Opinie Nowa strefa gry: "Kryształowe Wodospady"

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 21 lipca 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

Witajcie Farmerzy,

Ahoj, farmerze! Poznaj zupełnie nową strefę gry na BAHAMARAMIE: Kryształowe Wodospady. Możesz ją odblokować w spółdzielni, w świątyni małp lub SklepoRamie!

ScreenHunter_1379 Jul. 18 15.22.jpg

Poniedziałek 24.07.2017, godz. 14:00

Pozdrawiamy,

Zastrzegamy sobie prawo do edytowania tego wątku w przypadku, kiedy Community Manager prześle nam informacje na temat zmian lub uzupełnień.

2. hasiokos

hasiokos Młodszy ekspert

tylko marek nie mam, trzeba nahodować

3. 11eveline

11eveline Książę forum

Dlaczego w misji "kryształowe wodospady" są gwiazdki, a nie ZB? A swoją drogą za 4 duże pola mamy zapłacić 40 ZB - drogo!

4. dzidzio2

dzidzio2 Młodszy ekspert

No to szykować farmerzy banany, zapasy oraz oczywiście farmarki. Bez tego ani rusz....:))

5. mrobert15

mrobert15 Czeladnik forum

znowu kolejne pole do obrabiania :(
    jak długo jeszcze? i po co to?
    przy zadaniach eventowych przybędą kolejne tysiące roślin do zebrania ...
    bez kombajnu ani rusz - i chyba o to tu tylko chodzi...:(

6. hp25

hp25 Forum Pro

Jak dla mnie ten poradnik totalnie nieczytelny.
    To co mam wybór czy nie mam wyboru? Jeśli mam wybór to jak on wygląda. Tak w ciemno?

tereska1108 lubi to.
  7. blazers

blazers Wszystkowiedząca wyrocznia

Nigdy nie byłem , nie jestem i nie będę fanem dodawania kolejnych pól.
    Doskonale wiadomo z czym to się wiąże /więcej badyla eventowego , sprzedaż pomocników , niższe ceny na targu itd./ , a jaki sens dla graczy /nie klikaczy/ ?
    Coraz mniej strategiczna ta nasza farma .......
    Chętnie wysłucham opinii , tylko nie w stylu że w pasku za dużo się kurzy8).
    Sztuka dla sztuki.
    Odblokowanie nie powinno stanowić żadnego problemu , nie jest jakoś specjalnie drogo , wręcz bardzo przystępnie.
    Postawię drzewa i zapomnę o temacie.
    Jedynie współczuję jak ktoś gra bez maszyn , coraz mnie zabawnie to wygląda.
    Dodam , że bankowo jaja wszelakie będzie można wstawiać i jeszcze szybciej poziomy /je rozbudujcie do 300 F i 600 B/ będą lecieć.

Jeszcze drugą część aktualizacji szykują ..... strach się bać.

Ostatnie edytowanie: 21 lipca 2017
  8. -karol1299-

-karol1299- Nadzorca forum

Nowe pole dobrym pomysłem jak dla mnie nie jest (menażerie znacznie lepsze), ale jako że pole dosyć małe, a na bahamie sporo dodają (może planują kolejną serie drzewek), wiec może aż tak źle nie będzie.
    Byle by tylko nie dawali eventu z dostępem do każdej łąki w grze.

DonJohn lubi to.
  9. [Mateusz13]

[Mateusz13] Nadzorca forum

no i fajnie :) jak dla mnie idealna na drzewa :D

.Remik8., agni33 oraz edytka1978 lubią to.
  10. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

bez przesady siać nie musisz jak nie chcesz ani obrabiać ani odkrywać
    przymusu nie ma a kto chce to odkryje
    na Bahamie jest za ciasno od dawna w stosunku do tego co tam jest do tej pory
    chcąc mieć wszystkiego po trochu np - to marne szanse by pomieścić
    a pd do zdobycia rośnie Ci wraz z poziomem
    ja bym się bardziej martwiła o wartości wyspowych dóbr jakie są do oddania

dla mnie spoko i najwyższa pora choć nie wiem czy wszystko od razu odblokuję
    bo skoro 1 część daje nam nową strefę to pewnie druga aktualizacja dołoży drugie tyle roślin, zwierząt i misji :(

a jak dają event i trza wszystko demolować jak było w tym co się dopiero co skończył?
    chcąc zrobić event trzeba wyrywać las i zwierzaki zamykać?
    przecież już tak dali nasion do siania ponad miejsce

nie ma tu żadnej reguły bo BP ma swoją logikę
    i nawet mając tak mało miejsca jak dotąd potrafili zaserwować tysiące eventówki
    do siania w tydzień​

coś zrobić trzeba było w końcu z wyspą więc bez przesady że mnie zmuszą do siania jeszcze większego niż dotychczas :p
    piszą że mamy ale ten zapis można faktycznie rozumieć różnie:( - może się tu ktoś wypowie dopyta itp ;)

Strefa nie jest powiązana ze sposobem odkrycia,
    zatem sami możemy dokonać wyboru,
    jednak aby odblokować wszystkie części, należy użyć każdego ze sposobów.
    Kolejność odkrywanych stref jest zawsze taka sama.

czy to oznacza że w zależności od której zacznę? czy mamy tą kolejność narzuconą?

11. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Nie,nie i jeszcze raz nie.Nawet jak by za darmo była to nowa wyspa,to bym jej nie chciała.Ja używam maszyn na stałe,więc te 3 kliknięcia więcej mnie nie zbawią,ale osobom bez kombajnu współczuję.Poza tym wspomniane już ceny na rynku no i mega wielka ilość eventówek i wypadajek.Dla mnie okropna zmiana.

Przeczytałam poradnik - faktycznie jest prawie za darmo....Ale tak czy siak,mnie się to nie podoba.

12. -karol1299-

-karol1299- Nadzorca forum

Nie ma co liczyć na jakakolwiek poprawę względem eventów.
    Eventówki będzie po prostu proporcjonalnie więcej jak dadzą nam możliwość siania na wszystkich polach, jak dadzą tylko dwie to co to zmieni? I tak trzeba je demolować i przestawić na event.
    Opcji że zostaną te same ilości badyli nie ma co brać pod uwagę (a zapewne stanie na tym że w skali do rozmiaru pól będziemy mieli więcej siania).
    No plus oczywiście więcej klikania jeśli nie chcąc zdobyć na minus pod względem cen, eventów czy ilości towarów w przyszłych misjach.

Ale no cóż, jeśli dodadzą parę drzewek i zagród to nowa wyspa jeszcze sens ma. ale w dalszym ciągu, nie an wystawieniu wszystkiego co się ma gra polega.

Nutka, bazyl2211 oraz AnnDżelina lubią to.
  13. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

ale ja nie liczę że dadzą mniej do siania pewnie że dadzą więcej i dorzucać nam jeszcze zaczną co chwilę nowe zwierzę, drzewo i roślinę
    już sama nie nadążam ile drzew nie mam z zagrodami za chwilę będzie podobnie

mnie chodzi o to że nie ruszając nic, nie zwiększając miejsca i tak zrobią dokładnie to samo :(
    czyli coraz więcej i więcej będą wymagać w zamian za coraz mniej​

opinie graczy rzadko kiedy biorą pod uwagę i tak robią co chcą i jak chcą.

Ja to i tak już wybieram czy i co robić i robię coraz mniej a bardziej staram się grac po swojemu
    co okazuje się największym wyzwaniem

więc się zgodzę z obawami ale znając BP to i bez aktualizacji dorzucą wszystkiego więcej i będą włączać 3-4 eventy jednocześnie

pomijając mini eventy które gracze jeszcze lubią

i tak nie wszystko jest super bo zauważmy że rzeczka jest przez środek niby to wizualnie piknie ale super pól to tam za dużo nie wejdzie jeśli w ogóle będzie je można tam wstawić- taka trochę ta strefa nieustawna jest na rzut okiem w poradnik

14. bari06

bari06 Półbóstwo forum

Odblokować je można na 3 sposoby

Strefa nie jest powiązana ze sposobem odkrycia, zatem sami możemy dokonać wyboru, jednak aby odblokować wszystkie części, należy użyć każdego ze sposobów.
    Kolejność odkrywanych stref jest zawsze taka sama.

Jak wyżej pisze , że można odblokować na 3 sposoby , a na dole że należy użyć każdego ze sposobów ?
    To jak mam to rozumieć o_O

15. SirMarkIIII

SirMarkIIII Stary wyjadacz

Rośliny z bahamy, np. wanilia 204 tyś. :D

Magdam.1__ lubi to.
  16. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

nic z tego nie rozumiem.. :( Za te 40 ZB wszystkie pola odkryję czy tylko 4??o_O

.Farmeria. i Anetta41 lubią to.
  17. JohnLock

JohnLock Hrabia forum

Znowu jakieś błędy w tłumaczeniu się pojawiły?
    Trzeba czekać.

18. SirMarkIIII

Z tego co rozumiem to odkryjemy narazie tylko 3 strefy każdą z możliwości, tylko strefa będzie do wyboru która czym, jakoś tak :D

Nutka i gosiagosia60 lubią to.
  19. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Najbardziej,to mnie przekonałeś tym"jakoś tak" xD:cry:xD ZB mam sporo,to spokojnie poczekam na poniedziałek...:p

20. SirMarkIIII

Tak to jest, jak się bierze za czytanie instrukcji :D do każdej instrukcji powinna być dołączona instrukcja :D

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.