Opinie Nowości i zmiany w grze

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Izolda*, 22 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. chris975

chris975 Fanatyk forum

No! I już żadnych pytań być nie powinno xD :cry:xD

Kusząca propozycja :music:

2. pepe2013

pepe2013 Baron forum

Zastanawiam się czemu wyznaczyli poziom 2500 gwiazdek do otwarcia Doliny. Czemu nie 5000? Albo więcej... ? Sami sobie strzelają w kolano. Przecież zanim zbiorę te 2500 to potrwa hahaha. Marketing w BP na bakier... xDxDxD

Pewnie za chwilę, ktoś powie, że wolniej będą ją zdobywać gracze i płynnie będzie działać gra... nic mylnego - stawiam, że jutro będzie się jak zwykle sypać logowaniem, problem z gra itd. W końcu to tradycja w BP.

3. grania.

grania. Baron forum

Na szczęście nie mam 2500 gwiazdek i trochę potrwa zanim je zdobędę , więc do tego czasu rozkiminicie wszystko w nowym obszarze i nie będę musiała czytać tego strasznie przydługiego poradnika 8). Czekam na Wasze wrażenia z podróży w Alpy. Obiecuję będę śledzić na bieżąco.:p

4. Frytka2012

Frytka2012 Komandor forum

Wielu graczy nie posiada wystarczajacej ilosci gwiazdek,
    rob spokojnie misje w spoldzielni, tam jest duzo gwiazdek, i powoli dolaczysz do nas :)
    farma, to tylko fajna spokojna gra, ale dolina szarotek, hmm, okaze sie jutro;)

5. incasent

incasent Ambasador forum

Muszę napisać kilka zdań :)
    Miszka, 2.000 gwiazdek, będzie pewnie kosztować z 1,5mld. SG. [wiem, wydaje się to bardzo dużo].
    Ale... po pierwsze, przejrzyj stodołę. Same zwierzaki kolorowe, które wypadają z koła będą warte pewnikiem kilkaset mln. SG [na targu], nie mieszamy z wartością w stodole.
    Po drugie, [tu troszkę trudniej i czasu potrzeba], zrób kilka misji w spółdzielni, w których jest kombajn.
    Jak już będziesz miała ten kombajn, to wrzuć w slot diamentowy croissant czekoladowy [+3 do zbóż], w slot złoty chleb owsiany [25% więcej do zbóż] i ewentualnie rzemiosło przyśpieszające produkcję zbóż.
    Przy tak niewielkim nakładzie będziesz miała 5szt. pszenicy na czysto z małego pola... x 3 łąki x 200 pól = 3000 pszenicy co 8 minut.
    Czyli 20.000. pszenicy na godzinę :). Po 8-mio godzinnym maratonie będziesz miała 160.000 pszenicy.
    Sprawdź sobie cenę na targu, zobacz ile musisz wydać na misje z drzewkami/produktami/zwierzakami, a okaże się, że te gwiazdki będziesz miała za kilkanaście dni :)

6. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

No niestety ma dwie wiadomości i obie złe:
    1) Mamy błąd w poradniku, za co przepraszam,
    2) Koszt Jonasza na 48 godzin to 5 FL.
    Czyli to mogło być takie proste?

7. incasent

incasent Ambasador forum

OOOps, to teraz wiem, jak się czuł Ryś, zgłaszając problem z nowymi drzewkami na wyspie....
    -"mea culpa" ... :(

8. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Koszty rosną.:(
    Na razie tylko leśniczy, a jak dojdą nowe obszary (siewny, zagrodowy), to pewnie każdy będzie miał osobnego pomocnika.
    Jak się nie da tego ogarniać bez pomocników, to słabo się widzę.

9. 7jessy75

7jessy75 Wyjątkowy talent

U mnie gwiazdek sporo, prawie 13 tys i wszystko odblokowane. Więc pojade w góry, zobaczę ze szczytu co tam w nowej wiosce słychać.
    Poradnika nie dałam rady ogarnąć, za dużo informacji naraz, ale ze mnie ogólnie słaby teoretyk i raczej próbuję ogarniać w praktyce. Zobaczymy. Czasu coraz mniej na farme więc możliwe, że postępy będą marne. Ale okaże się jutro i w najbliższym czasie.

10. chris975

chris975 Fanatyk forum

To był żarcik ;) tak naprawdę mam mega misz masz od tych wszystkich nazw różnych przyspieszaczy, skracaczy itd dlatego zacznę od tej wersji minimum właśnie a dalej powoli, powoli trzeba będzie się wdrażać :)

11. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Podziwiam Was, zrobiłam już dwa podejścia do poradnika, niestety za każdym razem nie udało mi się dojść do końca.:cry:xD
    Chyba tak jak w farmie, będę wszystko robiła na czuja, no chyba, że będzie dołączony piękny tutorial.;)xD
    Gwiazdki ... kość niezgody ... jeden ma, drugi nie ma, Piotr napisał jak można sobie z tym poradzić, ja akurat mam i to na dobre kilka takich dolin szarotki, niestety podzielić się nie można, a szkoda.
    A moje pierwsze wrażenia, że nowa gra zawitała nam w starej, ciągle kulejącej fameramie i obawiam się, że może to się skończyć alpejską lawiną.:oops: No i jeszcze jedno, ja już w taką podobną grę grałam, ale było nudnawo, mam nadzieję, że tu nie będzie.;)

12. MiszkaM

MiszkaM Wielki mistrz forum

Uff, mnóstwo pracy, na pewno częściowo skorzystam, ale lubię misje i szkoda mi skupiać się na jednym i w dodatku tak wyczerpującym zadaniu. Poczłapię sobie, jak radzi Frytka, w tempie slow life. Nigdy nie myślałam o handlu hurtowym, ale czemu nie spróbować. 500 gwiazdek zdobywam około miesiąca, a potem i tak kupuję coś innego niż planowałam na początku ( tak po kobiecemu:), żadnej konsekwencji). Ale jak się w końcu dorobię, to Wy już wszystko rozpracujecie i będzie łatwiej. Póki co idę karmić myszki, dobrej nocy.

13. incasent

incasent Ambasador forum

Zrobisz jak uważasz :)
    Farma oferuje 100 ścieżek do celu :)
    Ale, ja to raczej jestem bardziej "my" , niż "wy" :)
    A tak w ogóle, to co to za podział? - tu wszyscy jesteśmy tylko "MY" :)

14. Aisha1969

Aisha1969 Generał forum

przeczytałam cały poradnik pod koniec czytania zapomniałam co było na początku (dużo tego na jeden raz) :D otworzę a potem się zobaczy jak to wygląda w praktyce :)

15. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Też miałam wątpliwości , ale mi je Mietka przed chwilą rozwiała tłumacząc że; ,, Jonasz tańszy , bo oprócz odblokowania tych slotów , to już chyba niewiele więcej będzie miał do roboty,albo i nic - zaś Leśniczy w sadzie będzie zapylał na okrągło - sadził - jak będzie miał co, nawoził - jak będzie miał czym , zbierał - jak będzie miał gdzie ..ścinał i znowu sadził ... i z każdą kolejną odblokowaną częścią będzie mu tej roboty przybywać :p Tylko... czemu to Leśniczy,
    a nie Ogrodnik, a właściwie Sadownik :music:czyżby z czasem w tych sadach i zwierzyna się pojawić miała ? A może na kolejnym obszarze , gdzie dadzą zwierzynę, też on będzie zatrudniony ?
    A tak bardziej serio, to o ile dobrze widzę/rozumiem tych drzew na początek będzie można jednorazowo raptem 6 sztuk mieć /uprawiać ,
    a do poziomu 20-stego raptem 18 sztuk - maksymalnie 43 gdy dalsze poziomy będą dostępne - no nie jest to wiele i byłoby całkiem przyjemnie sobie tam podziałać, gdyby nie ta ciągła wymiana na nowe .
    Ale może na G&T by się dało :music::p
    Wielu farmerom tych gwiazdek brak- i jak co niektórzy piszą , może minąć wiele miesięcy (albo i lat ) nim będą mogli się kolejką na alpejskie wyżyny wznieść, więc może niech BP będzie tak... przychylne swemu ludowi i udostępni przy G&T wymianę - no tak w pakietach powiedzmy ,,100 , 200, 500 ,,...
    a ceny/ znaczy ,,ile za co,, czy tam ,,co za ile,, to już sobie sami między sobą ustalimy xD:cry:xD
    xDxDxDxD
    No , ja pomału już wychodzę :pznaczy wchodzę na tego czubka /i/ drzewa xD:cry:xD i z brakujących 1000 gwiazdek już tylko i aż 292 mi brakuje .
    Ech... Mietka się uparła, że jak na własne oczy nie zobaczy tej nowości i jej nie posmakuje, to nie będzie mogła jej z całą rzetelnością zganić, ani tym bardziej pochwalić :music:

Ostatnie edytowanie: 6 grudnia 2022
  16. Pryku

Pryku Weteran forum

Niech przywroca gwiazdki do skleporamy w pakietach i juz bedzie latwiej... lub/i... zwiekszyc % wypadalnosci na kole...

Co do tego to takze sobie poczekam nie spieszy mi sie

17. grania.

grania. Baron forum

980 gwiazdek mam, około 500 szybko licząc mogę wydobyć ze spółdzielni , 110 za farmarki, tak więc tak czy owak muszę uzbroić się w cierpliwość. 3-letnia przerwa w grze zrobiła swoje, pewnie przez ten czas trochę gwiazdek by się uzbierało 8)

18. kgcygan

kgcygan Hrabia forum

Poradnik ja dla mnie za mało czytelny. Nie wiadomo o co chodzi z tą doliną. Przeczytałem na szybko i wiem, że nic nie wiem.

19. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

O nie, jestem przeciwna zwiększeniu wypadał ości gwiazdek na kole. To niech już prędzej w jakiś event wrzucą do sklepiku, albo misji (w tych 3 nowych jest ich sporo, ale zagrody trochę drogie).
    Może w tym tkwi problem. Poczekaj na start, rozejrzysz się po farmie, znów zerkniesz do poradnika i może się rozjaśni. A jak nie to wróć do rozmów, na pewno nie zabraknie złotych rad Graczy.
    No i na początku możesz przejrzeć sobie głównie 3 pierwsze posty i tartak.

20. DonataC77

DonataC77 Czeladnik forum

2500 gwiazdek? Ludzie...! Mam 221 poziom i 150 gwiazdek, bo wszystko szło na kolejne odblokowywania różnych rzeczy! Nawet nie mam tyle misji w spółdzielni, żeby zdobyć nagle tyle gwiazdek! Śmiech na sali....:/