Opinie Nowości i zmiany w grze

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Izolda*, 22 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. bealara

bealara Mieszkaniec forum

tak wiem, tyle że ja nawet nie mam w ogóle tego na targu... Tak jakbym nie miala do niego dostepu :( Mam 90 LV i nie mam dostepu do tych drzewek??? Nic nie rozumiem...

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Tarniny na targu jeszcze nikt nie ma,a owoc niesplika japońskiego musisz mieć na 1 stronie,przed sianem(ustawione wg poziomu).

3. rajskafarma

rajskafarma Mistrz forum

zrobisz ja za kilka miesięcy... ja taki mam zamiar... a teraz sprzedałam niespliki po super cenach

kaska860 i toDzasta lubią to.
  4. Krzychu64

Krzychu64 Nadzorca forum

Wcale nie trzeba kupować sadzonek za florki. Do owoców tych drzewek mamy dostęp na targu niezależnie od tego czy posiadamy drzewko czy nie. Ceny niektórych owoców na razie kosmiczne, ale to przecież misja stała. Spokojnie można ją zrobić , szybko wydając sporo SG lub powoli czekając na stabilizację cen na rynku. Ja na razie sprzedałam trochę owoców skrzydlaka bo skoro i tak nie posiadam niesplika japońskiego i wiśni, to wolę trochę zarobić. Niesplika zwykłego zdobyłam dzisiaj z trzech zakupionych sadzonek obok niego mam klon cukrowy XXL i czarny bez XL.

5. ilona2391

ilona2391 Stały bywalec

TPD ,SP co to za skróty?O czym wy mówicie?

6. onkapinka

onkapinka Nadzorca forum

TPD- Tropikalne Punkty Doswiadczenia
    SP-Super Pasza
    PD-Punkty Doswiadczenia(farma)
    SN-Super Nawoz
    SNZ-Super Nawoz Zoski
    SG-Sianogrosze
    FL-Floreny

7. CM_Cyganus

CM_Cyganus Aktywny autor

Można zrobić misję;) Trochę cierpliwości :)

8. ilona2391

ilona2391 Stały bywalec

Bardzo dziękuję za wyjaśnienie skrótów.Wiem ,że są jeszcze takie ,które dotyczą misji,wymian itp.

9. tarantula66

tarantula66 Stały bywalec

A ja jablon XL...jeszcze lepiej, hahahahaha - smieje sie, ale tak naprawde to nie wiem... smiac sie czy plakac ;) (mam 94 poziom)
    natomiast na Baharamie ZAWSZE dostaje banana XL - te dwa drzewka chyba przypisane sa do mojej farmy jak nic...
    Pozdrawiam wszystkich, ktorzy maja podobnie i zycze Nam, by wreszcie karta sie odwrocila, hahahaha.

10. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

ja kupilam po 1 sadzonce i dostalam papugowca :D i klon xxl....
    misja poczeka bo zrobilam tylko 1 zadanko, a w drugim mam tylko skrzydlaka, ale tez powolutku bo jedno drzewko od niedawna stoi na farmie;) ale nigdzie sie nie spieszy :p

Krzychu64 lubi to.
  11. .stokrotka1951.

.stokrotka1951. Chodząca legenda forum

rozumiem ze już z nart wróciłaś ,melduję ze g&t nie było ale pamiętam o Tobie

12. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

juz z drugiego wyjazdu wrocilam :p patrze na forum codziennie w ogloszenia tylko na posty nie ma zbytnio czasu :D
    dziekuje za pamieć :)

13. bealara

dzięki :) znalazłam niesplika. Potwornie drogi, ale przynajmniej jest. W takim razie jak zrobic w ogole ten ewent skoro tarniny nie ma ??? :( nie rozumiem tego :eek:

14. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Tarnina nie jest potrzebna do eventu, tylko do stałej misji "Ruszamy na południe" :)
    Zdążysz jeszcze kupić (albo drzewko zdobyć) :)

15. bealara

Wlasnie docyztałam, ze to misja stała. Całe szczęście bo u mnie pokazuje, że to czasówka. Ale przeczytałam juz ze nie tylko u mnie :) Ale i tak trochę to dziwne, ze dają do misji owoce, których jeszcze w ogole nie ma ;)

16. farm-maskotka

farm-maskotka Czeladnik forum

witam :) Jaka osoba z ekipy forum pełni tą funkcje i zobowiązana jest do korygowanie FAQ poradników, jeśli w grze zachodzą jakieś zmiany ?Konkretnie chodzi mi o aktualizacje ,która została dodana 2.01.2015 Cudowne pnącze -Co nowego w poradniku ?
    Dla nowego gracza ,który przed tym dniem odblokował pnącze została tylko opcja kupić potrzebne 2:1 durnostrojki za florki ,a tego nie mógł przewidzieć ,że musi ładować kase,albo może się w tym przypadku bujać w tych cudownych obłokach:p
    Może nie słusznie się czepiam,ale nie odpuszczę i napisze skargę na w/w Moderatora , bo czuję się jak wielu chyba nowych graczy ,którzy się skusili na te bonusy z pnącza,a mieli itemy pt"Plażowy klub " poprostu wpuszczona w maliny czy raczej w gołe chmurki 8)
    I na marginesie mam pytanie dlaczego w w/w poradniku nie ma informacji czy wybieg/pastwiska można ustawić na chmurce?
    I żeby było wszystko cacy ;) to jak można tam ustawić zbiornik z wodą (który jakoś trudno skojarzyć z itemem) :Dto dlaczego nie pastwisko.?
    Twórcy gry stworzyli jakieś dziwne Cud-ograniczenia ,więc jednak nie wiem czy wiem o pnączu do końca wszystko:p

17. lenka3f

lenka3f Czeladnik forum

a u mnie na targu tarniny nie widać.... cala reszta jest... ale tarniny ani widu ani slychu

18. adajko

adajko Czeladnik forum

a jak byłaby atrakcja tej misji, gdyby wszystko można było kupić na targu? Ci, którzy uzbierali pierdyliony sianosiopy zrobiliby ją raz, dwa i łatwo zarobili kolejne PD, TPD i sianodutki. Jedną z ważnych atrakcyjności tej gry jest wyrównanie szans uczestników, bez tworzenia TWA i grup uprzywilejowanych.
    Szkoda tylko, że pojawiła dezinformacja, bo pisze się, że to misja stała, a przy ikonce misji widnieje klepsydra.

Ostatnie edytowanie: 5 stycznia 2015
  19. WłodekP

WłodekP Czeladnik forum

Na pewno tylko Tarniny nie masz na rynku,chyba się mylisz bo Tamaryndowca też nie masz na rynku chyba że trafiłaś go w TS i Ci nie potrzebny jego owoc aby go kupować do misji

20. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Hmm... "wyrównanie szans"...?
    Jak ja kocham to wyrównanie 8)
    Czy to oznacza, że twoim zdaniem nowy gracz, który tydzień temu skończył tutorial, powinien mieć takie same możliwości, jak ktoś grający od czterech lat, kto - jak to pogardliwie określasz - uzbierał te "pierdyliony" (fuj, jak ja nie lubię tego słowa) i "łatwo zarobi kolejne"...?
    Może jednak weź pod uwagę, że takie "łatwe zarabianie" to wynik naprawdę długiej i rozsądnej gry, że "grupy uprzywilejowane" to ludzie, którzy grają intensywnie od bardzo dawna. Tak okropnie cię złości, że oni mogą więcej...?

Farmerama jest jedyną znaną mi grą, gdzie nowi gracze mają prawie nieograniczone możliwości. Tylko po co w takim razie te levele...?
    Nie uważam takiego rozwiązania za "atrakcyjne" - prawdziwych graczy coś takiego raczej zniechęca, niż przyciąga.