Opinie Nowa strefa gry: "Kryształowe Wodospady"

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 21 lipca 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. joycy74

joycy74 Ambasador forum

ciasteczko ananasowe daje +25 % czyli jeden owoc więcej

RosesFarm i picantinio2012 lubią to.
  2. picantinio2012

picantinio2012 Półbóstwo forum

no dobrze poszło, choć znowu kupiłam "cały" sad drzewek, teraz zwierzaki.. zastanawiam się o co właściwie chodzi w tej misji odkrywania kolejnych pól... czy o kupowanie niepotrzebnych póżniej w dużej ilości drzew i zagród? to nie jest wyścig z czasem tylko niepotrzebne odkrywanie dna w sakiewce :(

3. JaZnowuTu

JaZnowuTu Forumowy żółtodziób

Hej. Wykupiłam w drzewie mądrości ,,Wejdz do lasu tropikalnego" Nie wiem teraz gdzie mam kliknąć żeby wejść do tego lasu....gdzie on jest?

4. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

przepraszam, nie było mnie na forum.....nie mialam czasu...ale widze ze juz pomoc byla :)

5. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

JaZnowuTu zerknij proszę na grafikę wyspy:

Po odblokowaniu runy tej kłódki już nie powinno być i jak klikniesz w tym miejscu to otworzy się nowa powierzchnia tropikalnego lasu.

6. ewanta

ewanta Komandor forum

witam wieczorowo. robię przedostatnią misję na czas - przede mną tylko ta z bikini i tu moje pytanie: mam tylko 5 sztuk fabryk, nie chciałabym budować więcej bo zbieram narzędzia na rozbudowę menażerii i manufaktury.
    czy macie jakiś sposób na ogarnięcie tej misji 5 sztukami fabryki? jakimiś cudami z rzemiosła? mogę nawet podsypać super paszą ale ni w ząb mi nie wychodzi 20 sztuk w ciągu 18 h. przepatrzyłam całe pnącze i nie mam żadnego przyspieszającego produkcję w warsztacikach.
    może jakieś rady od bardziej doświadczonych graczy?
    z ulepszeń posiadam tylko 2 żółte fabryki.

7. agucha31

agucha31 Chodząca legenda forum

No niestety ale bez dobudowania nie wydołasz z 5 sztukami nie ma szan chyba ze na kole trafisz 100% lub 200% do stodoły i to na samym początku przy 1 zbiorze ale w inny sposób nie ma możliwości

ewanta lubi to.
  8. ewanta

ewanta Komandor forum

to jeszcze krótkie pytanie: mogę tylko dwie dobudować? z SP powinno się chyba udać? już mnie pomroczność ogarnęła bo kombinuję z produktami z rzemiosła i wyliczam przeliczam ...

9. tigre

tigre Fanatyk forum

Ja kombinowałam i z podsypką niby się da tylko..... z budzikiem nie robię a tu by tak trzeba ......dwa falstarty i odpuściłam :) na GT pożyczę te [ciach] :) a może z kibelków zamiast durnot innych paskowych się trafi bikini ....generalnie mam w nosie ;)

Niestosowne słowo usunęłam i proszę o stosowny dobór słów.

SMOD_Atena

Nutka i ewanta lubią to.
  10. SMOD_Atena

ewanta z 7 zwykłymi fabrykami powinnaś się wyrobić, pod warunkiem, że masz odkrytą runę "Pilny gospodarz" i:

- masz 7 gotowych do zbioru fabryk,
    - odpalasz misję,
    - zbierasz z fabryk i karmisz je super paszą i wodą: czas hodowli - 8:38 (z runą),
    - zbierasz po raz drugi i powtarzasz czynności.

Przy zbiorach z zegarkiem w ręku, zbierzesz 21 sztuk bikini w ciągu ok. 17h i 20 minut ( w zaokrągleniu 4 minuty).
    Nie brałam pod uwagę bonusów z pnącza ani przetworów z dzielnicy.

11. agucha31

agucha31 Chodząca legenda forum

Tak jak Atenka juz napisała, niestety z zegarkiem w ręku wtedy co może nie być łatwe

ewanta lubi to.
  12. SMOD_Atena

Jak ewanta ma na bieżąco dostęp do gry, czyli może zajrzeć i zebrać z tych fabryk w momencie kiedy będą już gotowe do zebrania to najwygodniej chyba byłoby powiedzmy, uruchomić produkcję w tych 7 fabrykach ze zwykłą paszą i wodą np...jutro ok 14-tej, do zbioru byłyby następnego dnia ok. 7:20 rano, wtedy odpaliłaby misję, zebrała, nakarmiła super paszą i wodą, drugi zbiór byłby ok 16:00, znowu super pasza i woda i ostatni zbiór o ok. 00:40 o ile się nigdzie nie pomyliłam.

Nutka, ewanta oraz agucha31 lubią to.
  13. ewanta

ewanta Komandor forum

dzięki bardzo:) z bólem serca dobudowałam dwie fabryki... zobaczymy jak to u mnie wygląda z tym zbieraniem o czasie... czasami zapominam. chyba budzik będę nastawiać- tylko co w pracy powiedząxD

tigre i gosiagosia60 lubią to.
  14. cyrkonka

cyrkonka Młodszy ekspert

Witam, czy kerststol działa na super nawóz Zosi drzewkowy tez? Czy tylko na zielony zwykły...?

15. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Drzewa Zosi,nie dają super nawozu,tylko super nawóz Zosi,który nie przyspiesza wzrostu,a powiększa zbiór.

Ostatnie edytowanie: 7 października 2017
  16. cyrkonka

cyrkonka Młodszy ekspert

Dziękuję, a co przyśpiesza? 10 min mi braknie...:(

17. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Zależy czego wzrost chcesz przyspieszyć.Są różne opcje - uszlachetnienie,pnącza,dopalacze,mikser.

Nutka lubi to.
  18. picantinio2012

picantinio2012 Półbóstwo forum

drzewa przyspiesza nawóz turbo..

19. cyrkonka

cyrkonka Młodszy ekspert

mam nawóz turbo, nie ma czegoś co na slot można skrócić czas wzrostu drzewa?

empatyczna lubi to.
  20. empatyczna

empatyczna Chodząca legenda forum

Na farmie nie ma na wyspie jest fiolka wzrostu..:)..a turbo nawóz działa i na wyspie i na farmie..:)

Nutka lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.