Opinie Noc strachów kujonów (Komiksy Pandy)

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Marion, 25 października 2023.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. SuperWioska

SuperWioska Mieszkaniec forum

Ja nie robię. Po przeczytaniu wszystkich komentarzy ludzi, którzy zrozumieli o co chodzi w tym evencie, dalej nic nie rozumiem. No chyba, że rano mnie olśni.

2. bogusiania

bogusiania Komisarz forum

Poczytałam kochani Wasze mądre wpisy, trochę się pośmiałam, więcej zrozumiałam, ale najbardziej się zmęczyłam tym natłokiem informacji. Choć co tydzień z niecierpliwością i zaciekawieniem oczekuję na nowe eventy, to ciężko "łapię" nowe zasady - najpierw muszę coś zepsuć, żeby potem naprawiać. Reguły tego eventu teoretycznie rozumiem, ale faktycznie te czasy, bonusy, gierki, zbiory - ogarnę pewnie dopiero za tydzień, czyli pod koniec eventu. Może mój początkowy zapał do tej nowej mechaniki gry wytrzyma próbę czasu i uda się dobrnąć choć do pnącza, czego wszystkim odważnym graczom życzę. Może nie będzie tak trudno, wszak to średni poziom trudności :)

3. hiacynta

hiacynta Wszystkowiedząca wyrocznia

Poczytałam poradnik i wszystko było prawie jasne. Nie wiem co mnie podkusiło czytać Wasze wpisy, to jakaś masakra. Zastanawiam się czy zaczynać ten event. Jeszcze tak ogłupiała to nie byłam :(

4. pbkl

pbkl Nadzorca forum

Wiem, ze cos wiem, nie wiem gdzie ta runa na madrym drzewie, wiem, ze bedzie event, nie wiem o co chodzi, ale o cos napewno...

Matko i corko... Nie mam sil na takie mecyje...

Nie wiem co bedzie, wiem, ze jutro zobacze o co chodzi :)

5. dantic3

dantic3 Chodząca legenda forum

a ja juz zgłupiałam:oops: poczytałam ale nie wiem o co chodzi z tym ewentem:pxD zacznę jak zwykle ale gdzie dojde licho go wie :Dporobimy zobaczymy moze nie bedzie tak żle :p

6. Kafelowy

Kafelowy Naśladowca mistrzów

Witam farmerską brać. Po raz kolejny BP wprowadza nową mechanikę przed Wszystkimi Świętymi. Jest zbyt wydumana. W praktyce może okazać się prosta ,ale mnie nie zachęca do robienia tego ewentu. Powodzenia tym, którzy podejmą wyzwanie i zagłębią się w tajniki nowej mechaniki.:)

7. MiszkaM

MiszkaM Ekspert forum

Około 14ej na grę mam 10min, czyli żeby nic nie sknocić -zbieram dynie i rozsiewam na dużych?? polach, reszty nie ruszam. Wieczorem na spokojnie : 1-minigry, 2- bonusy, 3-zbiór drzew /fabryczek, 4-nastawienie fabryk z bonusami , 5- sianie dyni już na małych??
    Czy ktoś może mnie sprawdzić?

8. Ciasteczkowa♥

Ciasteczkowa♥ Komisarz forum

Matko boska, jakie pomieszanie z poplątaniem w tym evencie xD To chyba nie na moją głowę dzisiaj, jutro sobie na spokojnie przed startem poczytam i może jakiś plan z tego wyjdzie. Z tego wątku wiem tylko tyle, żeby najpierw odpalić bonusy, a dopiero potem zbierać.
    I tego będę się trzymać xD
    Fajnie, że nie trzeba demolować Farmy i spokojnie mogę sobie nadal zbierać drzewka z bonusem ze skrzynek (bo mam ich ponad 80), a na pola Pełni włączę serum wampira, żeby CMJ nie marnować. Niezbyt podoba mi się pomysł z wykorzystywaniem monet dopiero w kolejnym evencie z serii, ale zobaczymy jak to w praniu wyjdzie :)

9. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Najpierw zrób darmowe mini gry, bo możesz w nich mieć bonus 50% do fabryki, wtedy "rośnie" 8h z haczykiem.
    Zrób gry, odpal bonus i dopiero zbierz i nakarm to, co będzie na polu na start.
    Rozsiej i do wieczora masz wolne.
    Wrócisz, to fabryki powinny być też do zbioru.
    W sumie jak napisałaś, tylko gry i odpalenie bonusów jeszcze przed jakąkolwiek akcją na PST.
    Przynajmniej jeśli chodzi o fabrykę i drzewa.

10. MiszkaM

MiszkaM Ekspert forum

OK,dziękuję bardzo.

11. yvonnege_

yvonnege_ Baron forum

Ja też mam trudności ze zrozumieniem tego opisu ewentu, zawsze jakoś faq jest skomplikowany, ale teraz to już chyba przebiło wszystkie dotychczasowe ewenty. Zagmatwane i niejasne, nie wiem czy tak trudno prosto opisać krok po kroku co należy zrobić czy ja mam problem z czytaniem ze zrozumieniem :(

12. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Przed grą wybrać jaki chce się zdobyć bonus
    dopiero reszta jak w planie :)
    1 wybór bonusu
    2 gra
    3 zbiór z bonusem
    rozsiew rośliny

niby wiem co i jak
    ciekawe jak wystartuje czy też taka będę wiedząca :oops:xD

13. bogusiak80

bogusiak80 Fanatyk forum

Od natłoku wiadomości mam taki mętlik w głowie,że muszę ją przewietrzyć:mad:Potem na nowo poczytać Wasze rozpiski:inlove:.Event zacznę ze względu na polanę.Ostatnio mam mało czasu :oops:,ale ile zrobię to zrobię.Szkoda odpuścić taki event.:)

14. misiek1978

misiek1978 Chodząca legenda forum

Jeśli chodzi o fabryczki to coś mi tutaj nie pasuje
    Czas produkcji to 24 godziny , z wodą to lekko ponad 19 godzin, z runą na drzewie to ok. 17,5 godziny, bonus 50% czasu trwa tylko 1 godzinę. Jak wyszło , że zbiór co ok 9 godzin?
    Ale namieszałem

Ostatnie edytowanie: 26 października 2023
  15. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Chodzi o to, żeby w czasie trwania bonusu uruchomić produkcję w fabryczkach. Skróci to czas produkcji o 50%. Te bonusy działają podobnie, jak na normalnej farmie. Gdy chcesz skrócić czas produkcji zagród, to uruchamiasz dostępne skracacze i dopiero wtedy dodajesz do zagród paszę, prawda? To czy dany skracacz działa przez godzinę, czy 5 nie ma znaczenia. Ważne, żeby był aktywny w chwili, gdy zaczynasz produkować.

16. misiek1978

misiek1978 Chodząca legenda forum

Ok. Dziękuję

17. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

Dobrze, chyba nie robię.
    Nie mam czasu na pilnowanie zbiorów na polu specjalnym - a tutaj to będzie miało jeszcze większe znaczenie, niż w zwykłym evencie na specjalnym obszarze.
    A skoro nie da się ewentualnych "zastojów" nadgonić, to nie ma sensu zaczynać.
    (Z ciekawości pewnie coś tam rozegram)
    Tylko teraz co? Będę "do tyłu" w kolejnych eventach?
    I nie wiadomo co ostatecznie mnie ominie.
    W sumie to mi to obojętne, ale nie lubię, gdy nie mogę sobie świadomie "olać" ewentualnych "petard". I generalnie jest to średnie biorąc pod uwagę jeszcze "specjalne pole"...
    Meh, meh, meh... Czyżby ileś tam eventów teraz laby? Na to się zapowiada.
    Powodzenia robiącym, miłego nerdzenia :) :p

18. Matisiek200

Matisiek200 Zaawansowany

No to nas twórcy zaskoczyli nową mechaniką. :oops:. Jak dla mnie trochę przeładowana, co z jednej strony jest jak najbardziej odpowiednie (gra się na swój sposób rozwija). Oczywiście dla osób mających sporo czasu może i idealna. Robię po swojemu co wyjdzie to wyjdzie... Może nawet całkowicie odpuszczę 8).

Ostatnie edytowanie: 26 października 2023
  19. busia1

busia1 Aktywny autor

a ja jestem ciekawa czy przy rozgrywaniu tych gierek będzie można zastosować klawisz F5 i powtórzyć gierkę? było by super ale pewnie nierealne

20. marysiad8

marysiad8 Książę forum

Małe pola czy duże do siania ? bo nic juz nie rozumiem

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.