niezapisywanie sie wykonanych czynnosci

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika rysio, 24 września 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. rysio

rysio Generał forum

Od kilku dni wystepuje problem z niezapisywaniem sie czynnosci - sianie, podlewanie i zbieranie recznie. I odczekanie kilku sekund nic nie zmienia. Nasilenie problemu w dniu dzisiejszym zwlaszcza na na dzikiej lace i lesniej polanie gdzie ponad 50% czynnosci trzeba bylo powtorzyc!!!!

1. Czy ktos zaobserwolal podobne komlikacje na swojej farmie?
    2. Czy bylo jakies oglpszenie na w/w temat ktore moze przeoczylem?

Prosze tylko o wiazoce odpowiedzi i tylko na ten temat
    DZIEKUJE

2. BA_Musa

BA_Musa Guest

Tak się dzieje jak za szybko klikamy, wtedy nie zapisują czynności. U jednego gracza spotkałam się,że problemem okazał się problem antywirusowy, przez który nie zapisywały się czynności.

3. rysio

rysio Generał forum

1. O jaki program wirusowa wtedy chodzilo?
    2. Co znaczy za szybko?
    a/ Odczekuje kilka sekund po wykonaniu czynnosci.
    b/ Problem w wiekszosci dot. dzikiej laki i lesnej polany, gdby porblem byl ogolny musialoby to rowniez dotyczyc BH i laki glownej

Mnie to wyglada nie niewydolnosc serwera BP

4. BA_Musa

BA_Musa Guest

Nie wiem o jaki program antywirusowy chodziło, tamten gracz nie podał nazwy, tylko napisał,że problem leżał w programie antywirusowym.

Za szybko, czyli po wykonaniu czynności nie czeka się chwili na wykonanie dalszej czynności, wtedy serwer może nie zapisać jej.

5. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

BA_Musa
    A to ciekawe jak serwery radzą sobie ze zbiorem za pomocą kombajnu ? Przecież wtedy zbierane jest wszystko naraz.
    Problem zresztą jest cykliczny i pojawia się odkąd gram (ok 4 lata)
    rysio
    Proponuję przeczekać. Serwery dostają w kość na początku i na końcu eventów. Wtedy ogromna liczba graczy jest online w jednym czasie.

Jest to oczywiście moja subiektywna propozycja.

6. BA_Chris

BA_Chris Guest

hlnrys w przypadku zbioru kombajnem sytuacja wygląda identycznie, zawsze należy kilka sekund odczekać po wykonaniu danej czynności na jednej z części farmy, a dopiero potem przejść na kolejną część, inaczej dane mogą się nie zdążyć zapisać na serwerze. Ja taką sytuację też zauważyłem nie raz na swojej farmie, także gram już 4 lata i niekiedy też się śpieszę. :)

7. krystian7979

krystian7979 Czeladnik forum

To co mod odpowiedział rozbawiło mnie.Jak to mozliwe by czlowiek szybciej klikał mysza i serwer nie mogł tego zdazyc zapisac.Przeciesz taka wypowiedz moda totalnie rozbraja osoby ktore odrobine kumaja informatyke.Ten problem jest tu od lat i co jakis czas sie powtarza tak samo jak odpowiedz modow ze za szybko klikamy.To moje pytanie jest takie.Czy PB ma serwery z lat 80tych.?Ze sa tak powolne i nie daja sobie rady z zapisywaniem danych.?Czy moze programisci sa zle wyszkoleni i nie radza sobie z obsługą serwerow.Bo na ta chwile i techniczne mozliwosci serwerow.Odpowiedz moda ze serwer jest za wolny jest rozbrajajaca i jawnie osmieszajaca dana firme.

8. rysio

rysio Generał forum

krystian7979
    dziekuje za wsparcie = odpowiedz. mnie sie tez wydaje to niemozliwe zeby to byla "wina graczy" ze sa szybsi niz serwery.
    Jesli mozna to czy wg Ciebie jest jakas roznica pomiedzy dzialaniem recznym a kombajnem? Wg mnie w obu wypadkach calkowta ilosc przesylanych danych jest identyczna, rozni sie jedynie iloscia i wielkoscia pakietow danych.

9. BA_Chris

BA_Chris Guest

krystian7979 cieszę się niezmiernie że tak znasz się na informatyce, nie napisałem że serwery są wolne, po prostu gry na przeglądarkę działają w taki sposób, wszystkie czynności które wykonasz na swoim koncie muszą zostać przesłane na serwer, to tak jak zechcesz zapisać cokolwiek w pamięci swojego dysku na komputerze, wykonujesz czynność, klikasz i musisz niekiedy odczekać aż zostanie to zrobione. :)

10. agaa1711

agaa1711 Forumowy żółtodziób

Też czasem mam ten problem, zazwyczaj kiedy zaraz np. po podlaniu wodą zmieniam planszę. Pomaga odczekanie chwili nim przejdę na inną łąkę czy coś. Bywa to też jednak pomocne, np. jak posiejesz kombajnem na super polu złą roślinę, której już prawie nie masz, po natychmiastowym wyłączeniu przeglądarki zazwyczaj się "nie zapisuje".
    Pozdrawiam:)

11. rysio

rysio Generał forum

tylko w czesci masz racje - ze na zapis potrzeba czasu, co wcale nie oznaczy ze w tym czasie nie moge wykonywac innych czynnosci na PC. A z tym mamy tu do czynienia ze w momencie "zapisu" wszystkie pozostale czynnosci sa zablokowame.

12. freska_kreska

freska_kreska Generał forum

Ten problem zauważyłam też u siebie, ale tylko w przypadku ręcznej roboty. Nie jestem robotem, klikam normalnie. Na około 4-6 zbiorów w 1-2 był problem z brakiem zasiewu i działo się to u mnie na każdej łące. Wg mnie jest to problem ze strony farmeramy a nie graczy, którzy za szybko klikają -.-

13. kornik1

kornik1 Cesarz forum

U mnie też był problem z zasiewem. Po zebraniu nic nie można było wsiać i to na wszystkich polach. Nawet odświeżanie nie działało. Trzeba było się wylogować i zalogować znowu. Pola były puste i można na nich siać.

14. BA_Chris

BA_Chris Guest

rysio bardzo Cię proszę uwierz mi że tak właśnie w istocie jest, nie raz obserwowałem taką prawidłowość u siebie na farmie, nie tylko podczas zbyt pośpiesznego przejścia na inną łąkę po zebraniu kombajnem, ale także podczas Baby Boom, kiedy okazywało się, że np. wciąż w paru oazach na poprzedniej odwiedzonej przeze mnie łące brakuje paru sztuk perfum. Staraj się proszę odczekać z parę sekund nim przejdziesz na kolejną łąkę i wszystko będzie dobrze. :)

15. rysio

rysio Generał forum

Nie jestem przekonany Twoja odpowiedzia z dwoch powodow:
    1. dlaczego problem nasila sie na dzikiej lace i lesnej polanie (rowniez przy ustawianiu malych pol 1x1?
    2. automatycznie po recznym wykonaniu czynnosci potrzeba 2-3 sekund aby wzrokiem ogarnac wykonane czynnosci, ja oczekuje jeszcze chwile - razem +/- 5 sek i problem nie ustepuje. Wiec moje pytanie ile czasu musi uplynac???

16. BA_Chris

BA_Chris Guest

Nie mam niestety wglądu w Twoje konto i nie jestem w stanie Ci pomóc, napisz proszę do Pomocy Technicznej, która posiada narzędzia dzięki którym będzie w stanie sprawdzić co się dzieje na Twoim koncie w grze. :)

17. BA_Musa

BA_Musa Guest

Autor skierowany do PT-kłódeczka.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.