niesplik a nieśplik japoński

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika alexander56, 2 października 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. alexander56

alexander56 Generał forum

Od 14 czerwca na farmie mamy nowe drzewko zwane niesplik a tymczasem spodziewamy się niby nowego które zwać się będzie nieśplik japoński a dla mnie różnica polega na kresce nad "s". Czy ja się mylę ? Z tego co zauważyłem zazwyczaj mamy na farmie głównie drzewa faktycznie istniejące w realu i tak jest z nieśplikiem japońskim , który w naturze występuje . Nie ma tymczasem drzewa o nazwie niesplik . Ciekawi mnie zatem czy to różne czy tez to samo drzewo .

2. Nie wszystko co występuje w grze, ma odzwierciedlenie w realu. Skoro tak jest napisane w ogłoszeniu, to widocznie, takie drzewko wchodzi do gry.

3. alexander56

alexander56 Generał forum

Ja to wiem , że nie wszystko w grze ma swoje miejsce w realu . Dlatego napisałem głównie istniejące i nie neguje , iż mamy wyjątki na farmie . Na niemieckiej stronie można dowiedzieć się czegoś więcej niżeli u nas . Jak wyczytałem też w necie i porównałem nazwy LOQUAT - nieśplik japoński oraz MISPEL - niesplik i są to jednak różne owoce drzew . Na tym temat kończę gdyż jak sądzę znalazłem sobie odpowiedź .

4. BA_Musa

BA_Musa Guest

Skoro nie masz więcej pytań to zamykam:)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.