Opinie Nowości i zmiany w grze

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Izolda*, 22 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Konwalia

Konwalia Wielki mistrz forum

Nie wiadomo co robić, odblokowywać, czy czekać.....o_O

2. Deso

Deso Zaawansowany

Kij wie kiedy ta rafa będzie, bo sam na potrzeby eventu kupiłem hodowlę pand i mam 55 złotych bananów. Nie zmienia to faktu jednak, że od zapowiedzi rafy to Varun ciągle leci w kulki w sprawie rafy gadając. "Robimy postęp" Przypomina mi to gadki Kubańskich dyktatorów pokroju Che Guevary czy Fidela Castro podczas wyborów prezydenckich.

ankak106, myszulka oraz tkoivusaari001 lubią to.
  3. tkoivusaari001

tkoivusaari001 Ekspert forum

Ja nawet ostatnich imbiru i moringi nie mam , obecnych drzewek tez nie mam...trzymam 195 bananow do czasu jak bedzie rafa. Ja mam czas, ja poczekam...no chyba ze beda z tym chlamem jakies super ekstra misje , event czy nowy mutant... to moze wtedy rusze zapas;) Moja corka zbiera banany tylko dla mutantow, eventualnie rosliny do karmy...i bardzo dobrze na tym wychodzi:wuerg:

malinarp i toDzasta lubią to.
  4. amdep

amdep Moguł forum

Ulepszony młyn - to mogło by być fajne.

Ale... ja bym wolała mniej eventów (szczególnie bez takich jak "serowy zakon"), stałe misje, mniej błędów - bo ostatnio znowu są...

Ten ostatni event (jeszcze trwa) pozbawił mnie resztek zaufania do BP, że zrobią coś fajnego, przydatnego i NIE nastawionego wyłącznie na wyciąganie kasy. :(

ankak106, Anetta41 oraz malinarp lubią to.
  5. polnygryzoń

polnygryzoń Hrabia forum

Nie wiem czy to takie ulepszenie. Teraz możemy produkować i na farmie i na wyspie. Z nowej grafiki wyglada mi, że będzie jeden młyn. Jeżeli tak to znów Pan V pojechał po bandzie. Ale to nic - walizki spakowane i w razie czego żegnaj farmeramo. Wszystkie " ułatwienia" Pana V prowadzą do jednego stwierdzenia "daj kasę".

WarzywnySad, tarantula66 oraz amdep lubią to.
  6. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

A ja widzę dwa młyny,tylko w jednym oknie.W górnej linii młyn z farmy,w dolnej linii młyn z wyspy.Myślę,że będzie dużo lepiej i wygodniej,przynajmniej liczę że tak będzie :)

7. dziunia49

dziunia49 Stary wyjadacz

a ja uwazam ze stala misja "zamki z piasku" czy "co za ulga" (nazwa wyjatkowo trafiona) tylko dla bardzo bogatych farmerow. mam 96 lev i misje rozlozyly mnie na lopatki. szczegolnie te drzewka z ts w ilosci po 600 szt no i ilosc klonowanych zwierzatek tez abstrakcyjna

8. polnygryzoń

polnygryzoń Hrabia forum

No niestety to ja muszę iść do okulisty, skoro już tak dużej rzeczy nie potrafię dostrzec ha ha. W takim razie masz rację - bedzie wygodniej

Anetta41 i malinarp lubią to.
  9. blazers

blazers Wszystkowiedząca wyrocznia

Nareszcie będzie można kończyć pracę w młynie szybciej za FLorki.
    Ogromnie dziękuję V. , tego właśnie oczekiwałem od ciebie 8).
    Reszta zmian to kosmetyka , bo i tak większość kręci SP.

10. tkoivusaari001

tkoivusaari001 Ekspert forum

Mnie to najbardziej iteresuje ...ta jeszcze zamknieta opcja....czy to bedzie dodatak ,czynny w czasie eventow, oczywiscie za odpowiednia oplata, czy jednorazowa opcja do wykupu w cenie...jak najem lokali krakowskim rynku:wuerg:A moze kazdy kto ukonczy wszystkie misje w spoldzielni dostanie ja jako dodatkowa nagrodexD

11. michav765

michav765 Stały bywalec

Ja w młynie tylko SP produkuję oraz paszę dla wielbłądów i pand na wyspie:).Resztę kupuję na targu,dlatego mam nadzieje że składy pasz pozostaną bez zmian i ceny pasz na targu nie pójdą w góręo_O.Nowy młyn jest bardziej funkcjonalny od starego choćby dlatego że nie trzeba np wchodzić na wyspę żeby aktywować produkcję:).

malinarp lubi to.
  12. eurb1

eurb1 Aktywny autor

kosmetykę zrobili żeby było uzasadnienie to wyciągnięcia FL od niecierpliwych :) coraz bardziej pazerna robi się ta GTW. No cóż kręcę SP w tzw międzyczasie dokręcam jakieś zwykłe żarełko i jakoś daję radę więc ja nie dołożę FL. Ciekawa jestem czy przy okazji po cichu nie zmienią receptur np podwajając ich ilość.

tarantula66, babula40 oraz malinarp lubią to.
  13. -toja_71-

-toja_71- Moguł forum

Przepraszam, ale dla mnie to będzie utrudnienie... teraz, gdy chcę robić paszę na farmie - wchodzę do młyna na farmie, analogicznie na wyspie. Po co ma mi się otwierać okienko wyboru, skoro już teraz sobie wybieram... Kolejna zmiana, która jest niczym innym niż "sztuka dla sztuki"...

babula40, gosiagosia60 oraz 0olimpia0 lubią to.
  14. glajda1011

glajda1011 Moguł forum

No skończenie produkcji natychmiast za FL, to dla nieciepliwych i chcących "na ten tychmiast" mieć ;)
    Ja niektórych rodzajów pasz używanych często mam po ponad tysiąc, a używanych od czasu do czasu po ponad sto, nie mówiąc o SP, bo tej mam bardzo dużo (nie kupowana, a skrzętnie zbierana i kręcona w młynie i zużywana tylko w przypadku konieczności).

Mnie ciekawi co innego - czy raz ustawioną paszę w młynie mogę przerwać natychmiast i ustawić produkcję innej - oczywiście "bez bólu" czyli bez kosztów jakichkolwiek (zwłaszcza FL) jak było dotychczas.
    Nigdzie chyba w poradniku nie pisze na ten temat (chyba,że jestem ślepa kura i "niedowidzim") :p
    Jeżeli nie będzie takiej możliwości jak dotychczas, to niestety będzie gorzej, bo albo czekać, albo szykować FL.....

Ostatnie edytowanie: 23 marca 2015
    malinarp lubi to.
  15. Deso

Deso Zaawansowany

Jeszcze trochę a zaraz darzą opcje kupowania FL od samych graczy, albo zwiększą cenę FL ale tak samo ich liczbę zmniejszą tłumacząc się ekonomią światową, jak to ostatnio Riot Games zrobiło.

16. NASTKA.BURAN

NASTKA.BURAN Generał forum

Hej,
    I po co tak owijać w bawełnę? Wystarczyło dodać opcje kończenia za florki i tyle.
    Gra już ledwo zipie od przeciążenia niepotrzebnym badziewiem / animacje zbiorów i cala ta reszta/.

chować smoki jutro...mnie się już dzisiaj wiesiło na kilka minut, więc zły, zeźlony człowiek jestem...

17. biber3001

biber3001 Młodszy ekspert

Taaa ja też nie mogłem się doczekać.Znowu wspaniała okazja na wydanie kasy oj dbają o nas aż jestem dumny że tak myślą o mnie miedzy innymi oczywiście .Podoba mi się ten pomysł z ustawieniem kilku pasz po kolei.

tarantula66 i amdep lubią to.
  18. agula38

agula38 Chodząca legenda forum

Można przerwać .
    Możemy zakończyć produkcję od razu za FL (1). Obok znajduje się przycisk do anulowania rozpoczętej produkcji - przy anulowaniu produkcji w młynie, zwrócone zostaną nam składniki, które nie zostały jeszcze wykorzystane, czyli wszystkie te, które zostały zarezerwowane na poczet produkcji, a wytworzenie tych jednostek nie zostało jeszcze rozpoczęte (np. jeśli uruchomimy produkcję czterech jednostek i zatrzymamy ją przy produkcji drugiej z nich to otrzymamy składniki za 3 i 4 sztukę). Po uruchomieniu pierwszej produkcji włączy się opcja ustawienia kolejki produkcji (2). Pozostały czas widoczny jest w prawym górnym rogu okna (3).
    Niewykorzystane składniki wrócą do stodoły .

malinarp i SMOD_Atena lubią to.
  19. glajda1011

glajda1011 Moguł forum

Ok. Dzięki - jednak chyba "niedowidziałam" i byłam jak "ślepa kura" ;)

20. agula38

agula38 Chodząca legenda forum

Nie ma za co ,nikt nie jest doskonały ;)
    A z tym młynem ,to jak zwykle wszystko okaże się w tzw. praniu .

malinarp lubi to.