Opinie Nowości i zmiany w grze

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Izolda*, 22 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. TakaJa

TakaJa Okazjonalny autor

Nie mogę wysłać prezentu. Mam dostępne 7, bo jeszcze dzisiaj nie wysłałam żadnego, a wyskakuje komunikat, że już wysłałam maksymalną liczbę prezentów do tego znajomego.

IRENOWO i hiacynta lubią to.
  2. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Jaki prezent chcesz wysłać?
    Jeśli z zakładki Od serca, to nie możesz wysłać zwykłemu sąsiadowi/znajomemu.
    BA_Rock: "Prezenty z zakładki od serca - luksusowe perfumy i skrzynie z nawozem III są przeznaczone tylko dla naszej farmerskiej drugiej połówki, tak jak pocałunek. Ten opis maks. dziennie jest faktycznie mało czytelny. Mam nadzieje, że jeszcze go dopracują."

IRENOWO, hiacynta oraz TakaJa lubią to.
  3. TakaJa

TakaJa Okazjonalny autor

Chciałam wysłać w rewanżu skrzynię wesołych zwierząt, bo taką dostałam od sąsiadki i nie mogę do niej posłać.

ok. Już doczytałam w poradniku, prawdopodobnie sąsiadka dostała od kogoś innego.

Nie podobają mi się te zmiany i chyba pasuję. Mam farmę od samego początku jej istnienia. Zrobiłam sobie przerwę gdzieś w 2015, wróciłam w 2018 na dwa lata i ponownie w Grudniu zeszłego roku i znając tę grę od początku, nie umiem się z niej już cieszyć jak kiedyś.

Ostatnie edytowanie: 23 kwietnia 2026
  4. Mobilis_A075

Mobilis_A075 Wyjątkowy talent

jedyny plus to że pojawiły się itemy z +, które dają akceptowalną liczbę SG, z bocznych kont wysłałem sobie łącznie 15x cud wiosny, każdy daje ponad 100k SG. Żebym wiedział, mogłem robić event, w którym było pnącze dające +500% SG. Codziennie by wpadało kilka mln. Co ważne, nie ma limitu, można wysyłać kilka prezentów. Ale płacić FL za perfumy, czy nic nie wartą kurkę, krówkę, czy okazały krzew to grube przegięcie. P. S. Postuluję o powrót nagniota skrzynkowego, a nie ciągle stare zagrody/drzewa...

5. Gonia-CSE

Gonia-CSE Czeladnik forum

Tylko kazdy item mozesz uzyc 10 razy a potem smietnik, wiec nie wiem czy takie fajne...

6. ola88888

ola88888 Baron forum

To jest bardzo niefajna zmiana. Ja dzieki darmowym skrzynkom powoli zaczelam magazyny odblokowywac, a teraz nie bede mogla. 5fl za kilka narzedzi to naprawde duza przasada. Skoro tyle ma kosztowac to wymagania do wszystkiego niech zrobia malutkie a nie tysiace zawsze trzeba narzedzi oddac.
    A te krzaczki i inne za fl... to mi az sie smiac chcialo...

Ostatnie edytowanie: 24 kwietnia 2026
  7. oset53

oset53 Chodząca legenda forum

Moi mili sąsiedzi, proszę mi nie wysyłać prezentów za floreny ponieważ nie stać mnie na rewanż.
    No to nas załatwili na cacy, tylko kasa się liczy, za chwilę za wejście na farmę będziemy płacić.
    01-06-2026 kończy się 13 lat mojej przygody z farmą i pewnie zakończy się na dobre jak tak dalej pójdzie.

8. janekkostuchna

janekkostuchna Chodząca legenda forum

Drodzy sąsiedzi :) ponieważ zaistniałe zmiany są nie do przyjęcia dla mnie >:(:mad: proszę o nie wysyłanie mi codziennych prezentów - szczególnie za floreny :cry: ja nie będę również wysyłać, gdyż ta gra zamiast dawać przyjemność, radość już mnie nie interesuje a kwestią czasu jest jej porzucenie - do tego doprowadzają obecne zmiany :mad:.
    Może następna zmiana to płatność za możliwość codziennego grania ;)
    Pozdrawiam sąsiadów i znajomych :inlove: być może to mój ostatni post na forum

9. [Czereśniak]

[Czereśniak] Stały bywalec

Słabo to wygląda ogólnie:sleepy:

10. kudlaty147

kudlaty147 Chodząca legenda forum

prosze nie wysylac prezentow tez nie bede nie bede kupywac florkow za realna kase
    Wielki blad firmy stacza sie na dno

11. -toja_71-

-toja_71- Mistrz forum

Wyjęłaś mi to z ust. Dysponuję tylko florenami z pnącza i drzewka, nie uzyskam dziennie nawet promila tego ile by było potrzeba na jakiś sensowny prezent, a itemów nie ma gdzie wystawić. Gram już prawie 16 lat (z chyba miesięczną przerwą w 2010 r.), różne zmiany były, ale ta.
    No cóż. Mam nadzieję, że za dodatkowy prezent w trakcie eventu (te "wypada z pól, z magicznego drzewa, prezent od przyjaciela") nie będzie trzeba płacić - te chciałabym nadal wysyłać.
    Barometr przesuwa się coraz bardziej od "bawię się" do "frustrujące".
    Apel: Proszę, nie wysyłajcie mi prezentów, za które musielibyście zapłacić. Jeśli eventowe "prezenty od przyjaciela" będą bezpłatne - to poproszę tylko o nie i je również będę wysyłać. Jeśli też będzie trzeba zapłacić - to się obejdę bez nich. Dziękuję.

12. akinomrd

akinomrd Chodząca legenda forum

Sąsiedzka pomoc zawsze była sercem tej gry. Zabieranie darmowych prezentów i zmuszanie do płacenia florenami za zwykłą życzliwość to nie jest 'rozwój' – to grabież. Trudno patrzeć z optymizmem w przyszłość farmy, gdy fundamenty (stare błędy) się sypią, a jedynym pomysłem na naprawę jest wyciąganie ręki po realną gotówkę. Rolnicy potrafią odróżnić ziarno od plew – ta zmiana to zdecydowanie plewy

13. małgoos

małgoos Wszystkowiedząca wyrocznia

Tylko uważj bo może bedziesz musiała skończyc za fl;)

14. bogusiak80

bogusiak80 Chodząca legenda forum

Przyszłam tylko po to aby napisać że,nie akceptuję takich zmian zachodzących na Farmie.Do wiadomości BP nie jestem bankomatem a za to ,że gram od początku powinnam dostawać gratyfikację a nie być w bezczelny sposób wykorzystywana.Gra bez przerwy ma problemy,nie ma pomocy bo pisanie w obcych językach nie każdemu przychodzi z łatwością ale kasa mile widziana od każdego.Nie wiem dokąd zmierzają twórcy BP ale moje uczestnictwo w tej grze jeżeli BP się nie opamięta dobiegnie końca.
    Bardzo proszę moich sąsiadów o nieprzysyłanie mi prezentów za floreny.Nie popieram pazerności BP i także nie będę wysyłała prezentów.

15. pbkl

pbkl Półbóstwo forum

Ja takze prosze moich sasiadow o niewysylanie prezentow za FL. To zadne prezenty...nie sa warte FL.
    A juz malusia skrzyneczka narzedzi, ktora pomagala mlody graczom osiagnac niebotyczna ilosc narzedzi do wszystkiego ma kosztowac 5FL.
    Chyba ktos za duzo wypil albo niezle przywalil glowa w mur. Nawet za SG bym tego nie wysylala. Tam jest raptem KILKA narzedzi.

Przestalam grac na 5 lat, chyba calkowita porzucenie farmy zbliza sie wielkimi krokami.

Tym razem to podlosc w bialych rekawiczkach. Sprawdzanie jak daleko sie mozna w owym chamstwie posunac...a potem ladnie sie naprostuje, da za SG...

Do wiadomosci BP: te rzeczy za FL nie sa warte nawet SG. Byly uklonem w strone mlodych graczy, ktorzy jak teraz beda mieli cos odblokowac i zobacza ilosci to zwczajnie przestana grac. Sami doprowadzicie do upadku tak starej i fajnej gry.
    Jesli to jest waszym celem-jestescie blisko.

16. ola88888

ola88888 Baron forum

Mi tez nie wysylajcie niczego za FL. Mam je na inne rzeczy. Smutno sie az robi na takie glupie pomysly.
    Wszyscy macie racje: te "prezenty" nie sa warte ani FL ani SG.
    Jak bede musiala za wszystko placic to pojde na inna gre, gdzie sie nic nie placi i gdzie gra dziala normalnie a nie sie ciagle wiesza, muli i przegrzewa laptopa. Mam gemingowego i nawet na ciezkich grach sie tak nie grzeje jak gdy gram w farme.

17. kaska860

kaska860 Wszystkowiedząca wyrocznia

Czekam i czekam na ten turbo młyn, a tu się okazuje, że można go cały czas kupić xD
    Tylko w sumie się zastanawiam czy jest sens, bo od kiedy są dodatkowe sloty, a ja rzadziej zaglądam na farmę, to chyba jest mi to zbędne, hmm...

18. jakleci.bozena21

jakleci.bozena21 Koneser forum

wchodze na farme i przecieram oczy wszystko za floreny no prawie wszystko ale sezon mozna zrobic bez wkłdu plonow wystarczy kasa wysyłka czegos do sasiada za kase co jeszcze? az strach wchodzic rano kazdy ruch na farmie grozi utrata florenow zwłaszcza gdy gra muli i klikasz jedno masz co innego to jakis zart z grajacych gram od poczatku i to co jest teraz nie przypmina mi mojej ulubionej rozrywki jaka byla farma jak tak dalej pojdzie to tylko tworcy beda mogli sobie pograc czas poszukac sobie innej rozrywki

19. hiacynta

hiacynta Chodząca legenda forum

Ja również wpisuję się na listę tych graczy co proszą swoich sąsiadów o nie wysyłanie prezentów za FL. Więcej nie będę komentować bo mnie jeszcze coś telepnie. A tak prawdę mówiąc to żadne prezenty nie są godne uwagi, można zaoszczędzić sobie czas omijając tę opcję z prezentami. Powodzenia BP

20. Lunari78

Lunari78 Książę forum

ja też pasuje nie wysyłam