nowy event- nic nie kumam

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika mlody_0200, 26 stycznia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. mlody_0200

mlody_0200 Forumowy żółtodziób

Przeczytałem kilka razy reguły eventu i nie kumam. Jak mogę odkrywać kawałki tortu?

FarmaBeatki37 lubi to.
  2. Mati2x

Mati2x Czeladnik forum

Trzeba będzie dekorować tort, jak klikniesz na płytkę na torcie, będzie tam napisane ile masz dostarczyć jakiegoś produktu aby udekorować tę część tortu. Żeby udekorować tort świeczką będziesz potrzebował konkretnej bezy, którą sam wyprodukujesz między innymi dzięki przedmiotom które będą wypadać z pól podczas zbiorów.

3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Mati2x, dziękuję za pomoc.

Zaczynamy od siania ciecierzycy i zbierania wypadających ze zbiorów worków do wyciskania kremu. Mając roślinkę oraz worki do wyciskania kremu będziemy mogli wyprodukować w młynie na Farmie oraz Bahamaramie specjalne przetwory konieczne do wykonania zadań eventowych.
    Na planszy eventowej znajdziemy tort złożony z 3 rodzajów " płytek " . W pierwszej kolejności musimy oddać wymagany towar do płytek świecowych i zdmuchnąć świeczki na 6 takich płytkach klikając w opcję "zdmuchnij świeczkę".
    Następnie będziemy mogli oddawać towary dla płytek zwykłych sąsiadujących z płytkami "świecowymi". Zadanie zawarte w zwykłej płytce sprowadza się do dostarczenia określonej ilości towaru (mogą to być zwierzęta hodowlane, zwierzęta zwykłe, owoce z drzew, produkty z fabryczek lub rośliny). Za wykonanie zadania otrzymujemy nagrodę przypisaną do określonej płytki. Następnie płytka przybiera wygląd polanej czekoladą, co oznacza że została udekorowana i możemy przejść dalej.

- płytki "specjalne pole bonusowe" - jest jedna taka płytka, odblokuje się, gdy gracz ukończy wszystkie zadania z płytkami świecowymi.

- płytki "zablokowane" ukrywające się pod grafikami 5 pszczółek, pozostaną jako dekoracja.

mlody_0200, zapraszam Ciebie do śledzenia wątku z rozmowami, gdzie Gracze na bieżąco zamieszczają swoje opinie i doświadczenia w evencie : >>>klik<<<.

Czy tutaj masz jeszcze jakieś pytanie ?

4. nltog

nltog Aktywny autor

Czyli co? Nie mogę odkryć zwykłej płytki mimo, że mam wystarczająco duzo towaru dopóki nie zbiorę tej ciecierzycy i nie zrobię bezy?

5. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Zgadza się, aby rozpocząć event, należy oddać pomarańczową bezę, aby odblokować pomarańczową płytkę świecową.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 26 stycznia 2016
  6. bobo171

bobo171 Aktywny autor

Zrobiłam jedną pomarańczowa i dwie czerwone.Ale czerwone nie moge odblokować czemu?

7. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Najwidoczniej nie masz odkrytej płytki z nią sąsiadującej.

8. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

Eliza_Boczek post usunęłam, gdyż nie wnosił nic do poruszonego tematu.

9. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Kolejne pytania w temacie się nie pojawiły więc zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.