Opinie Nowe zadanie: Podróż w czasie

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 21 lutego 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. frixi77

frixi77 Ambasador forum

Pod warunkiem ze ta nadwyzka zostanie i nie bedzie przepadac przy zbiorze... a pewnie bedzie :)

kufynka lubi to.
  2. Dybilas4

Dybilas4 Fanatyk forum

Wszystko dobrze, tylko trzeba pamiętać o tym, że musi nam zostać trochę nasion na kolejny rozsiew, aby nie oddać wszystkiego i czekać 5 godzin na 5 nasionek i odnowa rozsiewać.

3. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Nadwyżka zostanie - w każdym razie zawsze tak było.
    Tutaj fargul ma rację oczywiście.
    Tyle że ja nie mam zamiaru zbierać ręcznie - tylko kombajn z jutrzejszej wyprzy (jak praktycznie).
    I dlatego wolę mieć odliczone ilości dokładnie na zadanie.
    Jeśli będę to robić, to i tak wybrane zadania, więc mogę sobie po kolei odpalać.

A pewnie że trzeba pamiętać.
    Dlatego wysiałabym najpierw spory zapas badyla, tak na wszelki wypadek.

Azile, Dybilas4 oraz ankagdw lubią to.
  4. RosesFarm

RosesFarm Chodząca legenda forum

a nie lepiej zebrać najpierw te 10 tys badyla a potem po kolei robić czasówki i roślinę oddawać do zadań?...Może żle kombinuję :)

5. Bilonge

Bilonge Cesarz forum

W sumie teraz to już na wyspę by się przydały bo na farmie jutro będzie chyba meta.

Czasówki robi się inaczej i nie zbiera a potem oddaje. Nie magazynuje się rośliny.

RosesFarm lubi to.
  6. .Bogumiła.

.Bogumiła. Cesarz forum

Event robię jak najbardziej itemki ładniusie są

0olimpia0 i RosesFarm lubią to.
  7. zzizzie

No to teraz musisz czekać bez tego jednego florka na level, aż dodadzą ci trochę tych leveli na farmie ;)
    Gratuluję i współczuję ;)

Wiem, że nie magazynuje się badyla przy czasówce - ale trzeba mieć zapas na kolejne etapy.
    Można oczywiście wysiać ten badyl wszędzie, a później mozolnie dziobać ręcznie te małe poletka, zbierając najpierw do jednego zadania, później pamiętając o odpaleniu kolejnego, w międzyczasie zastanawiając się, czy na pewno na to kolejne badyla wystarczy...
    ... za dużo z tym roboty jak dla mnie, w tym przypadku wolę mechanicznie i bezmyślnie jechać kombajnem, póki się da.

***kacper***, Azile oraz RosesFarm lubią to.
  8. Kathea

Kathea Baron forum

Tylko że w przypadku czasówek do zadań oddajesz to co aktualnie zbierasz z pola, a nie to co masz w stodole. Więc dobrze mieć trochę w stodole, w razie gdyby się za dużo oddało i nie było na rozsiew, ale to trochę a nie 10tys.

kufynka, -Gargamel- oraz zzizzie lubią to.
  9. zzizzie

Pewnie można to nawet obliczyć, tzn ile trzeba wysiać, żeby na wszystkie czasówki wystarczyło.
    Ryzyko nie polega tu na oddaniu zbyt dużej ilości, bo tak się nie da - system zabiera tylko to, co powinien.
    Główne ryzyko to zapomnienie o odpaleniu zadania czasowego przed zbiorem ;)

Przy zbieraniu kombajnem można by właściwie siać w odstępach... powiedzmy następna turę na tym samym polu, ale kwadrans później. Tyle że wtedy trzeba sterczeć na farmie z budzikiem i zbierać natychmiast, bo inaczej całość pójdzie się czesać i do następnego zadania trzeba będzie na nowo nastawiać zasiewy.

10. -Gargamel-

-Gargamel- Analityk forum

Witajcie farmerzy. BARDZO się cieszę z tego eventu bo mam 200% do stodoły jeszcze przez 19 godzin! Takiego cudu u mnie na farmie jeszcze nigdy nie było.

11. Verbalinka1987

Verbalinka1987 Baron forum

A liczyliscie moze ile trzeba roslin na caly event?

12. zzizzie

Moglibyśmy policzyć.
    Ale mnie na przykład to się nie chce liczyć.
    Pewnie ktoś się poświęci.

EDIT: poświęciłam się - na wysiew badyli do czasówek, po rozsianiu takiej ilości, żeby była na wszystkie pola oraz przy założeniu, że ani razu się człowiek nie pomyli - nieco ponad 2500. Czyli to, co każą oddać podzielone przez cztery (z małego poletka z chutneyem).
    Jeśli coś pokręciłam, korygujcie.

Azile lubi to.
  13. frixi77

frixi77 Ambasador forum

A dlaczemu w 3 i 6 jest tylko misja srebrna ???

14. -Gargamel-

-Gargamel- Analityk forum

Bo tak sobie wymyślili!

Azile lubi to.
  15. zzizzie

Standardowa odpowiedź brzmi: bo tak postanowili twórcy gry.
    Od biedy można się przelecieć po sąsiadach... ale niech to robi kto inny, a nie ciągle tylko ja 8)

***kacper*** i Azile lubią to.
  16. frixi77

frixi77 Ambasador forum

hehh cieszy mnie ta odpowiedz ... myslalam ze moze jest tam jakies drugie dno :p

Azile i zzizzie lubią to.
  17. zzizzie

A wiesz, tego to człowiek nigdy nie wie na pewno 8)
    Okaże się jutro, drobne pół godzinki po starcie eventu 8)xD

Azile lubi to.
  18. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

9tys. ale jak nie będziesz siać precyzyjnie do każdego zadania (plus to co trzeba wysiać do kolejnego) albo zbierać ręcznie, to więcej wysiejesz

edit - pomyłka - 10tys trzeba do wszystkich zadań

Ostatnie edytowanie: 21 lutego 2018
    olga33331, ANIUTKA1959 oraz Azile lubią to.
  19. zzizzie

Do oddania...?
    Bo do czasówek to chyba jednak trochę mniej ;)

20. frixi77

frixi77 Ambasador forum

hmmm mi do oddania wyszlo 10 tys :)

zzizzie jak mniej czasowek przeciez wszytskie sa czasowe ?? Jakim tokiem myslenia idziesz hehe ??? wytlumacz

abc2016 lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.