Niechciane uszlechetnienie

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Anuszki, 20 kwietnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Anuszki

Anuszki Półbóstwo forum

Uszlachetniam goździki, wyskoczyło SNZ czyli 20% pd mniej przy zastosowaniu super Zośki, wydłuża czas dojrzewania o 20 % i 9 % mniej pd podczas żniw , nie chcę tego co mam zrobić? Dodam że to ostatnia faza wzrostu.

2. beataduda

beataduda Zaawansowany

Przyjmij je masz wtedy pewność, że nie dostaniesz go następnym razem. Można mieć wszystkie uszlachetnienia a używać te które Ci odpowiadają.

3. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

Anuszki jeżeli jest to ostatnia faza wzrostu to możesz to uszlachetnienie przyjąć, ale nie musisz z niego korzystać. :) Pamiętaj że aktywne są tylko te uszlachetnienia, które aktywujesz w zakładce "uszlachetnianie roślin" (te które użyjesz w slocie). :)
    Mówi o tym poradnik Szklarnia i uszlachetnianie roślin:
    "Klikając na opcję "dodaj" zostajemy przekierowani do wyboru rodzaju roślinki oraz rodzaju premii, z których chcemy skorzystać (bonusy dopisują się automatycznie po wyborze)."

Czy tutaj masz jeszcze jakieś pytania? :)

beataduda, dziękuję za pomoc :)

4. zonaania2122

zonaania2122 Wyjątkowy talent

A jak mam wszystkie uszlachetnienia to warto dalej uszlachetniać?
    Czy włacza się blokada?

5. beataduda

beataduda Zaawansowany

Jeśli masz wszystkie uszlachetnienia to co chcesz jeszcze zdobyć??
    Nie wiem czy jest jakaś blokada ale jeśli zdobyłeś wszystkie uszlachetnienia dla danej rośliny to możesz otrzymać co najwyżej nagrodę pocieszenia np. trochę PD, SG lub częściowy zwrot roślin.

Ostatnie edytowanie: 20 kwietnia 2015
  6. zonaania2122

zonaania2122 Wyjątkowy talent

Tak myślałem.Dzięki.

7. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

zonaania2122, przychylam się do zdania beataduda (dziękuję za pomoc), szczerze nie wiem co się dzieje w sytuacji gdy się zdobędzie wszystkie uszlachetnienia danej roślinki. :) Moja szklarnia jest strasznie zaniedbana. ;)
    Ale wg mnie, jeżeli jest taka możliwość, to nie warto nadal uszlachetniać, bo wtedy tylko tracimy roślinki. :)

Przypominam że nie jest to dział dyskusyjny, porozmawiać możemy tutaj: Szklarnia :)

Czy autorka tematu ma jeszcze jakieś pytania?

8. Anuszki

Anuszki Półbóstwo forum

Zdobyłam na goździkach takie uszlachetnienia
    Mądra miłość do SNZ- 12% więcej pd przy zastosowaniu super nawozu Zosi
    Wczesne dojrzewanie - skraca czas dojrzewania o 12 %
    Pokarm dla rozumu - 5.4 % więcej pd podczas żniw
    Pojawiające się przedmioty SN
    Miłość ekologiczna - zwiększa efektywność wody o 8 %, i nawozu o 10 %
    Mądra miłość do SNZ - 50 % więcej pd przy zastosowaniu super nawozy Zosi, 5.4 % więcej pd podczas żniw
    Nie chciałabym stracić tych "bonusów" a aktywując uszlachetnienie stracę :(
    Tak na marginesie to trochę bez sensu, najpierw dają trochę by później zabrać więcej, dużo więcej 8)
    Dalej uszlachetniałam goździki bo czekam na Miłość do SN

9. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

Anuszki, w takim wypadku musisz zdecydować które uszlachetnienie chcesz uruchomić a które nie. :)
    Życzę powodzenia w "polowaniu" na upragnione uszlachetnienia :)

Czy tutaj masz jeszcze jakieś pytania? :)

10. yvonnege_

yvonnege_ Hrabia forum

Nic nie tracisz, możesz aktywować dowolnie wybrane. Te zdobyte uszlachetnienia zostają na zawsze, ale działają tylko te które umieścisz w slotach.

11. Anuszki

Anuszki Półbóstwo forum

Chyba nie umiem wytłumaczyć o co mi chodzi 8)
    Można zamknąć

12. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Wydaje mi się,że chodzi Ci o "całość" jednego uszlachetnienia czyli tak jak np...na poniższym obrazku :

W tym przykładowym uszlachetnieniu jest jedno pozytywne uszlachetnienie (zielony kolor ikonki) i 2 uszlachetnienia negatywne (czerwony kolor ikonki) i Ty chciałabyś tylko to uszlachetnienie pozytywne a tych negatywnych byś nie chciała,zgadza się ?

Jeśli dobrze myślę,to niestety nie ma możliwości odrzucenia tylko części uszlachetnienia czy też przyjęcia tylko tej części,która nam odpowiada.

Czy o to chodziło czy jednak nie i może masz jeszcze jakieś pytanie?

13. Anuszki

Anuszki Półbóstwo forum

Właśnie o to mi chodziło :) dziękuję za odpowiedź i cierpliwość ;)
    Wygląda na to że muszę i te niechciane uszlachetnienie przyjąć na klatę.... to znaczy na goździki xD

SMOD_Atena lubi to.
  14. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

No niestety takie to są pozytywy i negatywy w jednym uszlachetnieniu;)

A skoro wszystko już jasne to rozumiem że temat mogę zamknąć,więc zamykam i miłej gry życzę :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.