Opinie Nowości i zmiany w grze

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Izolda*, 22 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. yvonnege_

yvonnege_ Hrabia forum

Co oznaczają w tym "ulepszonym" kombajnie te drzewa i zagrody ze strzałką ? Wyglądało na to że chodzi o nakładki, ale te są wszystkie przekreślone jak się na to kliknie

2. freska_kreska

freska_kreska Fanatyk forum

No i super, BP naprawiło kombajn :inlove:

LAZYMEN lubi to.
  3. LAZYMEN

LAZYMEN Młodszy ekspert

Możesz zerknąć w ten sposób czy na łące masz wszystkie drzewa/zagrody z nakładkami, po zmianach z podstawy kombajnu można ustawiać od razu z ulepszeniem.

Ostatnie edytowanie: 12 czerwca 2026
    yvonnege_ i hapsak89 lubią to.
  4. Karakuliambro

Karakuliambro Baron forum

Po ostatnim tuningu kombajnu przez BP, korzystanie z siewnika celem użycia nawozu Zośki czy turbonawozu jest mocno utrudnione. Przycisk do tych nawozów jest na końcu, a okienko wyboru jest krótkie i centralnie pośrodku zamiast być przesunięte w prawo. Grafik miał chyba zeza albo nie wiedział co robi i do czego to ma służyć. Chyba że do wkurzania gracza, bo aby użyć przycisku podlewania Zośką nie zawsze udaje się zahaczyć strzałką myszy po skosie, bo tylko przesuwając po skosie da się tego użyć. Przedtem nie było z tym problemu.

Lunari78 i tomash_21 lubią to.
  5. Lunari78

Lunari78 Książę forum

ikonki po zmianie w kombajnie są za blisko brzegu powinny być na środku paska

6. Karakuliambro

Od czasu napisania tego komentarza minęło trochę czasu i widać, że
    poprawili na tyle, że da się już użyć tych przycisków przesuwając myszką pionowo w dół od ostatniego przycisku siewnika, bez konieczności manewrowania strzałką myszy po skosie.

aleksandra lubi to.
  7. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Nie wiem czy nowość ale powrót do przeszłości (2015 r) ;):p

światło :inlove:
    ale tory ciuchcia zostaną xD;)

Honorat. lubi to.
  8. Lunari78

Lunari78 Książę forum

ale tego słabo widoczne obecnemu podświetlenia powinni dać

9. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

teraz zamknięte i dlatego ciemno :D

10. Lunari78

Lunari78 Książę forum

proponuje światło żółte bedzie lepiej widać

11. Isabella83Now

Isabella83Now Czeladnik forum

a gdzie po tych zmianach są kupony na kombajn? Bo nie widzę niestety.

ZeneckZeneck lubi to.
  12. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

panda108 - Twoje posty z samymi cytatami usunęłam.

W tej chwili na pewno "w kombajnie"

13. Karakuliambro

Nie rozumiem idei, jaka przyświecała zmianie sortowania przedmiotów ozdobnych i dóbr konsumpcyjnych w pasku. Czemu ma służyć to dodanie osobnej szufladki na rzemiosło, gdzie wpakowano bonusy do stodoły i do PD/TPD. Jeżeli to jest rzemiosło, to chętnie bym sobie zrobiła parę takich bosusów xD. Przedmioty specjalne mają dwie podkategorie: Wszystko i Dekoracje i w obu jest ta sama zawartość.
    Nie wiem czy gracze domagali się takiej zmiany bo nie mogli odnaleźć czegoś w inwentarzu. Mam wszystkiego dużo z racji tego, że długo gram i nie miałam problemu ze znalezieniem tego co trzeba.
    To jest mnożenie bytów ponad potrzebę.
    BP niech lepiej zajmie się tym, aby gra działała prawidłowo, a nie kosmetycznymi detalami, które niczemu nie służą i nie poprawiają komfortu gry.

14. freska_kreska

freska_kreska Fanatyk forum

Gdzie znajdę skrzynie z narzędziami do otwarcia? Wypadło ich trochę ze skrzynek, a nigdzie nie mogę znaleźć... :(

Anetta41 lubi to.
  15. ZeneckZeneck

ZeneckZeneck Czeladnik forum

Podbijam... gdzie zostały schowane kupony kombajnowe?

Anetta41 lubi to.
  16. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

Proszę kupony są w Kombajnie:

Skrzynki dzisiaj wrócą do paska, na razie ich nie widać, zajumali wczoraj.

17. ZeneckZeneck

ZeneckZeneck Czeladnik forum

Dziękuję serdecznie - szanuję aktualizację :)

18. -mala159-

UWAGA!!

skrzyneczki wróciły do paska:

19. jolunia59

jolunia59 Czeladnik forum

czy może ktoś powiedzieć gdzie znajdę imprezowe wejściówki bo mi znikneły.

20. -mala159-

Imprezowe wejściówki(wszystkie wejściówki na koło) znajdziesz w Mieście po lewej stronie góra jest Wiatrak i przy okazji zakręcisz sobie kołem.