Opinie Noc strachów kujonów (Komiksy Pandy)

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Marion, 25 października 2023.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. suzi971976

suzi971976 Mieszkaniec forum

od razu miałeś taki napis czy w trakcie gry , jeśli podczas gry to może przekroczyłeś limit czasowy

2. makowiec65

makowiec65 Czeladnik forum

jeżeli nawet przekroczony został limit czasu to można to zamieć czy zostanie do końca ewentu

hiacynta i Aisha1969 lubią to.
  3. Ciasteczkowa♥

Ciasteczkowa♥ Komisarz forum

A ułożyłeś prawidłowo książki? Gra zakończy się automatycznie, gdy wszystkie komiksy znajdą się na swoich miejscach ;)

4. kanarekania01

kanarekania01 Czeladnik forum

Dziękuję bardzo za podpowiedż

hiacynta i Aisha1969 lubią to.
  5. freska_kreska

freska_kreska Ambasador forum

Łączę się w bólu. Wczoraj zaoszczędziłam 1 bonus dla fabryki. Dziś rano jak mantrę powtarzałam: najpierw gry, później bonusy i na końcu zbieranie. Zapomniałam, że fabryki będę po 9. Więc zaoszczędzony bonus poszedł w las, a ja zaraz muszę włączyć nowy (działałam po 6:00) :p

6. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Trudno mniej zbiorów z drzew
    miały być wcześniej i więcej

z tym że byłam pewna że bonus działa
    jak najechałam na drzewa pokazywało 12 nie 6

szkoda że samego bonusu nie widać a może gdzieś się wyświetla czas a nie wiem gdzie sprawdzać :oops::sleepy:

7. freska_kreska

freska_kreska Ambasador forum

Można sprawdzić w pasku z bonusami aktywnymi:

8. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

W przypadku drzewek pomyłkę z użyciem bonusu skracającego ich wzrost można uratować - ale to w sytuacji, gdy najpierw zebrało się owoce, a zaraz potem uruchomiło "skracacz" i w efekcie "jest po ptokach". Można wtedy usunąć na chwilę drzewa z łąki i ponownie je postawić (po usunięciu trafiają do inwentarza drzew). Z chwilą wystawienia zaczynają cykl wzrostu już z aktywnym bonusem i będą gotowe do zbioru po 5 godz.
    Użyty bonus i czas jego trwania wyświetla się w pasku bonusów, tylko znaleźć tam coś...

9. bogusiania

bogusiania Komisarz forum

Cieszę się, że pomogłam zrozumieć zawiłości gry. Nie trzeba pilnować czasu co do minuty, raczej godziny - wystarczy nastawić alarm w telefonie - oczywiście oprócz "ciszy nocnej" - co 4 godziny - bo tak najkrócej rośnie dynia. Odnośnie eventu - dobijam do 5 kroku, gra się rozwija w dość szybkim tempie, gdy są do dyspozycji wzmacniacze. W nocy dodawałam towar do 4 zadania i byłam pewna na 100%, że po zebraniu z fabryczek 3 sztuk użyłam 2 serduszek, powinno 1 zostać, ale go nie ma. Pisałam do PT i dostałam szybką odpowiedź, że użyłam 3. Albo "pomroczność jasna", raczej ciemna, albo już się wszystko miesza od tego liczenia, dodawania. Jestem nieprzekonana i wiem swoje. Powodzenia walczącym z molowymi komiksami :)

Ostatnie edytowanie: 28 października 2023
  10. nemo75

nemo75 Stały bywalec

0 co chodzi z tymi mini grami ???? uzupełniam książki bez ładu i składu ...

11. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

O dzięki Ci o pani [​IMG][​IMG][​IMG]

jakie to banalnie proste i farmerskie xD
    no przecież że wszelkie bonusy w pasku
    eh
    Ciekawe czy będę o tym pamiętać ;)xD
    się dużo wie a ''robię '' hocki :oops:

znajdę choćby nie wiem co ;)

12. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Czy te komiksy masz poukładane prawidłowo? nie ma tam żadnego podświetlonego na czerwono? jeśli jest to musisz próbować dalej i przekładać komiksy tak żeby te wstawiane były zielone czyli na właściwym miejscu:

Dopiero wówczas minigra zostanie zakończona i otrzymasz nagrodę.

Zajrzyj proszę do poradnika: Noc strachów kujonów (Komiksy Pandy).

13. Angel

Angel Książę forum

U mnie ten pasek teraz też tak wygląda:

dlatego zastanawiam się dlaczego piszesz, że coś źle puściłaś?
    Wydawało mi się, że wszystko puszczam OK i też mam tyle na pasku...:oops:
    Włączam od początku wzmacniacze tylko na fabryczki i drzewa do czasu i zbioru, więc się zastanawiam co robię źle?
    Widzę, że Norbi, przykład poniżej (po 21:00) już miał tak, cyt.:

Może to, że nie zbieram w nocy? Nie kupuję koszyków...

Może źle coś ustawiam wzmacniacze? Może w innych porach powinnam je załączać? Niech mnie ktoś proszę wyprowadzi z błędu, jeśli tak jest...

Na przykład dzisiaj przed zbiorem wzmacniacz na bonus do zbioru i czasu na drzewka odpalony - zebrane. Teraz zbiorę już bez wzmacniacza za 3h i więcej nie zbiorę, bo nie o 24:00 nie zbieram, a wzmacniacza na drzewka brak (dopiero rano będzie).

Dalej automat z grami... zebrane rano, włączony bonus za 7 godzin u mnie będzie, więc zbiór i załączyć bonus i tyle...więcej niż 2 razy na dobę tego nie zbieram.

Pola...zbieram regularnie...

Zastanawia mnie czy dam radę uzbierać tyle punktów ile potrzeba w ten sposób, bo jakoś coraz ciemniej to widzę :music:

14. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Ja mam teraz tak:
    upload_2023-10-28_11-18-34.png
    i jestem granitowo pewna, że spokojnie zdążę do końca eventu, więc Ty tym bardziej:)

W sumie ten krok mogłabym już zrobić, bo mam 3 serca i resztę mogłabym dopełnić owocami i roślinami, ale poczekam na popołudniowy zbiór fabryczek, wtedy 4 serca ładnie się wpasują i zostanie tylko mała końcóweczka do uzupełnienia.
    Na starcie policzyłam, że wystarczy, że będę robić na dobę 2 zbiory fabryczki (z bonusami), 4 zbiory roślinki, a drzewka nawet bez bonusów mogę zbierać i też będzie dobrze. Oczywiście bonusy na drzewka daję, bo co z nimi robić, więc tym bardziej dam radę:)

15. AngelGina

AngelGina Ambasador forum

A u mnie dopiero teraz, czyli po 11-stej, ten pasek tak wygląda, tym bardziej mam obawy czy uda mi się ukończyć.
    Zebrane fabryczki serc teraz dostały bonus, to jeszcze raz je dzisiaj zbiorę, na drzewa nie mam już nic i na razie skupiłam się tylko na skracaniu fabryk, a wiadomo jaki teraz mamy czas w realu, może nie być możliwości na zbiory o czasie, za ciężki ten event dali, na razie nie mam pewności co do zdobycia końcowej nagrody, oby te "pandzie" monety wytargać ;)

16. Frytka2012

Frytka2012 Komandor forum

Witam farmerskie duszki

wlasnie ten filmik byl potrzebny, zeby lepiej zrozumiec, a nie w kawalku jak jest w poradniku, przynajmniej u mnie,
    teraz minigierki szybko sie konczy,

piekne dzieki
    Pozdrawiam i powodzenia

17. Angel

Angel Książę forum

Ufff... Dzięki...Uspokoiłaś mnie xD
    Też zastanawiałam się rano czy te serca wrzucać, ale zdecydowałam się i do serc dorzuciłam owoce i uzupełniłam rośliną, bo w sumie też po to one są:p

Na razie pilnuje zbiorów, ale co będzie za kilka dni tego nie mogę już być pewna, na pewno 1 listopada będzie ciut gorzej z popołudniowymi zbiorami, ale chyba nic się wobec tego nie stanie jak parę obsuw się trafi...:)

Odnośnie eventu i czasu zbiorów to nawet podoba mi się ta częstotliwość, tylko trochę spiny mam z pilnowaniem ich, bo jednak nie da się tu nic nadrobić jak na zwykłych polach gry.:)

No to też mamy podobny rytm zbiorów...czyli wszystko jest OK. :)

Wyszłam z założenia, że jak nie dam rady ukończyć całości to trudno, ale widomo chciałabym.:p

Powodzenia robiącym event;)

Ostatnie edytowanie: 28 października 2023
  18. 53klasa

53klasa Stary wyjadacz

Eeeee...:sleepy: Tych dyskietek ze zbioru nawet trzech nie da się ukręcić na automaty. Na sianie zostają ochłapy. Nie chce mi się robić czegoś, co jest nielogicznie pomyślane. Dotarłam do super paszy i wystarczy. Tyle zachodu na super paszę??? Normalne życie czeka, a nie bieganie co dwie godziny , żeby przesiać kilka dyń. -.- Powodzenia walczącym.

19. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

Czesc...koszyki oraz nocne wstawanie do zbiorow to nie moj styl grania

20. Angel

Angel Książę forum

To napisz, zdradź tajemnicę jak tego dokonałeś? o_O

Tak w ogóle, gratuluję.;)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.