Opinie Niech żyje piknik!

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 22 sierpnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Dzień dobry.

Wczorajszy dzień dał dodatkowe 7 mln SG. Pierwszy raz przekroczyłem 5, potem 10 mln; nie mam parcia na kasę, a to co nazbieram idzie na bieżące potrzeby (głównie misje w spółdzielni).
    Zbieram o 10:00.
    Odpaliłem grę i forum, poradnik już był.
    Miałem lenia i odpaliłem kupon 12h, do tego nałożyło się pnącze "strachowe" (o CMJ nie wspomnę). Czas mam, więc jak tu nie siać sałaty ?
    Kasa wpadła, zapas warzyw jest.
    Eventówka do wysiania bez demolki, wypadajki na pieszo.

Nie bardzo łapię stopniowanie trudności eventów.
    Średnie okazują się trudne, trudne - łatwe.
    Ten akurat łatwy - jak dla mnie.

2. Mariolka7214

Mariolka7214 Wszystkowiedząca wyrocznia

Dobry ;)
    Czytam sobie i jestem coraz bliżej decyzji o zrobieniu, a przynajmniej próbie zrobienia tego eventu bez kasztanka, zawsze w akcie desperacji mogę go na koniec włączyć :p
    Starym sprawdzonym sposobem: w dzień eventówki, na noc mieszanka orzechowo-cebulowa i heja :p
    Żeby ciekawiej było, zacznę sobie radośnie gdzieś w okolicach 22 jak z roboty wrócę, ale co tam, dam radę;)

3. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

O tak, pozbawienie SN jest wręcz pożądane xD

Ponieważ tak się składa, że jednak w imię przyjaźni muszę machnąć ten event (ech), też chlapnę tymi fosfatami... darmowe w końcu, a powolne robienie eventu to brzmi jak zły sen ;)

4. peterek_w

peterek_w Nadzorca forum

A ja uważam, że wypadajki nie będą takim problemem - do pnącza można sobie 100 odpuścić, czyli 900 jest do nazbierania. Roślinka rosnąca 3 godziny będzie wysiana raczej dość szybko, więc myślę, że nie będzie wielkiego problemu - ale zobaczymy w praniu :D

Anetta41 lubi to.
  5. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

zgadza sie;) i dziwie sie,ze sa osoby ktore,na takie posty reaguja..zaraz ci wysle

6. farmerroza

farmerroza Czeladnik forum

Podeślij sówkę a chutneja wyślę

7. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

u mnie drzewka czekają na zbiór, z chęcią posiałabym marchew i sałate no ale cóż...nie można mieć wszystkiego-albo wypadajki albo SG :p
    w między czasie zanim uzbieram sobie odpowiednią ilosć eventówki to rozsiewu to o ile czas pozwoli bede dosiewać marchew i sałate :)
    rozsieje na bahamie tym razem ;)

8. tosia

tosia Nadzorca forum

też się dziwię i nie chodzi o to, że ktoś skąpi tylko zaczyna to być normą, event z sianiem to prośby o cmj i zawsze się znajdzie dobra dusza, więc zaczyna być coraz więcej takich postów:)a na zarobek jest zawsze możliwość i można z samej sałaty i marchwi słoików na kilka eventów nakupić, ale to wymaga trochę pracy i chęci:)

event zacznę, ile zrobię tyle zrobię:)czekam na zbiór, potem rozsiew i zmykam na kilka godzin:p

powodzenia wszystkim:)

9. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Witam ! Ja jestem taką osobą , która lubi pomagać , to co nie pomagać ? Bo się pogubiłam .:oops:
    Czekam na ewent , może nie z wypiekami na twarzy i z wielkim entuzjazmem , ale robić będę , deszcz pada , to przynajmniej
    na farmie jakieś zajęcie będzie . Miłego dnia i do wysiania . :)

10. maackah

maackah Czeladnik forum

Mi na polach rośnie konwalia (niestety najmocniejsza rozlinka przy moim 35 poziomie) - może coś z niej powypada:)
    Zostawiłam na noc też drzewka, w TS wypadło troche rzadkich wiec licze na chociaz kilka wypadajek.
    Sałate i marchewke wysialam w nocy - recznie (olaboga!). Juz mi sie nie chce klikac zeby wysiewac na sprzedaz, trudno :D

11. Fin

Fin Forumowy żółtodziób

Hmm z tego co tu czytam to i Tobie pomagano (ciach) :music:

Post edytowałem w części mogącej urazić innych graczy.
    SMOD_Ghost

Ostatnio edytowane przez moderatora: 23 sierpnia 2016
  12. BA_Ghost

BA_Ghost Guest

Osobiście nie mam nic przeciwko, że pomagasz dla samej idei pomagania.

Niestety w ten sposób (moim zdaniem) dochodzimy do miejsca, w którym młodsi stażem gracze zamiast mieć przed sobą wyzwanie w postaci zdobycia środków (SG) na zakup chutneya, wolą napisać posta z prośbą i czekają na gotowe (czyt. darmowego CMJ od innych graczy).

13. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Jeszcze 1 h 50 min i zbieram goździki i melony na SP, 2 Magiczne Drzewa oraz pomarańcze i banany:) Na noc planuję siać goździki;)

zonaania2122 lubi to.
  14. zzizzie

xDxDxD
    No, przyznać się bez bicia, kto tu Norbiemu (ciach) chutneya podrzucił xD

No i właśnie w tym problem - rozumiem takich zupełnie początkujących, którzy nie mają dostępu do rzemiosła (choć może niekoniecznie rozumiem, dlaczego muszą kończyć wszystkie eventy)... ale ludzie, którzy przy każdej okazji (co najmniej od paru miesięcy, mam pamięć do nicków) wypisują te żale, że niestety brak chutneya, to jest autentyczna żenada.
    Niestety na fali podgryzania pewnego sępa mnie się też dostało chutneyem... to był mój pierwszy w życiu wysępiony przetwór, co z tego, że niechcący.
    Więc - kto bez winy, niech rzuci kamieniem ;)
    A w tym evencie to naprawdę chutneya może sobie kupić każdy, kto natłucze trochę tej nieszczęsnej sałaty...
    ... cóż, ludzie się nie zmieniają.

Post edytowałem w cytacie i odpowiedzi. SMOD_Ghost

Ostatnio edytowane przez moderatora: 23 sierpnia 2016
  15. Mariolka7214

Babciu :) zawsze trzeba pomagać :)
    Ale tu chodzi o coś innego, jak pisał Norbi, minimum wysiłku włożyc w posianie i sprzedaż marchewki czy sałaty i migusiem zarobi nie na jednego, a kilka słoiczków ;)
    Już dawno nauczyłam się wybiórczo czytać takie posty, moge podesłac nowemu graczowi, który sam dostępu na targu nie ma, a bardzo chce podziałać, ale niechciejstwa wspomagać nie będę;)

Event poczeka na mnie do wieczora, wsio gotowe, az boli patrzeć:p

16. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Hmm,Norbiemu?Jeden z największych "speców" od gry na forum,potrzebował pomocy?To mnie chyba coś ominęło.

Mógłby już się ten event zacząć,bo mam wolny i nudny dzień i już bym sobie posiała.Poza tym cena marchewki mnie kusi :D

Post edytowałem w cytacie.
    SMOD_Ghost

17. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

dobrexD

Post edytowałem w cytacie.
    SMOD_Ghost

18. Mariolka7214

I to jest jedyna słuszna reakcja ;)

Ciekawe ile wypadajek goździki dadzą na start nie?? :p

19. zzizzie

Sorry, MODzie, że tak, ale nie mam jak inaczej zapytać:

1. czy to ciachnięte słowo jest na indeksie, a jeśli tak, to od kiedy...?
    2. dlaczego w jednym miejscu zostało w moim poście pomimo twojej edycji...? 8)

Kasialka i zonaania2122 lubią to.
  20. BA_Ghost

BA_Ghost Guest

W użytym kontekście może obrazić innych graczy, dlatego zostało usunięte.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.