Nowe nagrody na kole.

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika hlnrys, 1 sierpnia 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

1. Czy te nagrody to Jacpoty, czy "zwykłe" ?

2. Dodane będzie osiem nagród, a żadna nie usunięta.
    Moja podstawowa wiedza matematyczna mówi mi, że w takim przypadku zmaleją szanse na pojawienie się na kole konkretnej nagrody.
    Czy tak będzie faktycznie ?

Marrylan lubi to.
  2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Tak jak jest napisane w OO, nowy Jackpot czyli nowa nagroda główna:

"Wraz z wyprzedażą wejściówek zostanie zaktualizowana nagroda główna na kole.
    Nowością jest przedmiot: Lot UFO."

Przy pozostałych nowościach takiej informacji nie ma, tak więc będą to nagrody zwykłe i jak wszystkie pozostałe, występujące na kole losowo po zakończeniu wyprzedaży.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. hlnrys

1. mamy z głowy, zostaje 2.

Dla Jacka nic się nie zmieni.
    Jeden dojdzie, inny będzie usunięty.

A co ze zwykłymi ?
    Szansa pojawienia się na kole jakiejkolwiek zwykłej nagrody (tej której wypatrujemy) zostanie zmniejszona dzięki dołożeniu tych ośmiu nowych pozycji ?
    (tak mi wychodzi z rachunków)

Marrylan lubi to.
  4. SMOD_Atena

Tak to powinno być, zawsze tak jest, że jak dochodzą nowe nagrody a nie są usuwane te, które już na kole są to wszystkie pojawiać się będą losowo choć z moich obserwacji wiem, że częstotliwość pojawiania się nagród jest bardzo różna i tutaj nie ma żadnej reguły.

Czy jeszcze w czymś mogę Ci pomóc?

5. hlnrys

Nic nie rozjaśniasz.
    To że nagrody pojawiają się losowo, to wiadomo.
    Piszesz, że częstotliwość pojawiania się jest różna.
    Czy jest inna dla każdej nagrody ?
    Np szansa na pojawienie się SP jest inna niż na pojawienie się zagrody ?
    Czy też wszystkie zwykłe nagrody są losowane z jednej puli i mają taka samą losowość, a w tym przypadku dodanie kolejnych nagród do puli, zmniejszy szanse na pojawienie się tej konkretnej ?

Marrylan lubi to.
  6. SMOD_Atena

hlnrys napisałam, że z moich obserwacji, zapewne sam widzisz na kole, że różne nagrody pojawiają się z różną częstotliwością. Nie posiadamy tak szczegółowych informacji na temat losowości i częstotliwości pojawiania się poszczególnych nagród na kole, ale dla pewności dopytam jeszcze, proszę o cierpliwość.

7. hlnrys

8. cyfrzakk

cyfrzakk Cesarz forum

pewnie losowość zależy trochę od id gracza, i losowy schemat kodowania cyferek z id w specjalnym algorytmie przypisuje do danej nagrody, coś w tym jest

9. SMOD_Atena

hlnrys gdybyśmy otrzymywali informacje na temat częstotliwości pojawiania się poszczególnych nagród na kole czy też losowości trafianych nagród to takie informacje znalazłyby się w odpowiednim poradniku. Niestety szczegółowych informacji w tej kwestii nie otrzymujemy.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

10. hlnrys

Takie informacje otrzymaliście.
    Wiem, że szansa na trafienie jednej z 12 nagród jest taka sama, natomiast częstotliwość pojawiania się na kole jest indywidualna.

"Za każdym razem mamy 12 możliwych do wylosowania nagród, a szanse na zdobycie każdej z nich są takie same, co odróżnia stare Koło od nowego.
    Ponadto dobór możliwych nagród jest oparty na nowym systemie losowości. Każdej z nagród przypisany jest poziom zainteresowania, wynikający z potrzeb gracza na danym poziomie gry. Podział nagród na 4 etapy jest oparty na kilku czynnikach.
    Przykład: Gracz z 20 poziomem będzie bardziej zainteresowany otrzymaniem jabłoni niż ten na 90 poziomie. Dlatego w jednym przypadku nagroda będzie miała poziom I, a w drugim IV.
    "

https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/farmerskie-koło-fortuny.10447/

Końcówka #1

Czytajmy poradniki (oboje).
    xD:cry:xD

Do zamknięcia.

Marrylan lubi to.
  11. SMOD_Atena

Ach no widzisz u mnie już nawet krótkotrwała pamięć szwankuje a co dopiero taka odległa historia, muszę sobie to gdzieś zanotować. Na szczęście sam odnajdujesz właściwe informacje i skoro do zamknięcia to zamykam..

hlnrys lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.