolek Nadzorca forum

To jak myślisz to oczywiście Twoja sprawa i masz prawo do własnego pomyślunku i wniosków. Pochwaliłem sposób działania, sugerując przy okazji do naśladowania.
    Każdy może robić według własnego widzimisię. Tylko jak to własne widzimisię spotka się z widzimisię Bp, wtedy jest żal i biadolenie.

Z ewentu zgarnąłem nalepkę i basta, choć mam wszystkiego aż nadto. Również dostarczam towar na rynek dla potrzebujących.

bogusiania lubi to.
  14. Odilia

Odilia Zaawansowany

Ufff koniec eventa:oops:
    Musiałam wyprodukować piłeczki, kapcie i ręczniki plażowe bo za jeden chcieli od 700000do 900000sg8)
    Powodzenia walczącym:)

bogusiania, twardy81 oraz Honorat. lubią to.
  15. ryzio

ryzio Weteran forum

czy ktos jest w stanie poratowac bulkami? :( niestety nie mam mozliwosci ich wyprodukowania.. mam targ nr 4. Przyjme bulki tez w prezentach codziennych. Bede mega wdzieczna! moge w zamian wyslac cos innego / cmj itd itp.

16. wieśniak2

wieśniak2 Forum Pro

pilnie potrzebuje bułek, jak może ktoś ma za dużo, to chętnie przyjmę. inaczej nie da się ukończyć evenciku.
    z góry uprzejmie dziękuję :)

17. ola88888

ola88888 Baron forum

Ja mam naklejke, item, 2 rodzaje mozliwych drzew, ktorych nie mam i dalej nie robie, choc mam wszystko.
    Dla mnie jest po evencie :)

bogusiania lubi to.
  18. barbieexd

barbieexd Okazjonalny autor

Poszukiwany chlebek owsiany! Na targu pustki (nr 31). Nie mam piekarni, a brakuje mi jeszcze 25 sztuk do skończenia eventu :cry: Może ktoś poratować ? :oops:

EDIT: Udało się kupić wszystko, dziękuję! :inlove:

Ostatnie edytowanie: 7 czerwca 2026
    bogusiania lubi to.