Opinie Noc strachów kujonów (Komiksy Pandy)

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Marion, 25 października 2023.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

A weź
    patrząc na nową mechanikę myślę że to wada :p;)xD

2. ShaGGy778

ShaGGy778 Książę forum

No proszę całkiem nowy typ eventu, to dlatego żadna wyrocznia niczego wcześniej nie wygrzebała. ;) Poradnik nie nastraja optymistycznie, ale co tam, podejmuje wyzwanie. :p Super są te Wasze rozpiski, można opracować plan działania. :inlove: Korzystniejsza opcja chyba z fabrykami i mniejszą ilością siania... ale to wszystko wyjdzie w praniu. ;)

PS. Pamiętajcie przy tych godzinowych rozpiskach, że w sobotnią noc cofamy zegarki, czyli mamy o jeszcze jedną godzinę więcej czasu. xD xD

Ostatnie edytowanie: 25 października 2023
  3. abask

abask Komandor forum

Muszę poprosić 8-letniego wnuka aby mi wytłumaczył o co w tym chodzi bo ja nie ogarniam :(

A co to jest i do czego moneta pandy?

4. AngelGina

AngelGina Ambasador forum

Myślałam, że ten event jest do ogarnięcia, do czasu... kiedy poczytałam Wasze rozpiski, że trzeba wybierać na co się nastawić, czy sianie większej ilości roślin, czy bardziej ustawić się na warsztaty... więc teraz już nic nie wiem :D
    Nie mam cierpliwości do układania tak skomplikowanego planu działania ;) pewnie pójdę na żywioł i co zbiorę, to będzie :) a może w trakcie mi się coś rozjaśni ;)

5. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Tak teoretycznie na przyszłe zakupy w PEWEXiexDxDxD

6. klonek68

klonek68 Hrabia forum

Monety pandy? czy to są monety typu PAN-da;)

7. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Nie będzie żadnych kombinacji.:)
    Rozpiskę robiłem, żeby sprawdzić, czy da się na pieszo.:p
    Da się, ale trzeba pilnować zbiorów.o_O

W ewencie są dodatkowe bonusy, które znacząco ułatwią sprawę::D

I to ich trzeba będzie pilnować...:oops:

"Głównym źródłem ww. wzmacniaczy jest eventowa minigra "Zatrzęsienie komiksów". Każdego dnia będzie możliwość rozegrania 2 darmowych minigier. Będą one udostępniane każdego dnia o północy, z tym że ich liczba nie może być wyższa niż 2. Oznacza to, że jeśli danego dnia Gracz rozegrał 1 minigrę z puli darmowych, o północy zostanie mu dopisana tylko 1 gra."

... i wykorzystywać odpowiednio do swoich możliwości czasowych.:)

Bo sianie i zbieranie mamy we krwi.8)

8. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Może Wam się przydać ta informacja. Na eventowe fabryczki będzie wpływać ta runa z Drzewa mądrości:
    upload_2023-10-25_17-6-52.png
    Nie było to planowane, ale z powodów technicznych w tej edycji tak zostanie. Nie wiem jak w przyszłych eventach z tą mechaniką.

9. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Ten event udowodnić chyba ma,że to gra dla dzieci-one łatwo łapią nowinki netowe :pJa,niestety,starowinka,więc zacznę-bo mi coś dadzą na start,tak? o_O:p
    Ok,czyli znowu event"po łebkach"-a podobno mechanika na dłuższy czas?Pisać event w trakcie się będą?o_O

10. Yabolek

Yabolek Wielki mistrz forum

Bardzo dobra wiadomość.
    Pozwoli to na tzw. margines błędu przy zbiorze z fabryczek.

11. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

A wodę będzie można dodać?

12. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Uff, jestem po pierwszej części kalkulacji. Póki co skupiłam się na produktach z fabryczki i na roślinach (a właściwie na tej ich części, jaka pozostanie po produkcji "paszy".

*roślinka
    - z wodą i nawozem rośnie ok. 4 godz. Będę robić 4 zbiory na dobę (1 zasiew na noc i 3 w ciągu dnia); daje to spory luz czasowy i nie trzeba pilnować zbiorów z zegarkiem,
    - z wyliczanek wyszło, że na koniec eventu (po odliczeniu tego co pójdzie na produkcję "paszy") zostanie mi ok. 1.600 roślin (wartość 44.800).

*fabryczki - uruchamiać produkcję będę 2 razy na dobę - rano i wieczorem, zawsze z aktywnym bonusem, dzięki czemu czas produkcji wyniesie niespełna 9 godz. (też ładny margines na niespodziewane zdarzenia). Pierwsze uruchomienie jutro wieczorem, ostatnie w środę rano. Na jutrzejsze i pierwsze piątkowe uruchomienie dostanę "paszę" od BP, a później już sama będę ją produkować. Jeśli się nie pomyliłam, to finalnie zbiorę 39 pikselowych serc (wartość ok. 159.200)

Roślinki + produkt z fabryczki dadzą mi wkład do zadań o wartości ok. 204.000, podczas gdy potrzebuję 224.000. Brakujące 20.000 spokojnie zbiorę z drzew i nawet nie muszę się do tego bardzo przykładać - gdybym zbierała drzewa tylko rano i wieczorem bez żadnych bonusów, to i tak będę miała owoce o wartości ok. 26.000.

Teraz bonusy - z dwóch codziennych gier jedną wykorzystam na zdobycie wzmacniaczy szybkości do gier (gwarantowany + bonusowy). Jak coś pójdzie nie tak, to drugą gierkę też ustawię na zdobycie tego wzmacniacza. A jeśli pójdzie dobrze, to w drugiej gierce będę grać na gwarantowany bonus do zbiorów z drzew. Na przyspieszaniu dojrzewania drzew jakoś bardzo mi nie zależy, bo nawet jeśli raz skrócę czas wzrostu do 5 godz., to i tak kolejnego zbioru w danym dniu (po 10 godz.) nie zdążę zrobić. Musiałabym mieć 2 takie bonusy dziennie. No chyba, że ich nazbieram z dodatkowych nagród, gdy gry będę kończyć o czasie.

Jeśli nic się nie zmieni do startu eventu, to tak - wodę będzie można dodawać do fabryczek, co skróci czas produkcji o 20%.

13. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

E no niech zostanie i na przyszłe edycje
    nie mam nic przeciwko :p
    Ej Ty weź no przeczytaj poradnik xD
    ja za Tobą ino latam i sprawdzam [​IMG]

14. kaska860

kaska860 Cesarz forum

Witajcie :)
    Nie lubię pola specjalnej troski (mam nadzieję, że dożynek na niej nie będzie znowu), ale jako, że nic nie trzeba rozwalać to robić będę.
    Liczę na te wzmacniacze, bo jako osoba pracująca pewne jest, że zbiór 5 razy na dobę będzie u mnie niemożliwy...

Grunt to się nie zapomnieć z tymi wzmacniaczami i wiedzieć, co po czym zebrać/rozegrać.

15. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

Nie widzę nic strasznego w tym evencie - no może poza polem specjalnym, które nie zawsze daje się lubić.
    Mini gierka wydaję się łatwa, mechanika tak samo, zresztą wyjdzie w praniu...
    Ale... niesamowicie irytuje mnie nazwa eventu. Ja wiem, że nie wszystkie słowa maja swoje odpowiedniki we wszystkich językach, ale "kujonów"?
    "Kujon" nie dość , że tu nie pasuje, to samo słowo ma negatywne zabarwienie.
    Chyba dość powszechne - prawie jak "event" - jest słowo "Nerd".
    Nawet "Geek" (chociaż to chyba mniej).
    Czepiam się, ale coś czuję, że cała nazwa eventu może być "puszczeniem oka" do/przez wspomnianych nerdów (nie mylić z kujonami), a po polsku to brzmi... no... nieco "strasznie".
    No trudno.
    Taki tam "potworek" na Halloween(swoją drogą, ciekawe jak to by się tłumaczyło).

Edit: Mam, skoro dosłownie się nie dało, to - "Pikselowa Noc Strachów". A więc, trudne to niebyło.

16. Owieczka311

Owieczka311 Półbóstwo forum

Chyba nie lubię ewentowego pola. Nie można podgonić SN i bonusami. Ale i tak robię. Co wyjdzie, to wyjdzie.

17. suzi971976

suzi971976 Mieszkaniec forum

Po przeczytaniu waszych wypowiedzi , nie poradnika;) Stwierdzam że event nie dla mnie , po cukierku i psikusie zjadłam wiśnię z tortem i tutaj dam sobie spokój . Z tego co piszecie dużo czasu potrzeba , a ja na deficycie. Powodzenia:)

18. abask

abask Komandor forum

O ile powstaną :)

A tak na marginesie... Odpowie ktoś co to są te monety pandy?

19. Yabolek

Yabolek Wielki mistrz forum

A poradnik czytała?
    Na samym początku jest jak byk opisane.

Event wprowadza nową mechanikę wydarzeń powiązanych. Będziemy korzystać w nich ze specjalnych upraw, drzew, zagród lub warsztatów o zazębiających się produkcjach. Przedmioty te po zakończeniu eventu będą na stałe usuwane, podczas kolejnej edycji otrzymamy nowy zestaw przedmiotów produkcyjnych.

Wydarzenia łączyć będzie nowa waluta gry - Monety pandy, które będzie można wykorzystać w sklepie eventowym począwszy od kolejnej edycji (w obecnej sklepik nie został wprowadzony do gry). Przewidziane jest, że w sklepiku będzie można np. kupić ulepszenia eventowych drzew czy zagród/warsztatów. Ułatwi to nieco wykonanie zadań w kolejnym powiązanym evencie.
    Monety pandy w przeciwieństwie do pozostałych przedmiotów nie będą podlegały wymianie po zakończeniu wydarzenia.

20. abask

abask Komandor forum

No ja dziękuję... No toż ślepa jestem albo nie zrozumiałam o co chodzi.
    Bardzo dziękuję :)
    Na 50% robić eventu nie będę. Daję sobie czas do jutra....

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.