Nieoficjalny Poradnik Farmeramy - Dyskusje

Temat na forum 'Dyskusje o grze i nie tylko' rozpoczęty przez użytkownika Sekme, 25 maja 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. yvonnege_

yvonnege_ Książę forum

U mnie też już jest ok :) Plików nie da się pobrać od razu jest "otwórz" i nie otwiera mi się, już nieważne.

2. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Spróbuj tak:;)

Ostatnie edytowanie: 14 kwietnia 2021
  3. afajka1

afajka1 Forumowy żółtodziób

Kazano mi się przenieść z pytaniem do działu dyskusji......Czy to tu????
    Czy kiedyś ktoś stworzył tabelkę itemów dających korzyści PD/TPD tylko z przedmiotów ozdobnych (Maszyna do pakowania...)? Wiem ,że jest tabelka wszystkich itemów alfabetycznie....ale jest ich tyle....
    Czy macie jakieś porady co do itemów w pierwszej kolejności zbieranych, żeby dawały PD z pozostałych, czy może w Muzeum je wstawić i tam najpierw zbierać?

4. hlnrys

5. afajka1

afajka1 Forumowy żółtodziób

6. Reaperarms

Reaperarms Młodszy ekspert

Wie ktoś co się stało z plikiem z Nieoficjalnego Poradnika Farmeramy - wyszukiwarki nagród w TSach. Nie działa :(

7. hlnrys

8. Reaperarms

Reaperarms Młodszy ekspert

hlnrys lubi to.
  9. SperanzaE

SperanzaE Baron forum

Nigdy nie korzystałam z tych tabelek. Nagród i wszelkich innych rzeczy zawsze szukam na piechotę. Zajmuje to trochę czasu ale przy okazji natrafiam na różne ciekawe odkrycia. A potem nie mogę się zdecydować za którą misję mam się brać ;)
    Na szczęście jeśli chodzi o misje można szukać według kategorii, a to zdecydowanie ułatwia znalezienie tego czego się szuka.

10. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

"Może" i "kiedyś" to kluczowe słowa ;)

Aczkolwiek jeśli miałby się reaktywować, to potrzeba by było kilku osób, które by czuwały nad aktualnością plików (dopisywały nowe misje, zagrody, warsztaty), a wtedy ja tylko wkleję i zaktualizuję pliki. Gdy grałam wzięłam sobie za dużo na głowę i suma sumarum zaległości w plikach tylko się piętrzyły no i ostatecznie przestałam nawet grać.

11. incasent

incasent Książę forum

Coś o tym wiem ....
    Aniu, najważniejsze, żebyś miała frajdę z tego co robisz.
    Z plikami i aktualizacjami nie pomogę, zwyczajnie się na tym nie znam.
    Natomiast jeśli ta stronka z misjami wymaga nakładów finansowych [pewnie znikomych, ale jednak], to chętnie pomogę.
    Korzystałem z tej stronki wielokrotnie i chętnie skorzystałbym ponownie. I czuję się zobowiązany :)
    A Ty rób co lubisz, a nie co musisz :)
    --------------
    Najlepszego! :)

12. Marcinwin

Marcinwin Naśladowca mistrzów

Mogę pomóc w aktualizowaniu danych. Strona była bardzo pomocna. Fajnie byłoby ją znowu postawić :)

13. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

Grzebanie w kodzie dawało frajdę, gdy próbowałam sprawić, by działało tak jak chciałam, żeby działało ;) teraz to tylko kwestia aktualizacji, by były wszystkie dane - frajda w tym żadna :p

Nakłady raczej będą potrzebne - w razie czego się odezwę.

Dzięki :) też się odezwę jak będzie tak daleko ;)

14. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

O ile pamiętam, to Ania wszystko zaprogramowała tak, że aktualizacje to było tylko dopisywanie nowości według szablonu. Techniczne "znanie się" wymagało umiejętności obsługi Notatnika i przeglądarki www. Jedynym poważnym wymaganiem była sumienność, a trudnością — łatwość. Bo człowiek to takie zwierzę, że jak coś jest trudne, to będzie się w to wgryzał, próbował, sprawdzał, poprawiał, doczytywał, ulepszał... Aż w pewnym momencie, gdy uzna, że wszystko wygląda tak, jak sobie wymarzył i dalsza obsługa to już kaszka z mleczkiem, dopada go rutyna i znudzenie powtarzalnością schematów, i porzuca projekt. A Farmerama nie pozwala na to. Cały czas wprowadzana jest nowa zawartość — drzewka, zagrody, rzędy... I wypadałoby przynajmniej raz w tygodniu przysiąść na godzinkę i wprowadzić nowości do tabelek.