Opinie Nowe zadanie: Podróż w czasie

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 21 lutego 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Chyba nawet trochę więcej, ale na oko liczyłam, a oko mam takie mało sprawne, jeśli chodzi o liczenie ;)
    Tyle że to znaczy, że do wszystkich czasówek trzeba zgromadzić 1/4 tych 10 tysi.
    No, chyba że się człek gdzieś tam pomyli i zapomni czasówkę odpalić przed zbiorem.

Azile i ***kacper*** lubią to.
  2. frixi77

frixi77 Ambasador forum

ja liczylam na kalkulatorze hehe 2x i jak byk wychodzi 10 tys ale oczywiscie trzeba miec zapas na rozsianie wiec wyjdzie troche wiecej

Azile lubi to.
  3. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

masz rację, nie policzyłam pierwszego zadania - 10tys - przepraszam za wprowadzenie w błąd, zaraz tam poprawię

4. zzizzie

Nie nie, nie rozumiesz.
    Trzeba w kolejnych czasówkach oddać w sumie 10 tysi (kalkulatorowi wierzę).
    Ale czasówki polegają na posianiu jakiejś tam ilości badyla, żeby dostać ilość wymaganą w zadaniu.
    Ponieważ z jednego małego pola z chutneyem dostaje się 4 sztuki, to żeby w ogóle zrobić te czasówki, potrzeba 1/4 tych dziesięciu tysi, które sobie system zabierze przy robieniu zadań.
    No już jaśniej to ja nie umiem tego wytłumaczyć :cry:

5. Dotti

Dotti Wielki mistrz forum

Mi również wyszło, że żeby wykonać event w całości potrzebnych jest 10 tysięcy sztuk rośliny eventowej - no, chyba, że opuszczamy niektóre zadania, bo i tak przecież można, gdy któraś nagroda jest dla nas zbyteczna. :) Należy obsadzić więc łącznie nieco mniej niż 2,5 tysiąca małych pól, bo tyle wyjdzie po podzieleniu tego przez 4 rośliny, które można uzyskać z 1 małego pola przy użyciu cmj. ;) Więc w sumie każde z podawanych obliczeń jest dobre, dotyczy tylko ciut innej kwestii. :)

6. Kathea

Kathea Baron forum

frixi, event z misją czasową polega na tym, że nie oddajesz ze stodoły, tam możesz mieć nawet i 20 tysięcy badyla, ale bezpośrednio podczas zbiorów z pola. Więc nic Ci nie da to że nasiejesz 10 tysięcy wcześniej. Jeżeli przy zadaniu masz godzinę na wykonanie zadania, to w tej godzinie z pola musisz zebrać określoną ilość zielska.

7. zzizzie

Uff, jak to dobrze, że mnie ktoś wspiera xD
    Bo już myślałam, że to ja nic nie kumam xD

Azile i martunia1992 lubią to.
  8. frixi77

frixi77 Ambasador forum

heheh wiem doskonale na czym polega misja czasowa :) chodzi po prostu o laczna ilosc badyla do wysiania i do oddania ...tak sobie liczymy i rozkminiamy :) Ale dzieki za troskę :)

9. zzizzie

Ale jaki sens ma obliczanie tej "łącznej ilości"...?
    Nie rozumiem o_O

leloszek373 i RosesFarm lubią to.
  10. frixi77

frixi77 Ambasador forum

zzizzie dla mnie ma jestem spokojna ze na czas musze wysiac 10 tys badyla i nie jest to az taka ogromna ilosc niz mialabym wysiac np 25 tys wtedy bym sie martwila ze np czas eventu mi nie wystarczy i musze pilnowac zbiorow z budzikiem w reku :p A tak na spokojnie nawet jak sie pierdykne i zostawie za malo roslin czy nie uruchomoie zegara to nie ma sie czym przejmowac bo czasu na wykonanie jest duzo a rosliny wymaganaej nie az takie tysiace .
    Pomaga mi sie to tez zorietowac czy musze robic event na wszytskich polach czy np na dwóch spokojnie sie wyrobie ... :p

olga33331, marmlada oraz RosesFarm lubią to.
  11. niebo016

niebo016 Generał forum

Brać pnącze co 7 dni czy same figurki dwa razy dziennie??? ( 154 punkty w sumie dają , a jak się uda to będzie 2X zbiór figurek)

RosesFarm lubi to.
  12. Bilonge

Bilonge Cesarz forum

W sumie w okreslonym czasie trzeba nasiać 10 tysięcy rośliny do wszystkich zadań.
    Po co wiedzieć ile trzeba? Gracze chcą wiedzieć a nie chce im się liczyć : )

leloszek373, olgs3 oraz RosesFarm lubią to.
  13. zzizzie

Aha, chyba że tak.
    Choć dla mnie ważna jest tylko ta wyjściowa liczba czyli 2500 siania tak "na pusto".
    Później to już system będzie za mnie myślał... jeśli nie zapomnę o odpaleniu zadania.
    Ale niech ci będzie - 12,5 tysia sześciogodzinnego badylka spokojnie wysiejesz na dwóch polach.

A do tego potrzeba na wejściu 2,5 tys.
    Pewnie, że lepiej, jak kto inny policzy...
    ... ale podejrzewam, że sporo ludzi sobie obejrzy tu w wątku te 10 tysi i radośnie to wysieje.
    A później będzie lament i oburzenie, że gracze wprowadzili biednego usera w błąd 8)xD

14. frixi77

frixi77 Ambasador forum

No widzisz a mi liczba na "sucho" nic nie mowi ... choc wiadomo ze jak ja sobie pomnozysz wydzie ci to samo co mi na "mokro" heheh wole jednak szerszy obraz :) moze dla tego ze nie dowidzę hahah
    Poza tym policzylam rosliny dopiero po tym jak ktos zrobil to pierwszy , nie bylo to dla mnie az takie istotne ... ale sie przydalo teraz wiem jak rozplanowac sianie i zbieranie :)

15. abc2016

czysto orientacyjny

16. zzizzie

Rozumiem, jasne :)

Ale jak sądzisz, ilu czytelników tego wątku uzna to za ostateczną ilość badyla do wysiania... i wysieje te dziesięć tysi bez sensu przed obejrzeniem czasówki...? ;)

17. frixi77

frixi77 Ambasador forum

Tylko widzisz zzizzie , jak ktos tu wchodzi tylko rzucic okiem a nie czyta ze zrozumieniem to spogladajac no Twoje 2,5 tys moze sobie pomyslec oo tylko tyle rosliny musze oddac ... a potem zdziwienie ze z 2,5 zrobilo sie ponad 10 tys ... takze ..... lament moze byc zawsze

olga33331, zzizzie oraz abc2016 lubią to.
  18. abc2016

zapewne kilku się znajdzie, na szczęście częściej w tym wątku piszemy, ze to jest czasówka niż ile trzeba wysiać

ANIUTKA1959, leloszek373 oraz zzizzie lubią to.
  19. frixi77

frixi77 Ambasador forum

Dokladnie ... w koncu chyba kazdy rozpoczynajac event najpierw zaglada w poradnik a tam wyraznie jest napisane ze sa to misje na czas :)
    A jak ktos to przeoczy .... no cóż

ANIUTKA1959, leloszek373 oraz abc2016 lubią to.
  20. zzizzie

I zapewne dlatego w FAQ do eventu nie podsumowano tej ilości ;)
    A lament... cóż, lament nie tyle "może być" zawsze, co po prostu "będzie", jak zawsze 8)xD

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.