Opinie Nowa strefa gry: "Kryształowe Wodospady"

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 21 lipca 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. cyrkonka

cyrkonka Młodszy ekspert

Skąd wezmę te fiolkę wzrostu?

2. empatyczna

empatyczna Chodząca legenda forum

Jest do zrobienia w alchemiku lub kupisz na targu zakładka rzemiosło:)

Nutka lubi to.
  3. cyrkonka

cyrkonka Młodszy ekspert

ok dzięki kupiłam. Ostatnie pytanie i już nie męczę Was.... Jeżeli za 9 godz mam drzewa a czas fiokli jest 4 godz tylko - to teraz ją dać czy 4 godz przed zbiorem drzew?

4. Marrylan

Marrylan Chodząca legenda forum

Przed samym zebraniem drzewn;)

5. cyrkonka

cyrkonka Młodszy ekspert

Dzięki:) ale chyba muszę wyliczyc ok 4 godzin wczęsniej bo jak 10 % skraca czas to przed zbiorem od czego skróci...? hmmm.

Marrylan lubi to.
  6. Marrylan

Marrylan Chodząca legenda forum

Skraca od podstawowego czasu po jakim drzewko jest gotowe do zbioru . Po użyciu fiolki trzeba tylko zdążyć z zebraniem drzew zanim skończy działać /czyli zebrać drzewka w ciągu 4 h/. Można ją użyć nawet przed samym zebraniem.

Mariolka7214 lubi to.
  7. cyrkonka

cyrkonka Młodszy ekspert

Dziękuję wszystkim!!!!

Ostatnie edytowanie: 7 października 2017
    Marrylan lubi to.
  8. tigre

tigre Fanatyk forum

a nie pokręciłyście czegoś? a raczej chodzi Wam o inne rzeczy tak mi się wydaje- jeśli juź drzewka stoją to wrzucasz przed samym zbiorem i wtedy ten następny zbiór masz szybciej ( tu chyba się nie dogadałyście) by działało na te co postawisz to najpierw zapodaj fiolkę potem ustaw drzewka
    a te 4h to ni w kij ni... chyba, że np ma się teraz zebranie xl ek i za 2 h zwykłych no to wtedy next zbiór xl ek skraca i jeszcze zwyklaki się zdążą załapać
    a mi się trafiło +100 do stodoły to zamiast eventówki wystawiałam dzisiaj bikini hihihi i poszłooo ...a już miałam na GT pożyczać bo za mało było by się wyrobić nawet z SP

Nutka i SperanzaE lubią to.
  9. cyrkonka

cyrkonka Młodszy ekspert

No to teraz już mam namieszane.... Wczoraj nie wyszło, te 10 min zabrakło i robię 5 zad. jeszcze raz:( Mam fiolkę na przyszłość, przyda się, teraz tylko muszę gdzieś doczytać zasady jej działania. Dzisiaj trochę info o bikinii i drzewku jakimś tam, nawet jeszcze nie wiem co z tym bikini rośnie. Także na wieczór lektura. izielinska? Znałam kiedys Izę Zielińską z Żor:)

10. tigre

tigre Fanatyk forum

To nie ja ;) i teraz już inne nazwisko bo to stare dzieje jak farmę zakładałam :) :)
    ile masz tych bikini? bo u mnie to blokowało a szkoda mi było desek na robienie czegoś co do paska idzie i dopiero plus sto do stodoły uratowalo sytuację :)
    - pierwszy czas masz w nosie bo i tak nie odpalasz misji
    - stawiasz drzewka
    - lejesz Zośką
    - czekasz
    -odpalasz ciasteczko (+1)
    - odpalasz fiolkę
    - odpalasz misję
    - zbierasz (powinno być 7 szt z dzrzewka)
    traktujesz turbo zoską
    - traktujesz zwykłą zośką (+2)
    - sprawdzasz czy ciasteczko jeszcze działa (powinno być 7 szt z drzewka)
    zbierasz
    powinno wystarczyć 15 drzewek (będzie trochę ponad stan owocków bo 210jeśli dobrze liczę w pamięci ;)

toDzasta i ***kacper*** lubią to.
  11. ruda120

ruda120 Ekspert forum

ile potrzeba drzew makadamii?

12. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Jeżeli będziesz zbierać na dwa razy z super nawozem Zosi, ciasteczkiem ananasowym to wystarczy 15 drzewek. Pamiętaj tylko, żeby uruchomić zegar przed samym zbiorem, a po zbiorze podlać turbo nawozem i Super nawozem Zosi.
    Jeśli chcesz wykonać zadanie jednym zbiorem, to potrzebujesz 29 drzewek.

Nutka lubi to.
  13. ruda120

ruda120 Ekspert forum

Bardzo dziekuje :) biorę się do sadzenia

14. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

Nowa strefa nie jest nowa, więc wątek zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.