Opinie Nowości i zmiany w grze

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Izolda*, 22 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Yaris_123

Yaris_123 Cesarz forum

Ale i tak napiszę :) Bo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia;) i wniosek nasuwa się sam: co dla Ciebie dobre niekoniecznie dla BP i odwrotnie:)

gosiagosia60 lubi to.
  2. zosia74

zosia74 Aktywny autor

Serdeczności wszystkim i graczom i forumowiczom.
    Bo ani sadzonki nie porywają ani nagrody w misji.
    Tragedia jakaś i dramat. Byłam skłonna zakupić sadzonki, ale p lekturze porywających nowości, jakoś tak zapał maksymalnie zmalał. Sadzonki były jednym z ulubionych momentów, żyłka hazardzisty i czekanie., odeszło, tym razem odpuszczę niestety, i to bez większego żalu.
    Cierpliwości i tym wytrwałym dobrej zabawy.:D z uśmiechem przez łzy8)

Reniarama i gosiagosia60 lubią to.
  3. NASTKA.BURAN

NASTKA.BURAN Generał forum

Hejka,
    dałam głos / na młyn/, ale... no właśnie... od wczoraj prawie nic tam nie przybyło.
    I co prawda oglądamy początek końca świetnie zapowiadającej się kariery / Zarząd, czy co tam, nie daruje takich błędów/, ale najważniejszy efekt poprzedniego Biuletynu udało się Panu V. osiągnąć.
    Problem ciut się rozmył, przybladł dzięki świętom.... opadły też emocje... a i chęci do walki jakby mniejsze.
    Najważniejsze... u nas znikł zapał do zasypania PT mailami z żądaniem zwrotu PLN za pnącze.
    A na końcu młyn przysłonił ślicznie wszystko....
    Od 1 pisma do PT pisałam, że BP jest zwykłą firmą usługową... takim "Play Shop'em".. i zależy od graczy
    A internauci potrafią być wredni...mogą odrzucić każdą grę ze znaczkiem BP... a jak się dowiedzą o zmianie nazwy...ojjj... i to może być jeszcze gorsze.
    Hej Gosiu... widziałaś może "Alfa"? sam psuł co popadnie, ale zawsze pytał " po co naprawiasz to, co nie jest zepsute?"
    no, i tu mamy takich Alfów paru..

4. Bilonge

Bilonge Cesarz forum

Hejka Nastka :)

Trochę naszych głosów przybyło. Poza tym tam jest prawie pusto.

gretag i NASTKA.BURAN lubią to.
  5. NASTKA.BURAN

hejka,
    szczerze mam dość ciągłych nowości... czy to drzewko, czy misja nowa...kica mi to..
    Hejka Wojtku....a u nas wątek zamknięty...w locie prawie...
    Ja głosowałam wczoraj i było 380

ankak106 i gretag lubią to.
  6. agula38

agula38 Chodząca legenda forum

odnośnie zachowania limitu wody i nawozu
    [​IMG] o_O

Agata00755 lubi to.
  7. Yaris_123

Yaris_123 Cesarz forum

A mi się nasunęło jeszcze takie pytanie... nastawiam w młynie trzy pasze np. na 60 godzin łącznie. Aktywuję to chore pnącze, działa to coś 12 godzin. Reguluje mi się czas, po 18 godzinach znowu odpalam pnącze i wtedy znowu mi się czas zmieni?? Czy może będzie tak, że skoro rozpoczęła się już produkcja to pnącze nie zadziała?

Reniarama lubi to.
  8. NASTKA.BURAN

hej, myślę, że gdyby tak było, to wyszłoby jakbyś najpierw zebrał, a potem zjadł chmj i chciał +2.
    Skrzaty, wieńce przed zebraniem się zjada. Tu wychodzi, że będzie podobnie.

Agula to chyba jednorazowe było... jak nam wczoraj młyn wyłączyli...

Reniarama i tkoivusaari001 lubią to.
  9. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Dobry wieczór :)
    To jak to się ma do cytowanych przeze mnie fragmentów Biuletynu i postu TL ?
    Gdzie jest błąd?

Reniarama i babula40 lubią to.
  10. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Mam pytanko. Czy ten błąd nadal występuje?

11. Yaris_123

Yaris_123 Cesarz forum

No, teoretycznie tak, ale skoro dało się zrobić bonus "ujemny" w jedną stronę (czyli nastawiam na 15 godzin paszę z pnączem a ono działa tylko 12 godzin) to dlaczego niby nie można zrobić w drugą stronę? A jak akurat "trafię" z zebraniem pnącza tuż przed rozpoczęciem produkcji np. 10ej paszy z 20 nastawionych?? To nie powinna się ta pasza "załapać" już na krótszy czas?

Reniarama i NASTKA.BURAN lubią to.
  12. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

13. BA_Izolda*

BA_Izolda* Komandor forum

Yaris_123 tak jak napisała Nastka, wszystkie tego typu bonusy zadziałają jeśli włączysz je PRZED wykonaniem czynności.
    Jeśli chcesz to możesz metodą prób i błędów znaleźć swój sposób na nowy młyn. Jedna zasada jest taka jak napisałam: najpierw pnącze potem produkcja.

14. Yaris_123

Yaris_123 Cesarz forum

Rozumiem (albo i nie;) ale kolejne pytanie: jeśli mam nastawione trzy produkcje paszy, kończy się robić 1szy slot (np. zostało parę minut do końca produkcji), uruchamiam pnącze to czy na ten drugi slot będzie działało? Czy może w tym wypadku jedna czynność wykonana przed uruchomieniem pnącza = te 3 sloty razem wzięte?

Reniarama lubi to.
  15. agula38

Wode zużyłam i nie jestem w stanie tego sprawdzić ,bo musiałabym usunąć produkcje z młyna ,a w świetle ostatnich zmian ,niestety wszystko stracę :)

Reniarama lubi to.
  16. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Cytat z OO powinien być odpowiedzią:

17. Hesarenka64

Hesarenka64 Baron forum

Witajcie.
    Ja też o te zmiany chciałam zapytać jak się włączy produkcję w 3 slotach to czy można ją przerwać po wyprodukowaniu całości paszy z pierwszego i drugiego. slotu i ją dopisze do stodoły czy też przepadnie jak taka z 1 slotu

18. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Każda produkcja z danego slotu dopisze się osobno. Wiec jeśli przerwiesz produkcję w 3 slocie, to będzie dotyczyć jedynie tej konkretnej paszy.

19. agula38

Pewnie tak ,ale trzeba przyznać ,że widok fajny xD

Reniarama i NASTKA.BURAN lubią to.
  20. dorag45

dorag45 Okazjonalny autor

Jak zobaczyłem nagrody za nową misję w spółdzielni to mało nie padłem ze śmiechuxD tz żadnych nagród:cry: no ale polityka BP podąża w dobrym kierunku wyciągnąć jak najwięcej kasy, ale jak to mówią więcej złapiesz na marchewkę niż kij. niestety (dla BP) dołączam do graczy co wstrzymali się od zakupu FL tym samym dopływu kasy dla nich. Niech najpierw wysłuchają graczy i spełnią ich życzenia i dadzą rekompensaty adekwatne do strat które ponieśliśmy kupując turbo młyn czy pnącze:(

Reniarama lubi to.