Opinie Nowe zadanie: Podróż w czasie

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 21 lutego 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. -agax3-

-agax3- Naśladowca mistrzów

Czytam wypowiedzi na temat wszystkich eventow ale tak ostatnio przy tym czytaniu doszlam do wniosku, ze jest spore grono osob bardzo niezadowolonych, ze nie posiadaja tego co inni na wyzszych levelach. Poza tym jest tez sporo osob, ktore obdarowane przez innych zwyczajnie nie potrafia sie cieszyc pomoca lub nawet sa niewdzieczne. Absolutnie nie chce nikogo urazic ale powiem z wlasnego podworka. Jestem bardzo starym graczem ale z przyczyn osobistych przez ponad 4 lata nie bylam na farmie. Wrocilam w lipcu 2017 roku i tylko sobie klikalam, przypominalam i nie mialam jakiejs napinki, ze nie mam wielu rzeczy, ktore przez czas mojej przerwy nie zdobylam. Oczywiscie gdy po kilku tygodniach grania zorientowalam sie, ze mam ogromne braki we wszystkim ( nowe zagrody, drzewa, warsztaty itp) to naturalna koleja rzeczy bylo by zdobyc to czego nie posiadam. Robilam misje by miec np fabryke sejfow czy dawalam na G&T fajne starocia z poczatkow farmy ( drutowniki, mleczne i jajeczne drzewa itp) ale staralam sie zaopatrzyc sie w to co mi potrzebne oddajac cos od siebie. Mam na pnaczach stare sznury co daja jedynie ok 1000 PD i sie robilo bo takie byly czasy na farmie :) A teraz wiekszosc grymasi bo za malo, bo nie tak, bo czas poswiecic trzeba, bo dlugo rosnie a za malo punktow itd itp :) . A kurcze za przeproszeniem czy za darmo cos daja? Ostatnio na G&T obdarowalam pare moich sasiadek prezentami tak po prostu. Bo mialam i czemu sie nie podzielic. Umowilam sie na codzienna wymiane bo troche sasiadow mam przypadkowych przez przerwe.Tylko jedna osoba obdarowana czuje sie zobowiazana i wymienia prezenty ze mna ( oczywiscie wysylam jej codziennie od siebie) A reszta to szkoda gadac . Dasz to wezme i nawet nie podziekuje za specjalnie...
    Mierzi mnie takze to, ze niby gra za darmo, online ale jak wypadasz z obiegu i nie wspierasz gospodarstwa realna kasa to w sumie niewiele z nowosci czy w ogole co kolwiek zdobyc mozesz. Nie ma mozliwosci zdobycia niektorych rzeczy nawet w ilosci sztuk 1 ale np po roku od czasu zaistnienia danej nowosci dla graczy, ktorzy chca grac i miec satysfakcje, ze cos moga po czasie intensywnej pracy zdobyc ( misje w spoldzielniach sa czasmi bardzo wymagajace)....Ilosc eventow imponujaca ale nagrody sa zawsze mizerne. Wiekszosc niestety dostepna za realna kase. Poswiecam jej troche nie powiem, bo to moje hobby troche :) i czesto zwyczajnie czegos chce, ale i tak ta zaleznosc nie pasuje mi do free and online :)

2. dszmyd

dszmyd Hrabia forum

No i u mnie też zielony Start zmienia się w Przerwij, gra startuje, zegar zaczyna iść, ale przycisk Oddaj jest nieaktywny, zegar rusza, nie mogę oddać więc przerywam i tak za każdym razem :(
    Odświeżałam kilka razy i też nic :(

3. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

sprawdz sobie nastepujace poradniki..
    tam znajdziesz odpowiedzi..
    https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/historia-eventów.10518/page-13#post-1436972

https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/zejście-do-świątyni.44929/

abc2016, -agax3- oraz olgs3 lubią to.
  4. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Po kliknięciu tego zielonego ptaszka pojawia się po prawej stronie okna gry (nad paskiem sąsiadów) pasek postępu w misji, prawda? Jak najedziesz tam kursorem na biały pasek pod budzikiem, to pokazuje się postęp. Np. 0/1000. Zbierz teraz jedną roślinkę. Po chwili powinno się to w pasku zapisać i będzie 4/1000. Sprawdź czy tak jest.

5. dszmyd

dszmyd Hrabia forum

No i poszło, wielkie dzięki dotikampo :):):)
    Już nie ważne czy ja tak " w międzyczasie " zgłupiałam czy coś się zmieniło, ważne, że gram dalej :)
    Dziękuję, że Ci się chciało :)
    Na pewno to kiedyś komuś oddam :)

6. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Bardzo się cieszę się, że poszło:)

-agax3- i -norbijas- lubią to.
  7. frixi77

frixi77 Ambasador forum

-norbijas- i -agax3- lubią to.
  8. -Batka74-

-Batka74- Mieszkaniec forum

Stoją już sobie itemiki na wyspie i czekam aż ostatni zbiór dojrzeje i sprzątnę pnącze :D
    Evencik zaliczam do przyjemnych, tym razem bez bonusu, na spokojnie z cmj i mimo demolki.. a co tam, jak w życiu czasami przemeblowania i zmiany aranżacji potrzebne xD Co do drugiego...to roślina gotowa tylko chyba szybciej samemu te doniczki by z gliny zrobił i w piecu wypalił...ale czasu jeszcze sporo to w końcu wylecą:p

-agax3- lubi to.
  9. niki1990

niki1990 Komandor forum

no to zostały dwa ostatnie zadania i jutro koło południa odpalamy pnącze

-agax3- lubi to.
  10. -agax3-

Swiete slowa :) Ja od wczoraj przy zdobyciu ponad 11tys fiolka niebieskiego bo mi na kole przypadlo torche bonusow do stodoly krece jakies 3-4 doniczki w ciagu doby. Sieje dlugodojrzewajace rosliny przeplatane drzewami i zagrodami. Mam puchary 30/30 a i tak to jakas masakra z doniczkami... Pewnie do kieszeni chca nam zajrzec i wyciagnac od niecierpliwych realna kaske niestety :)

Tylko pozazdroscic szczerze moge :)

Posty połączyłam, na forum nie piszemy postu pod postem, jeżeli chcesz coś dopisać użyj proszę opcji Edytuj.
    Mod Yasmina

-Batka74- lubi to.
  11. Dotti

Dotti Wielki mistrz forum

U mnie również event przeszedł do historii. :) Bez bonusu z Koła (ten omijał mnie tym razem szerokim łukiem.. :p), na spokojnie i bez pośpiechu. Itemy oczywiście staną w ogrodzie ozdobnym na Wyspie - na pnącze będę przenosić je tylko i wyłącznie wtedy, kiedy jego bonus okaże się być przy czymś pomocny w przyszłości - póki co, szkoda marnować ich potencjału. ;)
    Pamiątkowe zdjęcie pnącza zrobione. :) I oby pojawiało się więcej tego typu eventów, przy których trzeba choć trochę pomyśleć i pokombinować. :D

Bahama wraca do swojego dawnego wyglądu, a ja wędruję na hamaczek, bo i Myszkieterów mam już za sobą. :)

12. -agax3-

Z racji tego ze naprawde jestem laikiem w wielu sprawach bardzo przepraszam moderatorow, ze lacza moje odpowiedzi na posty w jedno bo ja zupelnie nie znam sie na tym. Moze jesli ktos mi to wytlumaczy to bede dzialala tak jak byc powinno. Widze post i chce na niego odpowiedziec ale nie wiem jak moge wiecej odpowiedzi na kilka postow uzywac w jednym okienku. A w chwili obecnej jestem jak jaskiniowiec wypuszczony w ere kosmiczna. Przepraszam raz jeszcze i jesli ktos bedzie tak mily to moze mnie poinformuje gdzie co i jak albo gdzie poczytac o tym moge :) Za utrudnienia i usterki przepraszam baaaaaaaaaardzo :)

13. agnieska

agnieska Ekspert forum

Ja klikam "Start" i to wszystko. Dalej tylko zbieram - nic więcej nie klikam , a zadania się zaliczają.

14. .-Kamilka-.

.-Kamilka-. Forum Pro

Witam
    Czy zegary czasu które zostaną w stodole będą wymienione na PD albo SG?

MOD_Yasmina lubi to.
  15. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Klikasz polecenie odpowiedz w postach na które chcesz odpowiedzieć i dopisujesz swoje kwestie lub odpowiadasz na jeden post, dodajesz odpowiedź, następnie odpowiadasz na kolejny, ale już nie dodajesz odpowiedzi tylko edytujesz swój post i wklejasz ten drugi cytat z odpowiedzią.
    A w temacie, moje itemy stoją grzecznie od rana na łące, a pnącze ma kolejną szarą gałązkę. Ewent fajny, dostępny dla każdego gracza, który lubi trochę pokombinować. :D

16. dszmyd

dszmyd Hrabia forum

No u mnie też tak było i było super, teraz coś się u mnie podziało i nie jest juz tak prosto, ale już bliżej niż dalej :)

agnieska lubi to.
  17. MOD_Yasmina

MOD_Yasmina Guest

-agax3- i .-Kamilka-. lubią to.
  18. -agax3-

Bardzo dziekuje :) Czasem proste rzeczy sa nie do ogarniecia :) Super pomoc ;) THX

19. .-Kamilka-.

.-Kamilka-. Forum Pro

Dziękuję

MOD_Yasmina lubi to.
  20. Ola_-

Ola_- Stały bywalec

Event skończony, bez zużycia sn, szybko poszło ;) Dawno już nie robiłam eventu, ten mi się bardzo spodobał.
    Itemy na pnączu gdyż rzadko odwiedzam farmę.
    Powodzenia wszystkim :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.