Nowe zagrody, nowe drzewa... a kiedy będzie nowa łąka??

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika .-max1980-., 18 grudnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. .-max1980-.

.-max1980-. Okazjonalny autor

Tak patrząc na to co dzieje się na grze, nasuwa się takie pytanie odnośnie nowej łąki. Ostatnio zaobserwowałem że twórcy gry dodają do gry różne nowości - m.in. nowe drzewa i zagrody. Teraz znowu pojawiają się w grze nowe drzewka. A to rodzi pytanie odnośnie nowej łąki.
    Czy będzie ??
    Ostatnio dodano łabędzie (a jeszcze wcześniej pancerniki) i kilka nowych drzewek (m.in. górski jałowiec, czarną wierzbe, nektarynke, grejpfutowiec)
    Bo tu nasuwa się kolejne pytanie - gdzie to wszystko mam poustawiać skoro ciągle miejsca brakuje??
    Aż się prosi aby dodać nową łąkę... bo ciągle brakuje miejsca.

2. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

Farmerama jest grą strategiczną więc trzeba zadecydowac co najlepiej i kiedy postawić....ja osobiście mam dośc obrabiania już tylu łąk więc po co kolejna? jest wystarczająco dużo miejsca

plainofwhite i ania1713 lubią to.
  3. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

A po co nowa łąka?Ta gra nie polega,żeby mieć wystawione wszystko.Dopiero co dodano pole dla Pełni,nową część Wyspy.I wystarczy.Byłam,jestem i zawsze będę przeciwna powiększaniu.Miejsca jest dużo,wystarczy,tylko trzeba wiedzieć co i kiedy hodować.

4. BA_Ghost

BA_Ghost Guest

.-max1980-. zgadzam się z graczami, którzy wypowiedzieli się w Twoim pytaniu :)

Farmerama nie jest grą w której wszystko ma stać na polach - bo wtedy to jest produkcja zwykła. Gra polega na umiejętnym planowaniu upraw i produkcji zwierzaków oraz produktów aby osiągnąć zysk w postaci sprzedanego towaru na targu lub szybszym zrealizowaniu zamierzeń eventu :)

Producent niedawno wprowadził las deszczowy na wyspę oraz specjalną strefę pełni (aby nie zabierać głównej łąki jak to miało miejsce wcześniej). Nie sądzę aby nowe pole rozwiązało problem. Oczywiście możesz zaproponować swój pomysł w odpowiednim dziale :)

Czy masz jeszcze jakieś pytania ?

chrumcia91 i foczunia84 dziękuję za pomoc :)

5. .-max1980-.

Może innym odpowiada ten stan gry , ale nie mi. Skoro twórcy gry byli w stanie poszerzyć bahame o las tropikalny i specjalną strefe dla pełni - to równie dobrze mogliby dodać nową łąkę. Piszecie o rozwiązaniu taktycznym co do hodowli zwierzaków i o drzewkach - to po co las deszczowy i specjalna strefa dla pełni ?? Rozwiązanie taktyczne - powinno być tak jak wcześniej - pełnia powinna być dostępna na głównej łące, a na bahamie lasu deszczowego w ogóle nie powinno być.

Co do propozycji nowej łąki - na forum kilku graczy już zaproponowało nowe części farmy, więc nie ma potrzeby abym sie rozpisywał, skoro już takie propozycje są.

foczunia - skoro jesteś przeciwna poszerzaniu farmy, to podczas grania pomiń las deszczowy i tą nową strefę pełni - problem sam się rozwiąże :p

Ostatnie edytowanie: 18 grudnia 2015
  6. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

.-max1980-. zapraszam serdecznie do opracowania pomysłu jaki masz na nowe miejsce i zamieszczenia go zgodnie z zasadami i wzorem pomysłu w odpowiednim dziale : >>>Zbiór aktualizacji i pomysłów<<<.
    Przed zamieszczeniem pomysłu sprawdź proszę spis treści czy przypadkiem ktoś już podobnego pomysłu nie zamieścił, żeby Twój nie był dublem.
    A w związku z tym, że znajdujemy się w dziale Pomocy-pytania ogólne na temat gry, to czy tutaj masz jakieś pytanie ?

7. .-max1980-.

na samym początku zadałem dwa pytania, na jedno dostałem odpowiedź, na drugie nie. czekam na tą drugą odpowiedź :D

8. SMOD_Atena

Czy będzie nowe miejsce ? Niestety takich informacji nie posiadamy. Jeśli jakaś nowa część farmy czy wyspy będzie miała się pojawić w grze to zostanie zamieszczone stosowne ogłoszenie we właściwym miejscu. Zapraszam do śledzenia działu ogłoszeń : >>>klik<<<.
    Póki co musimy korzystać z dostępnych obecnie w grze części i zmieniać pola na drzewa czy zamieniać wystawione zagrody na to co jest nam najbardziej w danym momencie potrzebne. Najważniejsze obrać dobrą strategię gry, samo sianie czy ciągłe karmienie tych samych zwierząt jest nudne.

Czy chciałbyś jeszcze o coś zapytać ?

9. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Skąd Modowie mają wiedzieć czy będzie nowa łąka? Oni są od sprzątania forum i przekazywania info, które dostaną z centrali. I wątpię, że będzie jakaś nowa łąka, zachwiałoby to równowagę gry.
    I po co chcesz wszystko stawiać? U mnie stoi może z 5% tego co jest dostępne.

chrumcia91 i SMOD_Atena lubią to.
  10. .-max1980-.

SMOD_Atena chociaż nie satysfakcjonuje mnie ta odpowiedź, to mimo to dziękuje za udzielenie info :)

{Monia} masz całkowitą racje, modowie przekazują tylko info i czyszczą forum xD

taka malutka uwaga dla SMOD_Atena - dla mnie hodowanie tych samych zwierząt nie jest nudne, gdy zaczynają się eventy to zazwyczaj mam wymaganą ilość do zadań (nie muszę kupować na targu) , a każdy nadmiar sprzedaje. To samo tyczy się roślinek i drzew. Tak więc zadania wykonuje bez problemu, a poza tym mam zarobek sianogroszy.:p

A teraz, tak na zakończenie proszę o kłódeczkę :D

pi, es - miłej nocki a później dobranoc ;)

11. SMOD_Atena

Uwaga przyjęta i bardzo za nią dziękuję, każdy z nas ma oczywiście swoje spojrzenie na grę i swoją strategię. Być może moja nie jest najlepsza, ale nie narzekam ani na brak miejsca, ani na pustą stodołę :)

Wzajemnie miłej nocy życzę i skoro nie masz już pytań to temat pozwolę sobie zamknąć.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.