Opinie Nowa misja: farmerska nostalgia

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 23 stycznia 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Ania19671967

Ania19671967 Aktywny autor

Gratuluje tym co już ukończyli.Ja najpierw postanowiłam zrobić misje urodzinową, aby jak najdłużej móc otwierać skrzyneczki.Misje zakończyłam wczoraj rano ,potem troszkę popracowałam na farmie - oczywiście na handelek.Ale takiego babola odwaliłam w misji nostalgia , ze tylko się za głowę łapać.Źle obliczyłam drzewka i zabrakło mi do ukończenia pierwszego etapu drzewek dwóch owoców morwy.Mam 198 zamiast 200.Misja wstrzymana do godziny 17 .Wszystko inne czeka na zbiory - warsztaciki , drzewka jajeczne i kozie.Nie wiem czy zdąże event ukończyć ,bo co do warsztatów to miałam prawie obliczone na styk.Teraz pozostaje jak nic dorobić fabryczek i kolejne wyzwanie zdobywanie narzędzi w misjach stałych.Oj ciężkie życie farmera ....

2. gieniasprzet

gieniasprzet Analityk forum

Witajcie
    Zadania z drzewkami miałam nie robić ale że przed chwilą wykręciłam 100% dla stodoły to się jeszcze skusze na te 2 zadanka do jutra się wyrobię.

3. yogi16296

yogi16296 Stary wyjadacz

pobawiłem i zrobiłem. ufff nareszcie. odpaliłem kombajn i cały czas musiałem uważać coby nie zebrać leśnej /tam robiłem misję/ no ale po zawodach. powodzenia

4. Jedna_na_milion

Jedna_na_milion Ekspert forum

Hej hej czy jest sposób aby skrócić czas wzrostu drzew?
    Oczywiście wiem że są ulepszenia XXL ale niestety chyba mam tylko
    kilka i niestety chyba po raz drugi nie zdążę zrobić czasówki.

5. AlfaWilk

AlfaWilk Moguł forum

Jasne ze tak. Turbo Nawóz Zosi. 35% przyspiesza drzewka. 20 godzinne rosną ok 13 godz.

KrysQ lubi to.
  6. Jedna_na_milion

Jedna_na_milion Ekspert forum

Alfa dzięki tak to jest jasne jak słońce :p
    Jest też magiczny napój czy coś koło tego ale działa tylko na drzewa
    które są na wyspie....:p

7. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

zawsze możesz postawić drzewka i jak są gotowe do zbioru wtedy dopiero włączyć zegar od czasówki, a jak do diamentowego postawisz po 100 drzew każdego rodzaju, to zrobisz to w 10 minut (na zegarze) a nie w 12 godzin ;) i nawet jednej kropelki żadnego nawozu nie wylejesz...

czechu79 i aga_09 lubią to.
  8. -MarekW-

-MarekW- Cesarz forum

Aniu, zbierasz na przykład o 9:00 i 21:00
    O 8:39 odpalasz rząd "Wielkanoc 2015" wraz z itemem "Nostalgiczny film", czekasz 21 min do 9:00, odpalasz pozostałe rzędy, bonusy na polach, kosisz farmę. Masz na to 9 min i to jest czas zupełnie wystarczający.
    Czas wyrastania itemu skróciłaś rzędem do 12:21, oczekiwaniem wyrównałaś różnicę 21 min, więc o 21:00 wszystko masz gotowe do zbioru. Rano znów odpalasz rząd wraz z itemem 21 min przed godziną faktycznego zbioru.
    Jest z tym trochę zabawy, ale się da :)

9. piotuss

piotuss Czeladnik forum

Witam mam pytanie czy można robić równocześnie zadanie 5( złoty) i zadanie 6(srebrny) czy można tylko 1 czasówkę?

10. Gogosia

Gogosia Analityk forum

czym przyspieszę drzewa jest jakiś dżem, albo wiązanka?

11. Dotti

Dotti Wielki mistrz forum

Niestety nie - w danym czasie można wykonać tylko jedną misję. Kolejną można rozpocząć dopiero po zakończeniu poprzedniej.

Pomoże tylko turbo nawóz Zosi - przyspiesza wzrost drzew o 35%. Na Wyspie z produktów rzemiosła można użyć Fiolki wzrostu- przyspiesza wzrost drzew o 10%, niestety na Farmie produkt ten nie zadziała.

bacowa70, piotuss oraz -MarekW- lubią to.
  12. piotuss

piotuss Czeladnik forum

Dziękuję za odpowiedź :)

13. johanaa1988

johanaa1988 Analityk forum

Czy nostalgia przestała być misja na czas nie pokazuje mi czasu a wyświetla się jak normalna misja

14. aga_09

aga_09 Młodszy ekspert

Na pasku nie wyświetla ale w spółdzielni jest jako czasówka. Do końca 50 h. Przynajmniej u mnie.

15. johanaa1988

johanaa1988 Analityk forum

tylko zegar pokazuje czasówkę

16. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Dziękuję Marku :)
    Czyli jednak trzeba czekać. No i kolejnego zbioru na drugi dzień nie będę mogła zrobić o tej samej porze tylko godzinę później.
    Item "dojrzeje" za 13 godzin - od 21-ej do 10-ej rano.
    Komu przyszło go głowy dać taki czas ponownego użycia itemu.o_O

-MarekW- lubi to.
  17. -MarekW-

-MarekW- Cesarz forum

Tak jest, u mnie to i tak nie ma znaczenia, ponieważ w tygodniowym okresie i tak pora zbiorów przesuwa się o kilka godzin w zależności od czasu wolnego. Zawsze jest to jakiś dodatkowy kop w mniejszym lub większym zakresie :)
    Pojęcia nie mam, ale to złośliwiec jakiś musiał być, albo miał wyjątkowo paskudny dzień xD

bacowa70 i -mala159- lubią to.
  18. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

25% więcej PD/TPD na wszystko to naprawdę fajna nagroda, tym bardziej, że nie trzeba było wkładać jakiegoś ogromnego wysiłku aby go zdobyć. Szkoda, że ktoś zmniejszył radość z jego zdobycia.
    Może być też tak, że złośliwiec :) "kombinuje" wprowadzić jakiś bonus skracający czas oczekiwania na ponowne użycie itemów.
    Te czasy ponownej aktywności rzędów pnącza i itemów są ostatnio trochę dziwne.

-MarekW- i Dotti lubią to.
  19. gieniasprzet

gieniasprzet Analityk forum

Item zdobyty drzewa rosną na 5 zadanie, czas dojrzewania mało dopasowany ale jak chodzę na zmiany to i tak się to ciągle przesuwa a dodatkowe PD się przyda nawet raz dziennie.

20. Tralanetka

Tralanetka Analityk forum

Jest klepsydra w spółdzielni, jako oznaczenie misji czasowej. Na pasku przy zegarze też jest wyszczególniona z info, że do końca zostało 48 : 12

-norbijas- lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.