Nietoperz albinos

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika aneton05, 27 marca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. aneton05

aneton05 Aktywny autor

Jeżeli mam pnącze z tymi nietoperzami , to czy za kazdym razem dostaje sie tego stworka przy zbiorach , zauwazyłam ,że po przeszło 2 miesiacach nie ruszania ich w zaden sposob , oraz systematycznemu zbieraniu mam zaledwie 31 sztuk. Czy ktoś tak może miał ??

Smiem podejrzewac że z innymi hodowlanymi z pnacza jest podobnie.

2. =kalina=

=kalina= Chodząca legenda forum

Rada dla Ciebie: zacznij np przez tydzień liczyć i sprawdzać czy je dostajesz, a potem będziemy wyciągać wnioski. Może jednak nie zbierasz go tak systematycznie jak Ci się wydaje :)
    Poza tym rząd z nietoperzem albinosem jest co 30h, więc nie jestem pewna, czy zbierasz go codziennie, a co za tym idzie masz mniej zwierzaczków :)

3. aneton05

aneton05 Aktywny autor

jezeli wchodzi sie codziennie na pnacze a czas produkcji to zaledwie 29 h ,lekko liczac jakies 70 do 90 dni nie ruszałam ich w zaden sposob , a wiec cos tu nie tak . ja sadze ze conajmniej 30 trzeba obserwowac o co kaman. sugerujesz mi ze nie wiem kiedy i jak wchodze na pnacze??? oj nie ładnie ,nie ładnie ;);););)

4. =kalina=

=kalina= Chodząca legenda forum

Nic nie sugeruję takiego :)
    Tylko jeśli jest 30h to jednego dnia zbierasz je o 10 rano, kolejnego o 16, a potem dopiero o 22 zakładając, że wchodzisz równiutko, co do minuty. Nie sądzę, by ktoś miał tak regularnie czas wchodzić i pilnowac tego, przez co jest "obsówa" i czas zbioru jest jeszcze dłuższy ;) A co za tym idzie częsciej co dwa dni, a nie codziennie nietoperza pewnie zbierasz. :)

Ale oczywiście, obserwuj, sama z ciekawości też przez kilka dni spojrzę, czy wszystko prawidłowo się dodaje :)

Mam nadzieję, że jednak okaże się, że jest w porządku.

5. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Menka dziękuję za pomoc.

aneton05,poprawność przybywania zwierząt z pnącza najłatwiej sprawdzić zapisując sobie ich stan w stodole i po zebraniu z pnącza ponownie sprawdzić czy zebrane zwierzęta są dopisane do stanu.Jeśli masz jakieś wątpliwości,napisz proszę do Pomocy Technicznej,tam wszystko zostanie dokładnie sprawdzone i dostaniesz pewną na 100 % odpowiedź.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

6. aneton05

aneton05 Aktywny autor

zapewniam ze max do 15 minut moge miec obsówe w zbiorach w tzw godzinach normalnego funkcjonowania człowieka. Ok zdecydowanie to sprawdze , poniewaz juz dosc dawno zaobserwowałam , zbyt mało w stodole do czasu zbiorów.
    Zartowowałam z tym sugerowaniem .
    Oczywiscie że wiecej pytan nie mam , a czy pisac do pomocy technicznej ,cóż zobaczymy co sie bedzie działo w przeciagu jais 3 miesiecy.
    Pozdrawiam i zamykac:):)

7. MOD_Cookie*

MOD_Cookie* Guest

aneton05 zdublowany post usunęłam :)
    Jeśli nie masz więcej pytań, to jeszcze raz dziękuję za pomoc i zamykam ;)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.