Opinie Niech żyje piknik!

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 22 sierpnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. peterek_w

peterek_w Nadzorca forum

Wydaje mi się, że zależy to w dużej mierze od ulepszonych pucharów ;) Temu, kto ma nieulepszone i niezdeponowane w drzewie, koszyków będzie lecieć mniej (no, chyba że chce się komuś latać z pola na pole z tymi pucharami :p)
    Ja mam 400 koszyków w nadmiarze, event skończyłem chyba po 3 dobach, jeśli dobrze pamiętam.

2. Noelland

Noelland Okazjonalny autor

w momencie kiedy zaczęły wypadać te nublońskie kule koszyki odmówiły współpracy...

3. beatapalasz

beatapalasz Okazjonalny autor

a u mnie się nie uda :( za chwilę wychodzę do pracy a zabrakło 10 koszyków:cry:

4. oset53

oset53 Chodząca legenda forum

Witam
    Ewent przeszedł do historii w piątek. Koszyczki wypadały jak nigdy i dobrze:p bo sobota i niedziela goście :)
    Powodzenia dla zmagających się jeszcze z koszyczkami:)
    Dobrego dnia Wszystkim:inlove:

5. rosingspark

rosingspark Aktywny autor

Witam ,
    Z koszykami to bardzo przesadzili .Ale OK lepsze to niż braki.Trzeba przyznać ,ze leciały równo i proporcjonalnie do długości roślin i np;pucharów .
    Zawsze było mi ich za mało ,a teraz już 250 ponad stan .

janafarm lubi to.
  6. grześwielki

grześwielki Okazjonalny autor

koszykow 205 brak, chyba niedam rady skonczyc, szkoda ze tak malo mi ich wypadalo bo szczypiorku mam 10 000 ponad stan I sieje rozne roslinki a tu wypadaja po 1 moze 2

elwira17 lubi to.
  7. mamuńka-

mamuńka- Naśladowca mistrzów

witam:D
    planowałam zdobyć jeden itemik na pamiątke,a..............zrobiłam całe 4 zadania,nie ruszyłam tylko 5 zadania,koszyczków zostało mi 151,brak roślinek.................
    ale i tak jestem szczęśliwa:D
    gdybym siała na małych polach pewnie zrobiłabym całość,ale nie miałam dość siły żeby ręcznie siać i zbierać małe pola na dwóch farmach.
    tym co skończyli event grateczki:D
    tym co jeszcze walczą powodzenia:D

wolf031973 i tosia lubią to.
  8. grześwielki

grześwielki Okazjonalny autor

kto zna jakis sposob aby wypadajki lecialy czesciej to tak na przyszlosc bo teraz nieuda mi sie ukonczyc eventu przez brak koszykow.

ziutek7770 lubi to.
  9. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

10. janafarm

janafarm Wielki mistrz forum

Jest wiele do zrobienia w tej sprawie.
    W tym evencie koszyki leciały wyjątkowo obficie i jeżeli ktoś nie uzbierał to nie wina BP.
    Zaczynac należy z roślinką długo rosnącą lub drzewami na całej farmie,przygotowanymi odpowiednio wcześniej.
    Zbierać regularnie .
    Mieć puchary najlepiej komplet .Tyle ja .

tosia, wolf031973 oraz ziutek7770 lubią to.
  11. mamuńka-

mamuńka- Naśladowca mistrzów

tuż przed eventem posiej roślinę i drzewa (ale tylko zwykłe,nie XL i XXL) dające najwięcej pd,puchary ulepszone na maxa,najlepiej zdeponowane na drzewie żebyś nie musiał biegać z nimi z łąki na łąkę,dobrze mieć johnki cytrynki i przestawiać je z łąki na łąkę,jak masz sporo super nawozu,to ulepszoną w szklarni jakąś roślinkę, (u mnie sprawdzają się goździki),wtedy na super polach ta roślinka szybciej (nie pamiętam dokładnie ile) rośnie i daje 100 % wypadajek,a jak masz jeszcze pnącze kasztankowe,to ta roślinka na super polach,podlana super nawozem,nakarmiona krestolem i białą niewinnością rośnie moment i daje 100 % wypadajek

tosia, wolf031973 oraz ziutek7770 lubią to.
  12. ziutek7770

ziutek7770 Aktywny autor

Mój sposób, który się sprawdził:
    Dzień przed eventem wystawiam na pola wszystko co minimum pomarańczowe (Zagrody i warsztaciki ),sadzę drzewa zaczynając od tych co mają dużo punktów i sieję na polach roślinę, która daje najwięcej punktów.
    ROŚLINKI eventove po rozmnożeniu sieję na małe pólka wykorzystując chutney.
    Powodzenia następnym razem.

tosia lubi to.
  13. marocco

marocco Stały bywalec

Witam farmerów :) event skończony, marchew i sałata rosną bo pustki w stodole xD
    Na targu można wystawiać max 10 ofert tego samego produktu. U mnie 25 ofert sałaty wystawił *-fullfarm-*V.I.P :wuerg:

14. melody28

melody28 Wielki mistrz forum

Koszyków 284 ponad stan i 137 baterii.

15. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Oczywiście masz rację, ale z moich doświadczeń wynika, liczba wypadajek zależy też bardzo od poziomu. Mając poziom 60-80, to jednak jest zacięta walka, pomimo wcześniejszego przygotowania się do eventu, rośliny długorosnące drzewa 20 godzinne, puchary etc., czasem się nie kończy, a czasem kończy się w ostatniej minucie.:)

tosia i xBabciaEwa lubią to.
  16. pani.z.nizin

pani.z.nizin Czeladnik forum

Święte słowa... walka do końca :D
    mnie się udało dzięki pomocy innych graczy (wysyłali kosze, dawali dobre rady i nawet podsyłali cmj o_O)

zostało mi kilka koszyków do wrzucenia (szczęśliwie z melisy sypało!!!) ale jeszcze zbiór na wyspie za 20min :D
    itemy na pnączu... naklejki nie mam, ale i tak mega zadowolona :)

17. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

796 koszyków ponad stan :D szok:D

18. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Po pierwsze - zaczynać z długo rosnącą rośliną, ja z uszlachetnionymi goździkami,zdarza się że na super polach.U mnie zagrody i drzewa nie sprawdzają się za dobrze.Jeśli już,to baobaby i różowe oraz czerwone.
    Po drugie - warto mieć uszlachetnienia i pnącze kasztankowe,chociaż tym razem było zbędne.Zaszalałam z nim na początku i dziś mam ponad 1100 wypadajek za dużo.
    Po trzecie - pilnować zbiorów
    Po czwarte - puchary,jahny cytryny.

tosia lubi to.
  19. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Posiej uszlachetnione goździki ze wszystkim oprócz Zośki i z kerstolem oraz białą niewinnością (uruchom przed posianiem) na dużych polach i po bólu:);) Jedna łąka powinna wystarczyć:)

tosia lubi to.
  20. Ola_-

Ola_- Stały bywalec

Ufff, event skończony, a nie planowałam tego :) Po raz pierwszy nie ruszyłam leśnej i lasu deszczowego i wypadajki wypadły aż nadto :music:
    Cały event na małych polach, bez kombajnu, to dopiero było klikania :sleepy:

tosia lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.