Opinie Nocny wyścig II

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 16 października 2024.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Good^Year

Good^Year Aktywny autor

Które paliwo sie najbardziej opłaca?

hiacynta, Aisha1969 oraz krasnoludek10 lubią to.
  2. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Zależy od tego co chcesz zgarnąć

hiacynta lubi to.
  3. MiszkaM

MiszkaM Ekspert forum

Wg mnie świetliste paliwo XL, ale trudno wtedy podwoić to co chcesz dlatego trzeba układać trasę.
    Jeszcze nie wiem czy nowy system lepszy od starego, mroczny, nie lubię mroków:p
    Nauczona doświadczeniem z poprzednich edycji podwajam co tylko wydaje mi się warte. Poprzednio zostało mi dużo rośliny, tak że w ostatnim wyścigu podwajałam prawie wszystko.
    Za mną pierwsza trasa. 2X: pom. żeton, tajemnicza zagroda i świetlik..

[​IMG]plan drugiego wyścigu wygląda tak

Twoje posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj" przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

SMOD_Atena

Ostatnio edytowane przez moderatora: 19 października 2024
  4. hapsak89

hapsak89 Wyjątkowy talent

Próbuję to samodzielnie jakkolwiek sensownie rozpisać, chyba za mało kawy wypiłam. Wolę poprzednią wersję, gdzie było jasno i przejrzyście widać, na pasku, gdzie jestem, ile kroków robię, jakie paliwo mam przygotować, a nie to obecne badziewie. Bezsensowna pstrokacizna, która nie wnosi żadnych informacji

5. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Zaczęłam latać.:cry:Ja się pytam, kto nas tak nie lubi?>:(
    Żeby nie dostać bana, za komentarz muszą wystarczyć kropki.8)

6. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Jeszcze nie latałam
    zbieram póki co eventówkę

obecna edycja bez podglądu na tabelę nagród bez szans na ekonomiczne zaliczenie
    chyba tylko wersja minimum i tyle

Racja
    tego brakuje w grze [​IMG]
    i paska z nagrodami gdzie w zależności w które paliwo sprawdzałam kolorowało pasek
    jak mi pasował wybór paliwa klik i się leciało

ale może z nową planszą I razem jakoś dojdziemy co i jak :)
    Co chcesz zgarnąć ? I na której jesteś planszy ?
    Nowe plansze też nie podeszły ?

7. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Nie udręczajcie się tak tym eventem.
    Popatrzcie... Na całość trzeba łącznie zrobić 304 kroki (na wszystkich planszach).
    Lecąc wyłącznie na paliwie XL (3 kroki) potrzebujecie go 102 szt. = 18.870 zielska.
    Lecąc wyłącznie na zwykłym paliwie - 304 szt. = 21.280 szt.
    Jest różnica, więc ekonomiczniej robić 3 kroki tam, gdzie nagrody nie skłaniają jakoś bardzo do zmiany trasy, ale nie jest to jakaś powalająca różnica.
    Sprawdźcie w poradniku ile nagród chcecie podwajać - trzeba dodać na nie zielsko. Np. chcę łącznie podwoić 20 nagród. Na paliwie XXL zrobię 1 krok, ale kosztuje mnie to 365 szt. zielska, o 295 więcej niż zwykłe paliwo, więc trzeba to doliczyć do kosztów: 20 x 295 = 5.900.

Zróbcie sobie trochę jednego, drugiego i trzeciego paliwa i po prostu lećcie zbierając po drodze interesujące Was nagrody.

8. Yabolek

Yabolek Wyjątkowy talent

Wersja ulepszona.

Ziele skończone. Na stanie 30tys. Teraz tylko wylotki, a to szybciej pójdzie niż z ewentowki

9. hapsak89

hapsak89 Wyjątkowy talent

Właśnie tego paska najbardziej mi brakuje:cry: Jeszcze nie zaczęłam lotów, za 7 godzin mi się pasza dla gallowayów zrobi dopiero to wrzucę 4 zwykłe, 1 xxl i 13 xl. Tak mi wyszło na pierwszy wyścig, gdzie chcę podwoić tylko świetlika. 13 XL da mi 39 kroków, 1 zwykłe - zmiana trasy na górę, 1 zwykłe, 1 XXL - podwojenie świetlika i 2 zwykłe na zakończenie trasy. Zobaczę dopiero wieczorem czy dobrze kombinuję i mi się to sprawdzi

10. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Dobrze nazwałaś Marion - ten event, to takie udręczenie dla graczy.
    Jestem nim tak zdenerwowana i chociaż jestem dosyć opanowana, to do ekranu leciało niejedno paskudne słowo na BP.

Jak już zaczęłam to event skończę, bo jestem w połowie 5 lotu, jednak mocno zastanowię się czy tykać podobny w przyszłości.

11. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

I świetnie [​IMG]

a może by zrobić próbny lot
    na I wyścig zielsko jest wylotki są
    hm
    boje się ;)

12. Pryku

Pryku Baron forum

wiadomo "Szefowo", troche mnie nie bylo to przy puzzlach bardziej skupialem sie na nawozach bo pustki w stodole... Reszte gdzies tam sie zdobedzie

hiacynta, krasnoludek10 oraz Aisha1969 lubią to.
  13. milka1057

milka1057 Naśladowca mistrzów

witam cieplutko...ponawiam prośbę do BA-Marion na mój post 135...czy aby moje pytanie nie zasługiwało na odpowiedz?ale poczekam cierpliwie ...warto

hiacynta i krasnoludek10 lubią to.
  14. kaska860

kaska860 Cesarz forum

Event mimo wszystko lubię oczywiście. Tylko nie podobają mi się te zmiany, bo z automatu łatwo o pomyłkę.
    Nie mogę się też przyzwyczaić, że jak wyjdę na chwilę z planszy, to cofa mnie ciągle do 2 wyścigu, a nie tam gdzie skończyłam. To oczywiście drobiazg, kiedy i tak ma zamiar się zrobić całość. Mam tylko nadzieję, że przez to będę pilnować toru ruchu (góra/dół) i podwajania nagród.
    Przy okazji sam robi się drugi event (misja weekendowa) i jeszcze sam fakt, że na polach pełni :D.

15. klonek68

klonek68 Hrabia forum

Czytam wasze posty i zastanawiam się dlaczego tak dużo nie zadowolenia w graczach;) przecież to gra ,rozrywkaxD od tego nie zależy wasze życie,zdrowie czy pomyślność...xDwięcej życzliwości i sympatii :inlove:bądźmy radośni a wszytko będzie piękniejsze i łatwiejszexD.Powodzenia .xDCztery rundy skończyłem...lecę ostatnią...;)

16. BA_Marion

Nie siedzę na forum przez okrągłą dobę, ani też nie czytam forum od deski do deski, więc pewnie często się zdarza, że takie "prywatne" pytania pozostają bez odpowiedzi.
    Nie ma obowiązku zapoznawania się z FAQ, więc oczywiście nie musisz z niego korzystać. Masz jednak plansze eventowe, a tam przy każdym locie jest informacja ile trzeba zrobić kroków aby "spokojnie wylądować" (oczywiście nie korzystając z FAQ.).
    Plansza eventowa również Ci mówi jak działa każde paliwo:
    upload_2024-10-19_13-12-36.png

Z kolei gdy zajrzysz do młyna, dowiesz się jaki jest koszt produkcji każdego paliwa. I tu też nie trzeba zaglądać do FAQ.

A skoro brzydzisz się FAQ, to trudno... Nie będziesz wiedziała jakie nagrody kryją się za horyzontem i niczego z góry nie zaplanujesz. Ale to już Twoja sprawa.

17. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

No to najgorsze masz za sobą xD;) teraz będzie już tylko lepiej z każdym kolejnym przelotem .
    Ja gdy pierwszy raz wczoraj za sterami siadłam to nawet nie wiedziałam jak toto ruszyć i poderwać w przestworze - toteż z taką miną :eek:(tęgą) próbowałam rozkminić co wciskać... gdzie patrzeć... czego pilnować... A gdy już udało mi się wystartować to w sumie całą trasę przebyłam tak po omacku, bez pilota i tylko na ,,dolnym ślizgu,, - znaczy się tym dolnym torze:p
    Druga runda już mi poszła nieco lepiej ,bo udało mi się i na ten wyższy pułap lotu wznieść i z powrotem na ten niższy zejść , a końcówka to już wręcz spektakularny sukces w postaci podwojenia itemu :D no aż mi...
    ...aż mi Mietka brawo biła
    i chwaliła co niemiara
    a gdy paliw nakręciła
    rzekła - ,, No to w drogę stara !xD
    Popraw grzywkę... przetrzyj gogle...
    zapuść w przestwór wzrok wesoły...
    Skoro z twórców takie orły
    my będziemy jak sokoły !
    Wypatrzymy - lub zmacamy
    wszystkie co najlepsze ,,dropy,,
    - i udowodnimy bogom
    że farmery nie jołopy !!! :D:cry:xD

no i obecnie jestem na 48-smym kilometrze czwartego lotu :p żeby nie brak wylotek już bym pewnie wszystko zaliczyła i radośnie mogła przyjąć z ust Mietki ów zaszczytny tytuł ,, Asa przestworzy,, :music:
    a nawet powinien to być As wyjątkowo mrocznych i nieprzyjaznych przestworzy :p

A co do owego nie lubienia to ... na pocieszenie niech będzie myśl że jest ono pewnie w ogromnej większości odwzajemnione .
    zaś co do samego ewentu... no cóż - jak się nie ma co się lubi trzeba polubić co się ma :music:choć te zmiany także mi się nie podobają , bo w żaden sposób nie czynią zabawy ciekawszą, czy bardziej atrakcyjną - i w sumie to tak bezproduktywnie się twórcy naprodukowali, a mogli ten czas i wysiłek poświęcić na stworzenie czegoś nowego... i super fajnego... i... i im się chyba zwyczajnie nie chce, więc przerabiają ,,z dobrego na gorsze,, byle tylko udawać, że coś robią -.-

Dobrego dnia wszystkim życzę :)
    no i udanych prze-lotów - czyli spokojnych i bez nerwów

18. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Dotychczas FAQ służyło jako pomoc w rozkminianiu ewentów.
    Zresztą bardzo przydatna pomoc.
    Jednakowoż wszystkie informacje dotycząc ewentu można było znaleźć w grze.
    Tak czy inaczej można było ewent zaplanować.
    Co i jak siać, po jakie nagrody sięgać.
    Nie wszyscy gracze są użytkownikami forum.
    Im możliwość planowania została odebrana.
    Nie wiem co ma na celu ta zmiana.
    Zwiększenie wejść na forum?
    Granie na żywca i niejako wymuszenie kupna koszyczków?
    Bo przecież grając bez planowania może okazać się, że tego i owego zabraknie.
    Mam nadzieję, że BP będzie konsekwentny i kolejne ewenty typu 'kości', czy 'łowy' również zostaną odpowiednio 'ulepszone'.
    Listy nagród zostaną zastąpione ogólną numeracją kroków, a nagrody będą widoczne jak obecnie.
    Tylko kilka kroków naprzód.
    Idzie nowe, lepsze.
    Tylko dla kogo?

19. BA_Marion

Przecież nie we wszystkich mechanikach eventowych da się ustalić, jakie nagrody są do zdobycia i jakie są wymagania tylko na bazie planszy eventowej. Trzeba po te informacje sięgać do FAQ. Na przykład:
    - wszelkie misje dzienne/weekendowe/tygodniowe - tam widzisz tylko bieżącą misję,
    - mechanika jak z Noc horrorów - na planszy widzisz tylko kilka nagród, a wymagania tylko dla pierwszego kroku, reszta jest kompletnie nie do ustalenia bez FAQ,
    - mechanika jak w Cmentarne igrzyska - na planszy widzisz tylko pierwsze 3 nagrody, o reszcie nie wiesz nic bez FAQ,
    - mechanika jak w Rekinich opowieściach - również bez FAQ nie wiesz nic ponad pierwszy krok,
    - mechanika jak w Mroźne smakołyki - bez FAQ grasz kompletnie w ciemno, bo też na planszy widzisz tylko pierwszy krok,
    - mechanika jak Pod osłoną gwiazd - też widać tylko 1 krok,
    I pewnie mogłabym tak mnożyć w nieskończoność przeszukując historię eventów.

Tak więc niewiadoma co do nagród (a często również co do podstawowych wymagań) bez zaglądania do FAQ nie jest niczym niezwykłym. A zachowujecie się jakby jakaś potworna katastrofa Was dotknęła.

Uważacie, że niewygodnie się lata bez tego dolnego paska i lepiej było tak jak wcześniej, czyli nie widok nagród w powietrzu, ale na dolnym pasku? OK, wyraźcie opinię w sposób kulturalny i konstruktywny. W końcu jesteście dorośli i chyba potraficie się komunikować w dorosły sposób.

20. Bilonge

Bilonge Cesarz forum

[QUOTE="BA_Marion, post: 2667607, member: 104935" A zachowujecie się jakby jakaś potworna katastrofa Was dotknęła.

Uważacie, że niewygodnie się lata bez tego dolnego paska i lepiej było tak jak wcześniej, czyli nie widok nagród w powietrzu, ale na dolnym pasku? OK, wyraźcie opinię w sposób kulturalny i konstruktywny. W końcu jesteście dorośli i chyba potraficie się komunikować w dorosły sposób.[/QUOTE]
    Witam
    Nie dotknęła nas żadna katastrofa ale wprowadzona przez BP zmiana jest utrudnieniem w porównaniu do poprzednich wersji tego eventu i gracze mają prawo wyrazić swoje nie zadowolenie. Ja musiałem mieć otwarty poradnik na jednej karcie a na drugiej grę gdzie wykonywałem zadania chcąc nie pominąć nagród, które mnie interesowały jako podwójne. I o to w tym wszystkim tutaj chodzi. Obecna wersja jest mało przejrzysta w porównaniu do poprzednich. To kolejny z eventów, który BP zepsuło i taka jest prawda.
    Ja skończyłem już latanie mimo przeciwności. Itemy wystawione i czekam aż się zutylizują plusy :)