Opinie Nowości i zmiany w grze

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Izolda*, 22 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Kala

Kala Stary wyjadacz

Zdecydowanie zmiana na ogromny minus.. ceny nieadekwatne do niczego.. Ja też będę skąpym sąsiadem xD

2. IRENOWO

IRENOWO Generał forum

szok..coś strasznego się wydarzyło...prezenty za floreny..może tak za sianogrosze ..jeszcze rozumiem..nie mam drzewa florenowego..a węc prezenty staną się wyjątkiem..lepiej zlikwidować je..zawsze wysyłałam młodym graczom skrzyneczki...nawet nie odsyłali prezent..ale pomagałam ..a teraz jak pomagać..

3. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Mam sąsiadkę, która potrzebuje narzędzi, teraz mam FL na to wydawać? Krówka czy kózka za FL? Chyba ich pogrzalo do reszty.

4. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Nie tylko nie skrzynka z narzędziami :cry:
    przeglądam
    szok [​IMG]

do czego to doszło młotek stanie się rarytasem
    już taka rozbudowa wszelkich magazynów czy wykonanie zadań w misji/evencie nie będzie ot tak siup
    idę wystawić drzewko narzędzi ;)

o nie ,nie ja uprzejmie proszę i link do starej znanej kochanej Farmeramy bo przypadkowo wlazłam nie do tej wersji co znałam i grałam przez tyle lat :(
    to to obecnie jakieś obce nieprzyjazne i nie mające nic wspólnego ze społecznością

5. hapsak89

hapsak89 Hrabia forum

Podbijam pytanie, jakie to daje funkcje i korzyści? Daje cokolwiek?

6. -Gosinka-

-Gosinka- Aktywny autor

A ja mam nieaktywne skrzynia z nawozem i luksusowe perfumy. A jeszcze prezentów dziś nie wysyłałam. Szary przycisk z napisem Maks.dziennie. O co chodzi?
    I chyba najsensowniejsze pozostają skrzynie wesołych zwierząt na sianogrosze.

IRENOWO, hiacynta oraz bogusiania lubią to.
  7. BA_Rock

BA_Rock Board Administrator Team Farmerama PL

Listę nagród macie w poradniku pod hasłem tabela. Pierwszy prezent otrzymuje się po zakupie kolejne po 24h godzinach (po zalogowaniu do gry). Info o otrzymanym prezencie jest widoczne jeśli masz włączone powiadomienia o prezentach.

Tak, prawdopodobnie sąsiad już otrzymał ten prezent dziś i nie może dostać kolejnego.

Co do zmian w prezentach. Przekazaliśmy wstępnie Wasze uwagi. Będziemy jeszcze je uzupełniać. Mile widziane Wasze komentarza dlaczego zmiana jest na gorsze (a może jakaś na lepsze?). Ja wiem, oczywiście, że jak coś było do wysłania za darmo, a teraz jest za FL, sprawa jest jasna, ale może macie jakieś jeszcze inne spostrzeżenia i uwagi warte przekazania?
    Mile widziany schemat w stylu:
    Było => jest => zmiana na gorsze/lepsze bo...
    Albo jest => byłoby lepiej gdyby... /podoba się/nie podoba się bo...

hapsak89, hiacynta oraz Honorat. lubią to.
  8. -Gosinka-

-Gosinka- Aktywny autor

A może chodzi o coś innego. W poradniku jest zwrot "skrzynia wesołych zwierząt - za 5000SG można wysłać max 1 raz dziennie do jednego sąsiada". Co chyba w zamyśle oznacza że wybieram konkretnego znajomego i wysyłam mu prezent. I po tym jednym razie ja mam limit wyczerpany na wysyłkę tego konkretnego prezentu. Czyli to jest limit dla mnie. Dotyczy też perfum i skrzyni z nawozem.

IRENOWO i hiacynta lubią to.
  9. Karakuliambro

Karakuliambro Baron forum

Nie ma takiego limitu, okórym piszesz. Wysłałam taką skrzynkę do Ciebie i jeszcze jednego sąsiada bez problemu. Poza tym tę skrzynię można wysyłać niezależnie od darmowych prezentów z tego co widzę, ponieważ wcześniej wysłałam sąsiadom Bawialnię dinozaurów, a potem skrzynię ze zwierzętami za sianogrosze.

10. -Gosinka-

-Gosinka- Aktywny autor

No to ja już nie wiem, o co chodzi. Mam sąsiada, który na pewno nic dzisiaj nie dostał (sprawdzone na 100%), a mam wyszarzone te prezenty przy nim. Skrzynię wesołych zwierząt mogę mu wysłać a tamtych nie. Zresztą w ogóle nie mogłam nikomu wysłać skrzyni z nawozem ani ekskluzywnych perfum. Stawiam na jakim błąd, bo już nie mam pomysłów.

11. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

wiadomo co darmo to cieszy :p

weźmy taka skrzynka z narzędziami niepozorna wydawałoby zwyczajna a taka nie jest
    była darmowa obecnie za aż 5fl
    stanowiła nie lada pomoc w budowaniu wszelkich magazynów i nie tylko
    korzystny prezent do budowania potrzebnego warsztatu /zagrody na już do eventu bo trzeba nazbierać ileś czegoś tam do zadania itp
    20 prezentów dziennie pomogło uratować event
    eventy misje magazyny i inne gdzie oddajemy narzędzia to jak tak bez skrzyneczki
    to co wylata to za mało na tak wysokie wymagania jakie stawiają w eventach czy innych zadaniach

nie ma alternatywy zamiennika
    xxl niech będzie za floreny zwykła za sianogrosze może być z limitem ileś tam dziennie do wysłania taki kompromis ;)

może jakieś drzewko narzędziowe czy skrzynki z drzewa pnącza itemu itp z konkretną dającą sporą ilością narzędzi oczywiście wszystkich rodzajów narzędzi nie losowo

nie rozumiem po co ta zmiana w kosztach ?
    co ona miała zmienić dać wzbogacić w grze ? bo chyba ktoś dając taki pomysł do zmiany wie co chce osiągnąć ? co było zamiarem ?
    myślę co i nie wiem bo na pewno korzyści dla BP z tego nie będzie więc widocznie ktoś widzi inną szansę zamiar dla gry
    a może się mylę :sleepy:

12. slonko2222

slonko2222 Analityk forum

hey no coz znowu nie udana zmiana :( dostalam 1 skrzynke za sg, a od 2 innych sasiadow ,nie doszly czyli limit jest 1-go prezentu dziennie?

13. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Zmiana jest zwykłą kpiną z graczy. Pazerność tej firmy zaczyna już walić po oczach ( o kieszeniach nie wspomnę) Skrzynka z narzędziami za 5 florenów? Jakieś badziewne itemy za 1 fl? Na prawdę jesteście zadowoleni z tego guana? Ja na prawdę rzadko narzekam tu na cokolwiek (może poza śmiercią forum) Ale to coś co zrobiono z prezentami to jest absurd. A z tego co wiem zmiany dopiero w nas walną
    Według życzenia
    Było -średnio- jest -beznadziejnie - wniosek -niecenzuralny

14. małgoos

małgoos Wszystkowiedząca wyrocznia

Hejka moi kochani sąsiedzi nie przysyłajcie mi prezentów za fl jak zobaczyłam te perfumy za fl to oniemiałam przecież sa za sg chyba że zlikwidują ciekawe czy wypadajki będą płatne naprawde nie główkujcie co mi słac wystarczy miłe słowo co jakiś czas

15. BA_Rock

BA_Rock Board Administrator Team Farmerama PL

Prezenty z zakładki od serca - luksusowe perfumy i skrzynie z nawozem III są przeznaczone tylko dla naszej farmerskiej drugiej połówki, tak jak pocałunek. Ten opis maks. dziennie jest faktycznie mało czytelny. Mam nadzieje, że jeszcze go dopracują.

Skrzynie wesołych zwierząt, zagadkową zagrodę i zagadkowe drzewko można otrzymać tylko raz dziennie, trochę na zasadzie kto pierwszy (wyśle) ten lepszy.

Agniecha, też nie wiem jaki jest cel tych zmian. Ktoś może i miał dobre chęci, ale albo nic z tego nie wyszło, albo ja nie wiem gdzie jest ta zmiana na lepsze :eek:.

Sookie, ogólne uwagi już poszły, teraz przechodzimy do szczegółów, bo tylko takie mają jakąś szansę na pozytywne rozpatrzenie . I nie chcemy żeby coś istotnego nam umknęło.

16. vanielfra

vanielfra Czeladnik forum

Ano stratedzy. Nie jacyś wybitni, ale po jakimś podstawowym elementarzu.
    Ot, wprowadzą w sumie mało istotne zmiany na minus.
    Gracze ponarzekają, bo to zmiany na minus (co z tego, że w sumie mało ważne - ważności się dopatrzą (biedni nowi gracze) - bo (niespodzianka) są na minus).
    I teraz wsłuchamy się w głosy (ale jesteśmy mili i dbamy o klienta) i cofniemy te zmiany (anioły)
    A może przeprosimy nawet i wprowadzimy jakiś plus (w sumie równie mało istotny).
    No to na kolanka i dziękować, a przynajmniej przepraszać za wcześniejsza krytykę.
    Modzi będą wiedli w tym prym "no, no, BP się ładnie zachowało".
    "I to ładnie z ich strony."
    Nie no, to wcale nie ich firma.
    Firma roku zresztą.
    Wieńce, pochody, przodownicy pracy i co tam jeszcze...
    Taki tam strateg biznesu.
    Strateg z super mocami.

17. michal01096

michal01096 Stary wyjadacz

Cóż myślałem że Bastian daje inny zestaw prezentów niż ten królik. To trochę się rozczarowałem :/
    A co do zmian to mi się to obojętne bo nie korzystam z tego. Jedyne z czego korzystam to wysyłanie eventówek lub skrzynek z narzędziami.

18. pbkl

pbkl Półbóstwo forum

Zmiany do kitu, majace na celu wydojenie z farmerow co sie da.

Zalosne...

19. marynia53

marynia53 Cesarz forum

do kitu z taką zmianą w całości, beznadziejne a laptop coraz bardziej się grzeje.

20. bogusiania

bogusiania Hrabia forum

Dziękuję bardzo za takie zmiany. Nic nikomu nie poślę, ani mnie pewnie też nikt niczego nie pośle. Ja się obejdę bez prezentów, najwyżej zrezygnuję z gry, natomiast nie pomogę sąsiadom na niższych poziomach. Już dziś nie posłałam skrzynek z narzędziami, bo nie mam wora z florenami, ani ogromnej emerytury :( Wielka szkoda i ogromnie przykro, że ktoś wymyślił takie antyfarmerskie zmiany :(:( :(

Ostatnie edytowanie: 23 kwietnia 2026