ośmiornice

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Mobilis_A075, 18 lutego 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Mobilis_A075

Mobilis_A075 Mistrz forum

Mam odblokowane, natomiast nie mam dostępu do ostatnich 5 komnat. Czy będę mógł odblokować hodowlę, czy wymagane będzie odblokowanie 15 komnaty?

2. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Niestety, aby hodować ośmiornice w Oazie, musisz odblokować pierwszy posąg w XV komnacie. A żeby to zrobić, musisz mieć odblokowaną komnatę. O złote banany jest teraz dość łatwo. Posprawdzaj nagrody w misjach, może akurat uda się szybko zgromadzić potrzebne ZB.

Czy masz jeszcze pytania?

3. Mobilis_A075

Pierwszy się odblokował automatycznie, ale nie mam ogólnie odblokowanej 15 komnaty.
    Czyli trzeba jednak odblokować komnatę pomimo odblokowanych z automatu ośmiornic?

4. BA_Marion

Co masz na myśli pisząc, że pierwszy się odblokował automatycznie? Chodzi Ci o posąg basenu dla ośmiornic w XIV komnacie? Ten posąg jest wyjątkiem, odblokowywał się automatycznie u wszystkich graczy, którzy w chwili wejścia aktualizacji >>ogłoszenie<<, posiadali choć jeden basen dla ośmiornic. Nieważne, czy uzyskali dostęp do XIV komnaty, czy nie. Działo się tak dlatego, aby graczom, którzy mieli już te zagrody, nie zablokowała się możliwość korzystania z nich, w tym możliwość produkcji paszy dla ośmiornic.

Czy chcesz jeszcze o coś spytać?

5. Mobilis_A075

Czyli trzeba odblokować ostatnią komnatę? Jeśli tak, to już po evencie

6. BA_Marion

Niestety, trzeba. Może jeśli będzie więcej takich głosów jak Twój, coś się zmieni. Tego jednak nikt nie zagwarantuje. Poszukaj ZB. Misje, skrzynki, SklepoRama (choć tam są dość drogie).

Mogę Ci jeszcze w czymś pomóc?

Edycja:
    Hmm... Nie chcę Ci robić nadziei, ale sprawdziłam teraz na testowym i posąg hodowli ośmiornic dał się odblokować, mimo że nie miałam odblokowanej XV komnaty... Gdyby ta wersja gry weszła na serwer live, to problem by się rozwiązał.

Ostatnie edytowanie: 18 lutego 2025
  7. Mobilis_A075

Mam nadzieję że się uda, ale wątpię

8. BA_Marion

Danusia_64, tu też usuwam post i ponownie wskazuję, gdzie otrzymałaś odpowiedź >>klik<<.

Mobilis_A075, zobaczymy, choć wg informacji, jakie się teraz pojawiły, odblokowanie posągu bez odblokowania komnaty nie będzie możliwe.
    A skoro nie masz już pytań, zamykam temat.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.