Opinie Nocny wyścig II

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 16 października 2024.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Doleciałam ,po drodze było wiele niecenzuralnych słów w stronę nakręconych tfórców:cry:
    wersja mało czytelna i nie rozumiem jakie były ich zamiary,żeby zepsuc kolejny fajny event:wuerg:
    podwoiłam żetony ,naklejki i kleje ,no i oczywiście kolorowańce z mroków.
    Itemy plusowe rozbierają się ,powodzenia podniebnych wojaży:)

2. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Ja zrobiłam, pierwszy lot po omacku, podobnie jak Kalinka:
    No co by nie mówić, łatwo nie jest.:(
    Dla pracowników BP, pewnie każda inowacja to premia.
    Jest drobna ale bardzo istotna różnica pomiędzy przytoczonymi przez Ciebie ewentami a tym, który teraz robimy. W przytoczonych przez Ciebie ewentach masz prostą drogę, oddajemy ewentówke, oddajemy wylotki, odznaki, czy gramy w gierkę i otrzymujemy konkretne nagrody. A w tym ewencie, głównym elementem jest to, że mamy prawo wybrania paliwa, wybrania nagrody i ewentualne jej podwojenie. I zabrano nam tą możliwość wyboru w czasie lotu.:(

3. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

a rozpiska według starej tabeli moja lub Halnego ?
    a może Ci rozrysować ?
    no szkoda żeby nie złapać tego co chcesz :sleepy:
    Marion
    gdyby loty były
    bez dwóch pasów startowych i jeden rodzaj paliwa
    to lecimy bez zaglądania
    ukręcone co trzeba do eventu i po kolei oddawane , nawet nie trzeba się zastanawiać co chcemy zgarnąć tylko to już mamy po drodze

tu jest inaczej
    są dwa różne tory nagród i każdy chce inną raz na dole raz górą i czasem podwojoną i do tego wybór rodzaju paliwa
    bez podglądu na pasku w grze jak było w poprzedniej edycji jest to bardzo kłopotliwe :sleepy:
    musimy zaglądać co wybór nagrody do FAQ tabelek i przeliczać ile kroków i co zgarniemy
    przynajmniej zmieniona wersja tabelek podaje liczbę kroków do danej nagrody

Fajnie że załapałaś mechanikę eventu
    mnie to przychodzi z trudem
    i łatwiej przecież gdy mamy podgląd co złapiemy w grze gdy lecimy niż konieczność odrywania się od gry i zaglądania do FAQ czy własnych rozpisek

rozpiski są tylko ułatwieniem policzenia ile trzeba wysiać i nazbierać wylotek oraz
    jaki rodzaj paliwa ukręcić

4. olo530

olo530 Okazjonalny autor

słabo się lata po 'ciemku'...słabooo

5. vencja

vencja Młodszy ekspert

Pewnie będę jedynym graczem , ale dla mnie ta forma jest czytelniejsza i lepiej mi się lata na tych planszach. Przed rozpoczęciem lotu można spojrzeć na FAQ i sprawdzić jakie są nagrody w danym locie i co mnie czeka:)
    Event przeszedł do historii.
    Powodzenia walczącym

6. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Spokojnie, pierwsze śliwki robaczywki, dużo nie straciłam w pierwszym locie, w drugim i trzecim, łatwo nie było, ale co chciałam to podwoiłam, jeszcze został czwarty i piąty. Dam radę, ale zdania nie zmieniłam, ewent zepsuty, premii bym nie dała.;)

7. milka1057

milka1057 Naśladowca mistrzów

dobry wieczór...
    dobry wieczór...widzę,że usilnie chcesz mnie /i nie tylko mnie/wmówić ,że obecna grafika ewentu jest cacy...że niby swoje zdanie wyrażamy w niekulturalny sposób ...że brzydzimy się FAQ ...to podpowiedz jak mamy to zrobić,żebyś Ty to zrozumiała o co konkretnie chodz nam graczom.../wyrażnie to opisał/a Bilonge...chyba jasniej się nie da.
    pozdrawiam.
    a w temacie ewent prawie,że ukończony

8. szary_ludzik

szary_ludzik Stary wyjadacz

Dwa wyścigi za mną.
    Cały czas zerkam w prawy dolny róg, na różowy samolocik i prezencik. I cyferki. Ile jeszcze zostało do końca?
    Zawsze chętnie patrzę na rozpiski na forum. Tym razem chcę jak najszybciej dolecieć i spróbować podwoić itemy.
    Mylące są te plusiki, cały czas przerzuca mnie do młyna, ale staram się lecieć.
    Mój sposób na razie jest taki, że mam ukręcone po jednym świetlistym paliwie i XXL też jedną sztukę, natomiast XL kilka sztuk.
    Trzeba jakoś dolecieć. Pod koniec najgorzej, w pierwszym straciłam jeden ruch, bo mnie zaplątali i nie umiałam wybrnąć.
    Po prostu chciałam skończyć.

9. Pryku

Pryku Baron forum

Od poczatku tak robilem, zeby w razie co miec zrobiony kazdy rodzaj... Jakos tego sie trzymam, tak pi razy oko jestem w polowie 2 wyscigu czasu sporo to spokojnie jak kazdy event ostatnio.

10. moni12324

moni12324 Czeladnik forum

Wykonałem kilka lotów- rozbiłem samolot - błąd wieży - mój duch mi podpowiedział tak , ty lubisz ogórki , a ja ogrodnika córki.

11. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Jeszcze 8 nagród w Wyścigu 1, ale do kitu ta nowa plansza-.- A nawet o kant wiadomo czego potłuc! Nie mogę bardzo często podwajać tego co chcę:cry:

12. hiacynta

hiacynta Wszystkowiedząca wyrocznia

Ja już nie narzekam, przyzwyczaiłam się do tej wersji i całkiem dobrze mi idzie. Został mi ostatni lot, oczywiście z braku paliwa mam przestój. Na cztery zaliczone loty, raz zrobiłam babok i nie podwoiłam ważnej nagrody (itemu). Nie będę jednak z tego powody wyrywać sobie włosów. Ważne, że event ukończę. Czym dalej tym łatwiej, a jak event się skończy to może zostanę i ekspertemxD

13. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

To może używaj tylko zwykłego paliwa ( 1 krok do przodu i ewentualnie zmiana kursu ) no i tego XXL a wtedy będziesz mógł każdą nagrodę podwoić :music: trochę drożej Cię to wyniesie (w ewentówce i wypadajkach) ale za to ile nerwów zaoszczędzisz :p
    Ja skończyłam rundę 4-tą i ten mój Jumbo Jet 999xD:cry:xD do hangaru poszedł na nocny odpoczynek .
    A Mietka poszła przeliczać na ile podwojeń w tym ostatnim locie badylka nam starczy :p bo wylotki to wiadomo że się uzbierają - choć i ziela w ostateczności można będzie coś dosiać bo czasu jeszcze dużo zostało .

14. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Basiu muszę uszanować Twoją opinię.:)
    Troszkę mnie jednak dziwi, bo zdaję sobie sprawę z tego, że gdyby latać bez wybierania i podwajania nagród, to ta wersja eventu jest naprawdę do przyjęcia. Lecimy - to co po drodze nam wpadnie to super i luzik.:p
    Jednak, jak się chce wykorzystać na maksa to co jest do zdobycia, to bez ciągłego zaglądania do poradnika i analizowania w jakim miejscu lotu jesteśmy nie mamy szans.
    A przy poprzednich edycjach wszystko mieliśmy pokazane na planszy.
    Ale to moja opinia i nie wszyscy mogą się z nią zgadzać.

Pozdrawiam Cię serdecznie.

15. alekar

alekar Chodząca legenda forum

U mnie 2 loty dopiero wykonane, zbiór eventówki za 40 min to może ukończę trzeci.

16. Aisha1969

Aisha1969 Ambasador forum

zaczęłam 5 wyścig (4-65)nawet bez pilota jakoś lecę do przodu ;)

17. hapsak89

hapsak89 Wyjątkowy talent

Jestem mniej więcej w połowie czwartego wyścigu, brakuje i roślin i wypadalców, w sumie nawet bardziej tego drugiego. Mój plan się sprawdził, więc latam dalej. Podwajam tylko itemy (a jednak chciejstwo wygrało xD) i kolorowańce. Jak gdzieś jeszcze po drodze było coś fajnego, to trudno, nawet nie chcę wiedzieć co ominęłam xD byle jak najszybciej dolecieć do mety i zapomnieć o tym wydarzeniu

18. ponderoza70

ponderoza70 Stary wyjadacz

Nie wiem czy nie doczytałam w poradniku czy w tym wątku ale jak jest z naklejkami ?[​IMG]
    podwoiłam naklejki ale do albumu mogłam wkleić tylko jedną a drugiej gdzie szukać ?

hiacynta lubi to.
  19. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

zaznacz w wyszukiwarce ''najnowsze ''

a jak to wkleić
    mnie same się tam wklejają

20. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Szlag mnie zaraz trafi:mad: Dlaczego mam wszystkie przyciski szare jak mam wszystkie rodzaje paliw i za każdym razem przekierowuje mnie do młyna mimo, że liczba kroków się zgadza:cry: I to przy Wyścigu 1!!! Jak nie przywrócą starej grafiki, to następnym razem nie tknę tego nawet kijem-.-