Opinie Nowa strefa gry: "Kryształowe Wodospady"

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 21 lipca 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. oset53

oset53 Chodząca legenda forum

Dzień dobry
    Udało mi się odkryć dwie części ale z trzecią będę miała dużyyyyy problem bo takich ilości
    zwierząt ani produktów nie posiadam. Marnie to widzę tym bardziej że pasza strasznie długo się produkuje.
    No cóż,mówi się trudno, może za rok odkryję i tę część:oops:xD

SperanzaE, JohnLock oraz jagódka133 lubią to.
  2. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

ja też wcale dłużej nie gram, wyspa skarbów odblokowana: na razie 2 części ale tyle wystarczy w końcu, aż tyle itemów nie mam. A teraz muszę przerwać jej odblokowanie, żeby zabrać się za wodospady.Odblokowałam je za ZB(zostało mi jeszcze125 szt) i Farmarki(zostało mi jeszcze 859). 3 część też bym zrobiła bo trochę zapasów mam, a reszta za SG( po coś te kilkadziesiąt milionów mam). Zwierzęta i produkty mam. Owoce poszły na ostatni poziom pucharu, oraz na wyspę skarbów. I co zrobić płakać? Nie zamiast wydawać SG to poczekam. Za chwilę event i CMJ będzie odpalony to sobie będę sadzić rośliny i zbierać na odblokowanie wodospadów. Nie sztuką wydać miliony SG jak można samemu podgonić. Przecież nie muszę ich odblokować już dziś. Mogę to zrobić i za tydzień.

3. Rafauek16

Rafauek16 Aktywny autor

A do zrobienia misji to zwierzęta podstawowe tylko można oddawać?

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Tak, oprócz roślin, owoców z tropikalnych drzew, produktów z wyspy, tylko podstawowe zwierzęta z wyspy:

5. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Coś tam napiszę ale nie wiem czy to ma jakiś sens.
    Nasze opinie i tak nie będą brane pod uwagę, bo po prostu ktoś w BP podjął taka decyzję i wprowadzenie do gry nowej wyspy stało się faktem (to nie jest ankieta niestety).
    Możemy sobie ponarzekać, że siania będzie więcej przy następnych eventach ale widzę, że Ci którzy najwięcej byli przeciwni wprowadzeniu do gry nowego obszaru, sami w pierwszej kolejności go otworzyli - i po co ten "lament" "bunt" czy jak go tam nazwać.
    Zrozumiałabym wpisy gdyby na znak protestu nikt nie aktywował Krainy Kryształowych Wodospadów.
    A jak już stało się to faktem, to po prostu głupotą byłoby nie otworzyć nowego obszaru i zostać w "tyle".

6. MariuszBoss.

MariuszBoss. Forumowy żółtodziób

Może ktoś napisać jak odkryć strefe za strumykiem bo nie ma jak tego zrobić skorzystałem ze wszystkich odkryć ale jednak połowę wyspy jest dalej zakryta jaki to odkryć?

jagódka133 lubi to.
  7. kacper_07

kacper_07 Ambasador forum

Już wcześniej było to opisane. Kolejne 'pola' będą do odkrycia za kilka tygodni...
    W OO-
    Druga część aktualizacji pojawi się za kilka tygodni.

8. MariuszBoss.

MariuszBoss. Forumowy żółtodziób

Ok. Dzięki :)

9. Lunari78

Lunari78 Książę forum

nie musisz robić eventów nie są obowiązkowe

10. dzita56

dzita56 Czeladnik forum

Może i to proste z Kryształowymi Wodospadami. Ja oddałam 40 bananów , i pozostałe 3 rzeczy a dalej mam połowę posiadłości. Co zrobić. Proszę o podpowiedź

11. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

2 posty wyżej masz odpowiedz....

hlnrys lubi to.
  12. SperanzaE

SperanzaE Baron forum

Czy ja wiem? Niech każdy robi co chce. Ja tam się cieszę i powoli, krok po kroku będę odsłaniać kolejne części nowej strefy. Ale przecież nie jest to obowiązkowe. Jeśli więc ktoś z tego zrezygnuje to według mnie wcale nie będzie to głupotą. Jak ktoś nie chce to nie musi. Możliwe, że kolejne eventy na wyspie będą bardziej wymagające niż dotychczas ale nie sądzę, żeby bez nowej strefy nie dało się ich ukończyć.

Nutka i gosiagosia60 lubią to.
  13. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Może użyłam zbyt mocnego słowa ale podtrzymuję to, że jak już nowe pole jest w grze, to warto go otworzyć ale oczywiście obowiązku nie ma. Każdy decyduje sam czy nowe pole mu się przyda.
    Mnie zależy na owocach z drzew i dlatego ustawiłam na niej same drzewa. Zobacz ceny owoców wyspowych - w tej chwili są one bardzo drogie i nawet po to aby zasilić swoje konto warto je zbierać z nowej wyspy i sprzedawać.
    A co do wykorzystania wyspy Kryształowych Wodospadów podczas eventów, to mam nadzieję, że szybko to nie nastąpi (z powodu tego, że wielu graczy nie będzie miało jej otwartej).

tereska1108 i Nutka lubią to.
  14. dzita56

dzita56 Czeladnik forum

Dziękuję za odpowiedź. Informacji nie doczytałam. A teraz już wiem.

15. -małgoś-

-małgoś- Stary wyjadacz

Dwie części odkryte na trzecią brak farmarek.Nie to abym narzekała bo do gry nikt mnie nie zmusza ale przyznam że zaczyna mnie nudzić i z każdym dniem więcej i więcej. Co mi po nowej wyspie czy grafice jak to tylko kolejne zbieranie czy sianie. Nic ciekawego ot kolejne pole. Na rynku szybko zarabiam miliony i tak samo tracę. Nie mają wartości sianogrosze ot tylko duża cyfra. Nowość -pnącze....o jaka była radość. Dziś jego przesyt. Gram 6 lat z przyzwyczajenia ale zaczynam nie pojmować na siłę "rozwijania"gry. Kiedyś była przyjemność z przeskoków na nowe poziomy (było trudniej). Dziś ot nowy poziom. Radocha z eventów. Dziś do znudzenia event za eventem albo nakładają się. Jedynie przydatna w grze zmiana i ciekawa to magazyny. Zapowiadało to drogę farmera ku nowemu...ale nie. Zaczynamy znowu od odgrzewania starych kotletów no tym razem z rzeczką przez sam środek. Może poproszę o pomysł różowej wyspy na różowe zagrody i złotego lasu ze złotymi drzewami (żart).

16. Anuszki

Anuszki Półbóstwo forum

Zgadzam się z Tobą, mam takie same odczucia kiedy wchodzę na farmę. Robię to z musu i z przyzwyczajenia. Co do kolejnej wyspy to dziwi mnie dlaczego trzeba kupować wodę skoro przez wyspę przepływa rzeka?

eliza9070 i tereska1108 lubią to.
  17. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Myślę,ze dalsze męczenie się nie ma sensu. Nuda,przymus,przyzwyczajenie...Serio? Jest tyle innych rzeczy do robienia

18. Daisy44

Daisy44 Półbóstwo forum

Polecam przerwę w w grze. 8) Dobrze Wam zrobi :)I nie tylko Wam;) Jeszcze nie słyszałam o zabawie z przymusuxD

19. Anuszki

Anuszki Półbóstwo forum

Drodzy przedmówcy :) Dziękuję za zainteresowanie ale to jest forum, na którym można z czegoś się cieszyć jak i narzekać. Mam do tego prawo :p więc jak na razie narzekam ;) Przyjdzie moment kiedy będę się cieszyć xD Puki co nie mam powodu.
    Ps. Jeśli wpis razi, można go ominąć ;), pozdrawiam serdecznie ;)

Ostatnie edytowanie: 1 sierpnia 2017
    tereska1108 lubi to.
  20. polnygryzoń

polnygryzoń Hrabia forum

Moim skromnym zdaniem po odblokowaniu całości będą wprowadzone ewenty odrębne dla bahamy z przyległościami i odrębne na farmie. Tylko zastanawiam się czy to wszystko ma sens. Ewenty są na zasadzie wysiej badyl, zbierz wypadajki, przemiel, oddaj i zapomnij o ewencie. Brak jakiekolwiek urozmaicenia. Brak powiązania z zasobami stodół. Gram już długo, ale coraz częściej zastanawiam się czy to ma sens. Nawet zrobiłem sobie dwumiesięczną przerwę w tym roku. Pewno zabawię się jeszcze do końca roku? może krócej? - jak nic się nie zmieni to pożegnam się z farmeramą, choć ją lubię bo jestem z natury pacyfistą i żadne strzelanki ani inne wojny mnie nie interesują. Ale w realnym zyciu jest też b. dużo ciekawych rzeczy i raczej nuda mi nie grozi.

Ostatnie edytowanie: 2 sierpnia 2017
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.