Opinie Niech żyje piknik!

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 22 sierpnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

boje sie za bardzo....:p teraz nie wiem gdzie ejst i to jest najgorsze :p wchodze do pokoju jak musze i szybko wybiegam z niego :p poczekam az mama wroci z pracy, to moze chociaz lozko ogarne, chociaż czy jest sens xD

bazylia za 7 minut urośnie, zobaczę ile jeszcze mi jej będzie trzeba i zobaczę co posiać, bo o 16:30 wychodzę i przed 2 godziny mnie nie będzie....
    mam do wyboru eventówki albo mogę teraz sałate i marchew pomeczyc :)
    moja sałata utknęła na targu na 15 stronie dopiero :( ehhh muszę poczekac, najwyzej bede siała marchew na targ :p

2. maackah

maackah Czeladnik forum

Jako ze wypadajki lecą jak krew z nosa (do tej pory 99...) postanowiłam zostać jednak potentatem sałatowym :)
    Czy ktoś mi może przypomnieć jaka była "regularna" cena sałaty? Jakoś nigdy sie tym nie interesowałam, bo wolałam ją siać do misji niż kupować na targu:)

xBabciaEwa i ross2 lubią to.
  3. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Zależy od targu.U mnie było chyba 17 sn.

4. chrumcia91

No dobra, patrząc na moje ograniczenia czasowe, które co chwila się zmianiają posiałam bazylię :) (nie wiem jak ja spojrzałam wcześniej zę wydawało mi się ze 1 zasiew wystarczy....) wypadajek mam nie wiem skąd tak dużo...jeszcze tylko 490 brakuje?! niecała doba minęła a tu taka miłą niespodzianka :D
    no cóż, nie mam co narzekać :D skoro tak lecą, to nawet nie będę się przejmowała, bo czasu do końca sporo :p
    skończę siać eventówki, potem będę siać sałate, marchew a na noc długorosnące, jak nie bedzie czasu na tą drobnicę to będę uzuepłniać braki w stodole i do szklarni :p

5. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Auas zamieściłeś/aś już prośbę we właściwym miejscu czyli tutaj: >>>klik<<<, bardzo proszę nie zaśmiecaj innych wątków. Twój post tutaj usuwam.

6. purblanka87

purblanka87 Okazjonalny autor

U mnie troszke ponad 5000 bazylii, 1500 szczypioru. Na każdym polu rośnie bazylia, za 2 godziny zbiór i posadze szczypior. Wieczorem przysiade do salaty a na noc. gozdziki a na wyspie szczypior. mam nadzieje ze jakos sie dokulam do konca. Wypadajek na stanie prawie 400. Powinno byc ok. Pierwszy raz poczekam az uzbieram wszystko i bede wrzucac do misji.

I się powtórze ale to dzieki prezentom w postaci chutney od graczy. Jesteście wielcy ;)

xBabciaEwa, ross2 oraz tosia lubią to.
  7. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

zonaania2122 Twój post usunęłam, niczego do tematu eventu nie wnosił.

8. Krokodylek75

Krokodylek75 Fanatyk forum

I tu bym polemizował. Np. roślinka 6 godz. dzięki qpie rośnie o 28 minut szybciej, a w tym czasie możesz np. 4 razy posiać marchewkę, albo 7 razy sałatę. Czyli chyba warto? :):):)

9. babydelfi

babydelfi Ambasador forum

hmmm ja dziś dopiero zaczynam orkę, bo od rana prądu nie było

czyli nie było też możliwości wejścia na farmę

teraz bazylia na polach i najpierw mam zamiar ja wykończyć :p, tzn. wysiać do końca xD
    a następnie wezmę sie za szczypior :)

10. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Posiana bazylia, koszyków na razie nie sprawdzam.

xBabciaEwa, zonaania2122 oraz tosia lubią to.
  11. glajda1011

glajda1011 Moguł forum

Ja dzisiaj skończę sianie badyli i zostaną tylko wypadajki do zdobycia. Ale się tym na razie nie martwię,bo po 1 dobie ewentu do zdobycia zostało (kompletu) 550 szt. i pewnie reszta też wyleci, więc kasztanek zostanie nadal bezużyteczny i zarośnie chwastami :)
    Chyba, że BP mocno kurek przykręci na wypadajki, ale myślę, że tak źle nie będzie....
    Ja z dopalaczy używam tylko wody (na rozsiew dodatkowo SN i TNZ oraz bukiet i kerstol)... :)

xBabciaEwa i tosia lubią to.
  12. Biedronka

Biedronka Zaawansowany

Jak się ma ten kasztanek do wypadajek ktoś mi wytłumaczy? .....wypadajek mam dopiero 219....

xBabciaEwa i ross2 lubią to.
  13. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Jeżeli masz kasztanka (pnącze z Dożynek 2014) i dość sporo SN, to w ciągu 1 sekundy urośnie Ci uszlachetniona roślinka i na Super Polu da z każdej łąki po 44 wypadajki albo mniej (zależy od ilości pól 2x2), ponieważ 1 Super Pole (powyżej 15 h normalnie chyba) = 1 wypadajka :)

xBabciaEwa i zonaania2122 lubią to.
  14. Kaja889

Kaja889 Stały bywalec

Witam
    Po raz pierwszy nie oddaję nic do eventu czekam jak uzbieram komplet
    Na chwilę obecną mam:
    koszyczki: 469 ( na razie bez kasztanka)
    szczypiorek: 3997 i posiane na 2 łąkach na wyspie zbiór za 2,13
    bazylia: 7836 plus posiane na 3 łąkach zbiór za 1,15
    powodzenia:)

15. Biedronka

Biedronka Zaawansowany

a to jakie to uszlachetnienie muszę mieć np i dla jakiej roślinki...... ?

xBabciaEwa lubi to.
  16. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Uszlachetnienie można mieć dla każdej rośliny.Ja mam dla róż i goździków.I właściwie tylko goździki stosuję.Należy mieć bonusy działające na czas wzrostu (wczesne dojrzewanie,miłość ekologiczna,miłość do sn).Przy ich aktywności,po zjedzeniu krestolu i białej niewinności,po wysiewie na super polach i posypaniu sn,goździki dojrzewają w sekundę i dają prawie 100% skuteczność wypadajkową.I oczywiści aktywnym pnączu kasztankowym.
    Przygotowując się do eventu,sieję goździki na super polach,bez pnącza,krestolu i bb,posypuję tylko sn i wtedy rosną niecałe 12 h.

17. chrumcia91

ehh to czekanie tak męczy, jeszcze 55 minut do bazylii :p

xBabciaEwa i tosia lubią to.
  18. Biedronka

Biedronka Zaawansowany

dziękuję za cierpliwość w tłumaczeniu....może zdobędę potrzebne uszlachetnienie na następny ewent :))))) teraz mam nadzieje ze mi się uzbiera odpowiednia ilość wypadajek ;)

xBabciaEwa lubi to.
  19. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Dziś już zacznij i próbuj do skutku :)

20. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

piszac takie posty nie zapominajcie o najwazniejszej rzeczy..a mianowicie o tym ,ze trzeba pokazac jakie to sa roslinki
    gdyby nie Oreczka wiele osob nie mialo by pjecia co to szklarnia i wiele innych rzeczy
    https://board-pl.farmerama.com/inde...y-poradnik-farmeramy.10622/page-2#post-390913

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.