Opinie Nocny lot oraz Pełnia Księżyca

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 14 marca 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. blazers

blazers Wszystkowiedząca wyrocznia

Dobijam do półmetka /Magiczne powyciągane , Sąsiady pomagają jak mogą - dzięki/, szykuje się rekordowy wynik odnośnie długości siania bez przerwy. Nawet Dożynki nie bywają tak męczące pod tym względem.
    Jak skończę /do pnącza/ nie posieję ani sztuki dodatkowo , zapasów mrocznych mam na najbliższe 5 lat.
    Ktoś tutaj zupełnie nie ogarnął sensownego przelicznika ilości wypadajki do badyla na szaszłyki.
    Z perspektywy czasu event oceniam na 3= /trója na szynach/.
    Pnącza i wszelakie dopalacze oczywiście działają wbrew wcześniejszym zapewnieniom co niektórych8).

PodważankoxD.

Bry piątunio:D.

2. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

witam

dzisiaj nietoperki są bardzo hojne w nagrodach:2x zagroda kobalt i ....

za to nie chca dawac kombajna,chyba musze ich przeglodzic ;) :p,brakuje 235 wypadajek :(

3. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

ja miałam tak wczoraj posadziłam mroczny i wypadło 30 słoików. Szczęśliwa zasiałam drugi raz z SN i co?? 18 słoików. Myślę sobie trzeba na przemian z czubajką to będzie po 30 słoików i co?? nico.... leci około 18 słoików max 20. Więc u mnie był to jednorazowy wybryk. Teraz próbuje na małych jak wyleci taka sama ilość to wracam do dużych bo nawet zwykłej kupy szkoda (na targu pustki trzeba polować na kupę xD )

Stwierdzam, że jest to event gdzie nie da się znaleźć złotego środka. Ot czysta loteria. A szkoda bo naprawdę sieję dzień i noc. Może się okazać, że nie będę miała pnącza. A przecież sporo trudu w to wkładam. Podejrzewam, że mało kto ma budzik w nocy i sadzi na pufinie xD jakby mi leciało po 30 słoików albo powyżej 25 to bym palcem nie kiwnęła w nocy, a tak nie mam wyjścia.

4. Krzysiek_86

Krzysiek_86 Czeladnik forum

U mnie w 2 dni wyleciało 165 słoików. Niestety chyba tego eventu nie skończę.

Azile lubi to.
  5. Dorota391

Dorota391 Młodszy ekspert

Ja mam nakarmionych 26 ,a gdzie dalej :cry:

Azile lubi to.
  6. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Wygląda to niespecjalnie.
    Dobowa norma to 125 szt.
    Zebrałem 120.
    Za moment skończy się pnącze, więc następna doba będzie pewnie jeszcze słabsza.
    Po nocy, z Mrocznego Kwiatu - 16 szt. - słabiutko.
    Bez SN nie widzę możliwości ukończenia.

Rok temu w mrocznym evencie (Wiosenne Porządki) wystarczyło trochę ponad 300 wypadajek.
    750 było wymagane w zwykłych eventach, gdzie leciały one ze wszystkich łąk.
    Potem stopniowo poprzeczka szła w górę.
    Do czego to zmierza ?
    Nie dość, że wypadajki, to sprawa losowa, to jeszcze możliwość ukończenia zabawy będzie uzależniona od zasobów SN ?
    Co ciekawe, tendencja zwyżkowa w ilości wypadajek zbiega się w czasie ze zmianą właściciela. W tym szaleństwie na pewno jest metoda.;)
    O ile poprzedni starał się jakoś zawoalować parcie na kasę, tak nowy idzie na maxa.
    Jeżeli faktycznie możliwość ukończenia eventów będzie zależała od zasobności portfela, to dziękuję, postoję.
    Zresztą dotychczas stosowanie wszelkich dopalaczy skutkowało jedynie szybszym ukończeniem zabawy.
    Wygląda na to, że teraz bez dopalaczy nie ma co podchodzić.

Ten event zacząłem i go ukończę wykorzystując zapas SN,
    ale następne (jak będą wymagały SN) odpuszczę, czekając aż moje 2 drzewka SN naprodukują dość towaru, aby wystartować w kolejnym evencie.;)

7. jola0909g

jola0909g Nadzorca forum

u mnie soku dopiero na 29 szaszłyków...czasu na regularne zbiory brak...nawet eventówki nie mam jeszcze wysianej...
    poczytałam, policzyłam.... i wyszło, że na pnącze nie mam szans-musiało by mi wypadać co najmniej 30 szt soku, z każdego możliwego przeze mnie do wykonania zasiewu 8 godzinnej roślinki(DP+SN)- w weekend więcej czasu dopiero będzie...drzewek magicznych tylko szt 2, więc mnie nie ratują...w nocy wstawać nie będę:p nocny loto_O;)...
    jak dla mnie tak wyśrubowana ilość wypadajek, że nawet używanie SN na nic się nie zda-i tak co 2h nie mam możliwości/ani ochoty w nocy/ roślinek zbierać:wuerg:...trudno... całkiem zwariować to się nie dam;):pxD
    dużo soczku i fajnych nagród życzę:)powodzenia:)

8. voxter70

voxter70 Forumowy żółtodziób

spróbuj na innej przeglądarce

9. skaliwa

skaliwa Fanatyk forum

Zebrałam czubajkę z dużych pól i o dziwo wypadło z nich 30 wypadajek....;):) Na dwóch pozostałych farmach już aż tak dobrze nie było: 21 i 16, ale też chyba nieźle... Tylko zastanawiam sie, czy ten event jest wart wychlapania aż tyle SN?
    Czubajka znowu na polach, za 1.37h dowiem się, czy to reguła, czy wyjątek :p;)xD

10. robaczek1234

robaczek1234 Okazjonalny autor

Ja jestem w czarnej dziurze,jak pisali poprzednicy słoiki lecą max18-20 bez względu na rodzaj rośliny próbowałam krótkie i długie po przeliczeniu wg mnie bez różnicy .Spróbuję jeszcze zagrody swietlików jak zbiorę czubajkę

skaliwa i Azile lubią to.
  11. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Posiałam mroczny kwiat z sn , na dużych polach i 23 słoiki wypadły - szału nie ma .

12. Azile

Azile Komandor forum

Doberek, ja to u siebie czarno widzę ten event pomimo siania również w nocy, mam dopiero 24/125 i 13 szaszłyków się robi w młynie, szkoda trochę:(, bo fajnie by było zdobyć pnącze, no ale trudno,na S.N. też siać nie będę bo drzewek nie posiadam a kupować aby skończyć event nie zamierzam, nie to nie.

13. .Bogumiła.

.Bogumiła. Cesarz forum

U mnie podobnie z wypadajkami oj kiepsko lecą chociaz pilnuje zbiorów ,nakarmionych 35 nietoperków.Z nagród lepszych 1 drzewko ,1 zagroda i tyle reszta sam badziew sianogrosze przedewszystkim jakbym nie miała swoich.

Azile, kropelka04 oraz skaliwa lubią to.
  14. JohnLock

JohnLock Hrabia forum

Heja
    41 nietoperków nakarmione, reszta stoi w kolejce głodna i chłodna.
    Pojawił się niepokój lekki czy wykarmię resztę.

Nutka, Azile oraz skaliwa lubią to.
  15. PaniTopusia

PaniTopusia Aktywny autor

Dopiero 29 nakarmiłam, z całego pola 8h wypadło tylko 20 wypadajek, a co do losowości nagród już piąty raz otrzymałam 3x gwiazdka, kombajnu nic, zagadkowych nic

robaczek1234 i Azile lubią to.
  16. Frytka2012

Frytka2012 Komandor forum

ze swietlikow i drzewek nic nie wypada, siej rosliny;)

robaczek1234, kropelka04 oraz skaliwa lubią to.
  17. gadek

gadek Fanatyk forum

Bry:)

Na noc miałam mroczny kwiat na małych poletkach i równo 30 słoików wypadło,teraz mam to samo na dużych polach, za pół godziny się okaże jak poszło.
    55-ciu nakarmionych,reszta czeka:music:

18. kropelka04

kropelka04 Generał forum

witam eventowo:)
    a ja tam na spokojnie sobie sieje mroczne roslinki. eventowa wysialam "na zapas" - w sumie ponad 6.000, a teraz sieje tylko te roslinki, ktore sa mi potrzebne do misji i na upiorne bukiety. na noc zawsze idzie na pola 8 godzinna. koszykow nie kupilam i nie kupie (nigdy tego nie robie, a eventy koncze) sn nie uzywam, w nocy slodko spie;), nie stresuje sie, nie narzekam, podchodze do tego "na luziku" ;)bo wypadajki do konca eventu i tak wyleca (przeciez to dopiero druga doba eventu).
    do tej pory ukrecilam 40 szaszlykow. nietperkow jeszcze nie karmilam. nakarmie w czasie weekendu:p
    pozdrawiam wszystkich i zycze spokoju, dobrego nastroju przy zbieraniu mnostwa sloikow :)

Ostatnie edytowanie: 17 marca 2017
  19. marmlada

marmlada Fanatyk forum

ja myślę, że właśnie ktoś znakomicie przekalkulował wypadajki (tak jak ostatnio SP kalkulują na 1 pakiecik na event;))
    1 łąka, nie ma Super pól, rośliny rosną max 8 godzin, więc kto nie ma wielkich - pakiecik SN i heja!

u mnie 32 nietoperze, bez SN, zobaczymy czy się oprę pokusiexD

a co to to podważanko:p;)

bry wiosenne.

20. amber♥

amber♥ Komandor forum

Event robię bez przekonania ..wypadajki fatalnie lecą :(..z mrocznego kwiatu na małych polach wypadło 18 szt ..dziś zmieniłam na duże pola i posiałam czubajkę - wypadło 15 szt ..zobaczę czy coś się zmieni z tą losowością , jak trochę braknie do pnacza to podleję SN ...a jak dużo to zostanę przy itemach ..i tak zbieram rzędy chmur to masakra klikać tyle tego :p;)xD
    a co do nagród dostałam chyba z 10 bukietów które zaraz opylałam na targu , kombajn na 3 godz jak już wszystko było zebrane jakieś gwiazdki, 2 sadzonki ( wyszły tradycyjnie badziewne drzewka)..a dziś tak na zmianę PD , SG..nie pamiętam wszystkiego - normalka :pnakarmiłam 38 nietoperków - słabo mi idzie , mimo że sieję systematycznie :oops:
    powodzenia

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.