Nieoficjalny ranking Farmy i Wyspy

Temat na forum 'Dyskusje o grze i nie tylko' rozpoczęty przez użytkownika BA_Izolda*, 28 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. BA_Czerwona

    BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

    Niestety, nie mogę odnaleźć Twojego wpisu. Poproszę o informację czy nick masz taki jak na forum, na którą listę zostały wpisane dane.

    Magdam.1__, Twojego wpisu również nie widzę, czy możesz spróbować jeszcze raz? Upewnij się, że podajesz prawidłowe dane.
     
    Ostatnie edytowanie: 20 października 2016
  2. Magdam.1__

    Magdam.1__ Wielki mistrz forum

    Przed chwila wyslalam nastepne zgloszenie, bo przeszlam nastepny poziom 324 , sprawdzilam, wszystko dobrze wpisalam. I sie na liscie moje miejsce przesunelo. Wiec wszystko w porzadku. Poprzednio musial byc jakis blad. Dziekuje.
     
    Ostatnie edytowanie: 2 listopada 2016
  3. skaliwa

    skaliwa Fanatyk forum

    Proszę MOD-a o usunięcie z listy rankingowej farmy dwóch pierwszych miejsc, ewidentnie błędne wpisy, a tak na prawdę pierwsza jest est-orka
     
    peterek_w, est-orka oraz hlnrys lubią to.
  4. gadek

    gadek Fanatyk forum

    Ja mam takie pytanko,dlaczego lista farmy wygląda tak?
    [​IMG]
     
  5. MOD_Zgredek*

    MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

    Poprawki naniesione.
     
  6. gadek

    gadek Fanatyk forum

    Dzięki Zgredku,od razu lepiej wygląda:)
     
  7. MOD_Zgredek*

    MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

    Zajrzałem, żeby poprawić w arkuszach kilka błędnych wyświetleń i widzę, że od początku roku zostało dokonanych 960 aktualizacji rankingu Farmy i 1.017 rankingu Wyspy. Brawo!
     
  8. pusia24_48

    pusia24_48 Baron forum

    witam-gdzie mogę zobaczyć ranking?Poproszę o adres
     
  9. MOD_Zgredek*

    MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

    Spójrz do postu #1 w tym wątku. Tam znajdziesz link :)
     
  10. MOD_Zgredek*

    MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

    Proszę przy wprowadzaniu danych uważać na wielkość liter w nazwie gracza. Dzisiaj poprawiałem kilka wpisów spowodowanych właśnie tym, że osoby kiedyś podały nick, a teraz Nick. Niestety arkusze nie radzą sobie z wyszukiwaniem danych w takich sytuacjach i w efekcie w rankingu pojawiają się dwa wpisy.

    Przykład:
    119xGina303272 433 6572016-11-14 06:49:18
    121Roamntyk1982303268 705 2942017-08-27 10:53:20
    123blazers302267 000 0002015-02-26 12:36:50
    124gina61302263 215 2902016-11-14 06:48:26
    125karla170480302260 966 5552016-02-17 21:34:21
    121roamntyk1982303268 705 2942017-08-27 10:53:20
    126herbaciarkaAnia301257 570 9652016-05-13 23:20:28
    127martalinka301255 816 5162017-02-19 17:09:39
     
    Ostatnie edytowanie: 28 sierpnia 2017
    Roamntyk1982 lubi to.
  11. 20mrzeżyno2002

    20mrzeżyno2002 Zaawansowany

    prosze o pomoc bo zly nick wpisalem do formularza. podac tutaj bo jest to pozycja powyzej 500 set (moj nik to kajetan _leks ) czy mozna jeszcze raz wpisac do formularza wyspie ?
     
  12. MOD_Zgredek*

    MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

    Jeżeli nie zmieściłeś się w top 500, wpisz poprawny od razu do formularza. Formuły tak napisałem, żeby nie wyświetlały dalszych pozycji.
     
  13. 20mrzeżyno2002

    20mrzeżyno2002 Zaawansowany

    oki czyli moge wpisac jeszcze raz poprawny nik .itd . Aczy bedzie zwiekszone pozycje.?
     
  14. MOD_Zgredek*

    MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

    Dawniej arkusz był uzupełniany ręcznie przez BA. Początkowo przez Sasetkę, potem przez Izoldę. Wówczas był ograniczony do top 100. Dopiero po jakimś czasie stworzyłem narzędzie, które automatyzuje tworzenie rankingu. Analizowaliśmy wtedy z Izoldą wszystko i zastanawialiśmy się nad ograniczeniami długości listy. Po wewnętrznych testach zdecydowaliśmy, że będzie wyświetlany top 500 - przez analogię do dożynkowego top 500. Większa liczba za bardzo zamulała arkusz, który kryje się za formularzem do wprowadzania danych.
     
  15. 20mrzeżyno2002

    20mrzeżyno2002 Zaawansowany

    a gdyby tal ta obecna zamknac 500 a dodac np nastepna lub zostawoc z pozycji np z 100 pozycji wyspy a ile jest na farmie pozycji rankingu?
     
  16. MOD_Zgredek*

    MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

    Nie za bardzo rozumiem, co chcesz powiedzieć. Żadnego zamykania obecnej 500 nie planujemy. Dopóki warunki techniczne na to pozwolą, będzie kontynuowana w obecnej formie. Farmerzy poświęcili ileś swojej pracy, żeby się znaleźć na tej liście i nie byłoby fair, gdyby ich teraz usunąć z niej ot tak. Jeżeli masz jednak jakieś inne propozycje na jej unowocześnienie lub wprowadzenie innego rankingu, to pisz śmiało.

    Nie sprawdzałem, ile jest wszystkich wpisów. W tej chwili minimum, żeby znaleźć się w TOP 500 Farmeramy to 115 milionów PD na 90 poziomie. Przy obecnych możliwościach to nie jest jakiś mega wyczyn dla aktywnego gracza. Trochę trudniej (ale niewiele) jest na Wyspie - tam potrzeba ciut ponad 21 mln TPD na 165 poziomie.
     
  17. MOD_Zgredek*

    MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

    Marrylan i hlnrys lubią to.
  18. 20mrzeżyno2002

    20mrzeżyno2002 Zaawansowany

    nio niesamowita jest super .a ile miejsc bedzie na tej liscie .
     
    Marrylan lubi to.
  19. MOD_Zgredek*

    MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

    Lista wszech czasów to dotychczasowa lista stworzona na podstawie wszystkich wpisów. Obejmuje tak jak dotychczas 500 pozycji.
    Top ostatniego roku spośród wszystkich wpisów (a więc także tych, które mogą się nie wyświetlać w rankingu wszech czasów) znajduje te, które były aktualizowane w ciągu ostatnich 365 dni i wyświetla pierwsze 100 pod względem PD/TPD.
     
    MOD_Elena, hlnrys oraz Marrylan lubią to.
  20. kajetan32

    kajetan32 Aktywny autor

    a ta auktualizacja co jest na listach wyspy i na farmie to samoczynne sie aktualizuje sie.