Opinie Nowa misja: Upiorny obiad i Pełnia księżyca

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 1 marca 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. wiocha5

wiocha5 Weteran forum

Otóż to popsuli farmę megaaa, ja od 8 lat to obserwuje . Wielu moich sąsiadów, również z wieloletnim stażem odeszło z farmy ponieważ nie godzili się na co raz bardziej większe wymagania choćby w eventach i konieczności poświęcania dużo większej ilości czasu na ogarnięcie farmy.

Do moderatorów:
    Czy wy możecie przekazać wreszcie decyzyjnym, że wielu graczy ma problem z ukończeniem eventu choćby w związku z brakiem wypadajek i ograniczonym zasobem pól ??

2. margaretazet

margaretazet Mieszkaniec forum

A po co się stresujesz? Wiadomo, że nie każdy musi kończyć ewent. Ten prawdopodobnie obliczony jest na wszystkie pola Pełni. Jeżeli ktoś ma wszystko odkryte, sieje"z głową" , wykorzystuje "dopalacze "- ewent ukończy bez wspomagania się koszykami. Gram parę lat, też dawniej nie kończyłam ewentów, ale tak bywa. Trudno, żeby w grze strategicznej wszyscy mieli podane "na tacy" równo dla tych do np. 50 lvl i 150. Po co wtedy walczyć? Mnie brakuje jeszcze 90 chochel, tylko dlatego, że sieję "drobnice" (braki) zamiast 8 godz. Ale to mój wybór. Mniej stresu, więcej radości i miłego dnia.

3. Krokodylek75

Krokodylek75 Fanatyk forum

Trochę to wczesna godzina na obiad, ale niech już tak zostanie. Chochli zostało w nadmiarze, a następne w drodze. Miłego :music:

4. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

"Decyzyjni" nie muszą słuchać plotek z forum, mają statystyki na bieżąco prosto z systemu.
    O tym "ograniczonym zasobie pól" też wiedzą bez pomocy moderatorów jakiegokolwiek forum.
    Modzi mogą co najwyżej przekazać info o niezadowoleniu graczy... ale jak widzę sporo ludzi jednak daje radę.
    Czy ten event naprawdę koniecznie trzeba było robić - nie wiem.
    Można było sobie zwiększać "zasób pól" korzystając z długiej pełni.

Na prośbę znajomej zaczęłam wczoraj ten obiad, żeby zgarnąć pierwszy item - już go mam w pasku.
    Dalej nie robię, bo i po co.

5. Dotti

Dotti Wielki mistrz forum

Ja za trujący obiad podziękowałam i nie dotknęłam go nawet jednym, malutkim paluszkiem - jeszcze by mi zaszkodził. :D Wolę jednak bardziej tradycyjne dania ze znanych powszechnie produktów, bez upiornych, obcych mi nawet z nazwy, dodatków... :p A zupa z taką ilością chochli z pewnością zdrowa nie jest, oj nie. Wygląda na to, że była dodana do niej jakaś substancja żrąca, która zamieniała chochle w proch, bo w mojej, tradycyjnie działającej, kuchni jedna taka łycha wystarcza mi do ugotowania przynajmniej kilkuset zup. No, chyba, że w tym upiornym, eventowym pomieszczeniu zrodziły się jakieś zamieszki i w związku z tym, przez kilka dni, trwały tam zaciekłe przepychanki, w wyniku których łyżki posłużyły stronom konfliktu za kopie... xD
    Mimo wszystko przedłużenie eventu i związanej z nim Pełni bardzo mnie ucieszyło. Dzięki temu bowiem udało mi się odblokować 4 strefy pól Grzybowego Lasu. :) Tak, tak - wiem, że powinnam była zabrać się za to już znacznie wcześniej, jakieś kilka Pełni temu, ale jak zawsze odkrywanie nowych pól odkładałam tak długo, jak to tylko było możliwe (choć jak zwykle wyszłam na tym jak przysłowiowy Zabłocki na mydle... :p ).
    Teraz zabieram się za strefy numer 5 i 6, ale brakuje mi błotnych potworów i kocich elfów, więc na ich odkrycie trochę sobie jeszcze poczekam. ;)
    Co do eventu - w sumie dobrze, że się za niego nie zabierałam - na koncie mam 498 chochli, więc tak, czy siak raczej bym go nie ukończyła.
    Niemniej jednak tym, którym się udało - gratuluję, a za tych, którzy jeszcze walczą - trzymam kciuki. :)

6. 0olimpia0

0olimpia0 Chodząca legenda forum

W tej chwili mam ukończone 79% eventu i nie ma szansy na zrobienie całości. Potrzebuję jeszcze 341 chochli.

eliza9070 lubi to.
  7. Renia1920

Renia1920 Komandor forum

Do zrobienia mam jeszcze 2 zadania srebrne i brązowe w zadaniu 3,ale wypadajki tak słabo lecą że masakra,odkręcili by troszkę kurek :wuerg:

8. pati_1980

pati_1980 Mistrz forum

Hejka
    Dziś zaczełam z 606 chochli na ta chwilę mam już mam 725. zaraz zbieram krzak wytrzeszcz . Działam dziś z odpalonym pnączem i upiornym biukietem, więc szybciej mi roślinki lecą . Coś czuje że na wieczór będzie ukończony event

z krzaczka wyleciały 44 chochle :p

Ostatnie edytowanie: 6 marca 2018
  9. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Dzięki przedłużeniu tego eventu jednak go ukończę. Brakuje tylko 74 chochle.

Przy okazji zamknęłam wszystkie mroczne misje :)

draculik34, -MarekW- oraz ***kacper*** lubią to.
  10. danusias23

danusias23 Książę forum

Ja sieję mroczne do odblokowania pól. Dzięki tak długiej pełni powiększyłam grzybowy las, jak dobrze pójdzie to zostaną mi tylko 2 strefy do odblokowania, a to tylko przez brak zwierząt. Mam ostatnio farta na kole, już drugi raz wykręciłam + 200 do stodoły xD w wyniku czego moje mroczne zwierzęta wcinają SP ;) Upiorny obiad posmakowałam, te najsmaczniejsze kąski zjadłam, resztę zostawiłam :music:

11. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Skończone.Właściwie nawet tego nie planowałam.Skupiłam się na odblokowaniu Lasu,a event zrobił się sam przy okazji.Podejrzewam,że kolejny taki event będzie naprawdę wymagające i przede wszystkim wart zrobienia.Dlatego też zupełnie nie skupiałam się teraz,tylko robiłam wszystko,żeby mieć dostęp do wszystkich mrocznych pól,co się udało,a w przyszłości na pewno zaprocentuje.

12. Piotrusia1

Piotrusia1 Okazjonalny autor

A ja znów nie ukończę z powodu braku wypadajek-nie lubię zaczynać jak nie mogę czegoś skończyć>:(

Czesiu lubi to.
  13. SperanzaE

SperanzaE Baron forum

2 pola odblokowane dzięki czemu wszystkie moje zagrody i drzewa zmieściły się w Grzybowym Lesie, 2 nowe wierzby i 1 nowa zagroda dla elfów. Teraz sieję by wykupić kolejne fosforyzujące drzewko. To takie ogólne przygotowania po to by w przyszłości móc odsłonić kolejne pola. :)

Dotti, Anhedrea oraz draculik34 lubią to.
  14. Irena_Skrzyp

Irena_Skrzyp Czeladnik forum

-.-Co z tymi wypadajkami-leci tyle co nic!!! Nagrody takie sobie a wymagania...bardzo jestem zawiedziona tym eventem, aż żałuję,że zaczęłam go robić...:(

15. pretorianka

pretorianka Półbóstwo forum

Też cierpię na brak chochli. Mam zrobione 91% upiornego, brakuje mi 65 -17 =48 chochli :p Patrzeć już nie mogę na te zzieleniałe czubajki, ale co robić, jak z nich najlepiej leci. Jest jeszcze mroczny kwiat i tu ciekawostka. Wypada z niego o ok 30% wypadajek mniej, niż ze wspomnianych grzybów :eek: Zrobiłam sobie na początku jedną, nieodsłoniętą strefę lasu IV - tę ze środkowego 3/5 zadania. Ostatniego kawałka nie dam rady odsłonić, bo brakuje mi jeszcze 50 sztuk nieszczęsnych kotów -.- Szkoda mi już SP na te żarłoczne elfy. Basta.-.- Od teraz działam powoli z dostojeństwem, wdziękiem i godnościOM ;) osobistOM, xD Koniec końców, to już tylko taki maniuni kawałeczek lasu do odsłonięcia. Nawet dekoracyjnie toto wygląda, z fioletowymi pięcioma muchomorami ( chyba, bo jakieś lekko nakrapiane są ) :p

Anhedrea i dotikampo lubią to.
  16. 7jessy75

7jessy75 Wyjątkowy talent

Niestety nie uda mi się ukończyć misji - jak już wspomniałam w wątku "Ogromny wir" mój dostawca internetu odciął mnie od sieci podobno z przyczyn technicznych i nie miałam połączenia ponad dobe - czyli co posiałam w niedziele na wieczór zebrałam dopiero dzisiaj po 15tej, a tu nie ma czym pogonić.
    Zakręciłam kołem - i nawet było 2 razy 200% - 4 razy 100% - i raz +1 i niestety nic się nie trafiło - tak omijało szerokim łukiem, że aż wkurzało. :cry:

17. Pracuś57

Pracuś57 Mieszkaniec forum

Eventu nie robię i uważam,że była to bardzo dobra decyzja. Mam w nagrodę ogród dendrologiczny i zostało mi jeszcze do wyhodowania 91 elfów i grzybowy las będę miała cały odsłonięty.Pozostaje mi tylko do ogarnięcia bajzel z misjami, ale to na zaś.

foczunia84 i -MarekW- lubią to.
  18. ewanta

ewanta Komandor forum

ja mam skończony event w 72 % i mam nadzieję że ukończę :))
    brakuje 200 chochli, roślinka w komplecie. sieje z upiornym bukietem.

19. -rybka24-

-rybka24- Chodząca legenda forum

Event skończyłam w porze obiadowej czyli "obiad ugotowany" :)
    Wczoraj brakowało ponad 200 chochli. Posiałam na noc 8-godzinną roślinę i rano powtórzyłam zasiew używając upiornego bukietu.
    Zbierałam o 14-ej i wpadło aż w nadmiarze :D

0olimpia0 lubi to.
  20. aisunel

aisunel Generał forum

Trudno pewne wypowiedzi czytac,robie event z jednym polem+darowizna,szok:p.Po restauracji pelni pierwsze kroki winny byc w kierunku uruchomienia 2-go pola,produkcji kociakow i potrzebnych drzewek;)Dendrologa nie zrobie,reszta rozbabrana,sejfy w Hamburgu zadowolone,do maja bedzie 3-cie pole i nowe misjexD

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.